Kırmızı şarap, kan damarlarının çeperlerinde bulunan yağ oluşumunu ve buna bağlı olarak da kalp krizini önlemektedir. Bunama ve Alzheimer hastalığını da önlediği söylenen şarap bunu, içeriğinde bol miktarda bulunan ve resveratrol adı verilen antioksidana borçludur.
Kanın akışkanlığını artırarak kalp krizi riskini azaltıyor. Şarap, sadece kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına karşı değil, diğer hastalıklara karşı da koruyor. Örneğin, bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor ve antioksidan maddeler sayesinde kanser hastalıklarına karşı korunmamızı sağlıyor.
Şarap, aynı zamanda kalp krizi riskini de azaltıyor. Özellikle kırmızı şarapta bol miktarda bulunan procyanidin maddesi, kalp sağlığının korunması için vücutta mucizevi bir koruma kalkanı oluşturuyor. Şarabın göz sağlığına da katkısı var.
GÜNDE iki kadehten fazla şarap içenlerin, içmeyenlere oranla soğuk algınlığına yüzde 44 daha az yakalandıkları saptandı. Bunun, şaraptaki antioksidan özelliklerinden kaynaklanabileceği bildiriliyor.
Yapılan araştırmalara göre kırmızı şarap, kan damarlarının çeperleri boyunca yapılanan yağ oluşumunu, dolayısı ile de damar tıkanıklığını önlemektedir. Çünkü şarap, endotelin-1 adı verilen ve kan damarlarının iç çeperinde yağ birikmesine neden olan proteinin azaltılmasına yardımcı olmaktadır.
İlgili 17 soru bulundu
İçerdiği resveratrol ve catechin nedeniyle antioksidan özelliği olan kırmızı şarap, damar duvarını korur ve iyi kolesterolün (HDL) yükselmesine yardımcı olur.
Uzmanların üzerine basa basa günde bir kadeh şarap içilmesi gerektiği uyarısının nedenleri arasında içerisinde antioksidan madde bulunması. Bu madde kan akışınızı hızlandırdığı gibi aynı zamanda cinsel isteğinizi de artırır.
Ayrıca gribe yakalananlar alkol ve kahve tüketiminden uzak durmalı. Alkol ve kahve sıvı kaybına neden olur ve en önemlisi sigara hastalığın belirtilerini arttırabilir. Bu nedenle sigara tüketilmemeli ve sigara içilen ortamlarda bulunulmamalıdır" diye konuştu.
Öncelikle Gribin bir günde geçmesi için özellikle istirahat çok önemlidir. İstirahat etmeden grip hastalığının bir günde geçmesi olanaksız bir durumdur. Aynı zamanda bol bol sıvı tüketmek vücudun grip virüsünden hızlı bir şekilde kurtulmasını sağlamaktadır.
Eğer serin servis ederseniz aromalarını bastırır ve tanenlerini damağı tırmalayıcı hale getirirsiniz. Gereğinden sıcak, örneğin 24-25 derece gibi servis edersenizse şarap mayışır, tanenler acılaşır.
Bazı doktorlar “orta” tüketimi kadınlar için günde bir 150 ml kadeh şarap ve erkekler için günde iki bardak şarap olarak tanımlar.
"Sanılanın aksine şarap, üzüm ve pekmezin kan yapıcı özellikleri, demir içeriklerin düşük olması ve bitkisel kökenli demirin kana daha az geçmesi nedeniyle sınırlıdır. Et ve sakatatta ise daha yüksek oranda demir bulunur. Beslenmemizdeki esas demir kaynağını, daha kolay emilen hayvansal kökenli demir oluştururur.
Kırmızı şarabın yapıldığı kırmızı üzümlerde de bol miktarda polifenol bulunmakta. Bu da kırmızı şaraptaki alkolün kanı inceltici etkisi dışında, içerdiği polifenoller nedeniyle de kalbe yararlı olduğunu gösteriyor.
Alkol tüketimi, ağız, yemek borusu, bağırsak, meme ve karaciğer kanserleri için risk faktörüdür. Ağız ve yemek borunuzu kaplayan hücreler özellikle alkolün zararlı etkilerine karşı hassastır.
Şarabın litresi 600-1000 kalori enerji verir. A, B ve C vitaminlerinin yanısıra vücudumuz için gerekli 13 temel minerali içerir: Kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, klor, kükürt, demir, bakır, manganez, çinko, iyot ve kobalt. Özellikle B vitamini şarapta önemli miktarda bulunur.
Çoğu insan için ölçülü bir şekilde kırmızı şarap içmek güvenlidir, ancak aşırı alkol içmenin zararlı olduğunu akılda tutmak önemlidir. 2018 yılında yapılan bir araştırma, kırmızı şarap ve üzüm polifenollerinin bağırsak mikrobiyotasını iyileştirebileceğini ve sağlıklı bir bağırsağa katkıda bulunabileceğini bildirdi.
Nezle(soğuk algınlığı) belirtilerinin COVID-19'dan farkları nelerdir? Nezlede burun akıntısı ve hapşırma ön plandadır. COVID-19 hastalığında ise burun akıntısı ve hapşırma sık gördüğümüz semptomlar değildir. Nezlede ateş çok yükselmez, hafif seyreder veya yoktur.
Parol ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar grubundandır. Etken maddesi parasetamol migren, diş ağrısı, adet krampları gibi ağrılarda ve grip, soğuk algınlığı kaynaklı ateşin tedavisinde kullanılır.
Banyo yapın: Banyo yapmak ağrıları azaltmaya yardımcı olur, vücut sıcaklığının düşmesini sağlar. Banyo suyu ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalıdır, eğer su çok sıcak olursa vücut sıcaklığınız yükselebilir. En ideali suyun ılık olmasıdır.
Yaklaşık 40 bin olayı içeren bir araştırmada da, az zarar görmüş genç hastaların vücutlarında alkol bulunmasının, beyinlerinde oluşabilecek kabarıklık ve iltihap yayılmalarını daha çok önlediği ortaya çıktı (alkol iltihaplanmayı engeller).
Araştırmalar alkolün antibiyotik tedavisini genellikle olumsuz etkilemeyeceğini ya da yan etkisi olmadığını gösteriyor.
Hafif bir alkol tüketimi, libidoyu ve rahatlığı arttıracağı için daha keyifli seks yapılmasına olanak sağlar. Özellikle şarap, likör, absinthe ve bira, seksten önce az miktarda tüketildiği takdirde sekse iyi gelir. Kadınlarda en etkili içki şaraptır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri