Öncelikle soğanları piyaz şeklinde doğrayın ve bir süzgece koyun. Bir avuç tuz ekleyerek iyice ovun ve suyun altında tuzu gidene kadar süzgeçte ovun. Servis tabağına alın.
-Doğradığınız soğanların acısını almak için çok az tuzla ovabilirsiniz. Boş bir kasenin içine doğranmış soğanları ekleyin. Üzerine biraz tuz ilave edip ovalayın.
Bir kabın içerisine aldığınız doğranmış soğanlarınızın üzerine tuz ilave edin. Birkaç dakika bekletin. Ardından da birkaç dakika boyunca ovun. Süzgecin üzerine alıp sudan geçirin ve suyunu akıtın.
Delikli bir kapta soğan tuzlanıp, iyice ovulur. Sonra yıkanır ve suyu iyice sıkılır. (Soğanın acılığının gitmesi için.)
Hazırladığınız mor soğan salatasını et yemeklerinin, lahmacunların ve kebapların yanında servis edebilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Kırmızı soğan: Mor soğan olarak da bilinen kırmızı soğan, yemeklerin içerisine girdiğinde, piştikçe lezzetini kaybetmesi nedeniyle özellikle çiğ tüketilmesi önerilir. Yemekler ya da salatalar haricinde, az balzamik sirkeyle birlikte fırınlandığında ya da ızgara edildiğinde de daha çok lezzeti ortaya çıkar.
Kırmızı soğan
Yemeklerin içerisine girdiğinde, piştikçe lezzetini kaybetmesiyle nedeniyle özellikle çiğ tüketilmesi öneriliyor.
Soğan kavurmasının üzerine damak tadınıza göre tuz ekleyin. Ara ara karıştırarak, 10-15 dakika kadar kavurmaya devam edin. Soğan kavurması piştikten sonra ocaktan alıp, 5 dakika kadar ılımaya bırakın. Daha sonra servis edebilirsiniz.
Özelikle kırmızı soğan, vücuttaki sağlıklı hücrelere zarar veren serbest radikalleri ortadan kaldıran antioksidan maddeleri, kuru ve beyaz soğana göre daha fazla bulundurmaktadır. Ayrıca soğanın içindeki kuarsetin, alerjik reaksiyonlara yol açan histaminin bağışıklık hücrelerinde salınımını engellemesine yardımcı olur.
Beyaz soğan
Sulu, ince katmanlı, acı ve şeker oranı düşüktür.
Mor soğan ise daha acı ve ekşi bir soğan çeşidi olduğu için kebaplarda yahut salatalarda daha çok tercih edilmektedir.
Öncelikle soğanlarımızı soyup iyice yıkayıp küçük küçük kesiyoruz, kestiğimiz soğanları bir kaba ilave edip 1 yemek kaşığı yağ 1 yemek kaşığı pul biber sonra 1 yemek kaşığı limon suyu sonra 1 yemek kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı sumak koyup 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edip iyice karıştırıp dinlendiriyoruz, ben maydanozla ...
Soğanların acılığını almak için, doğradıktan sonra üzerine tuz serpin. Sonra ovuşturarak soğanları öldürün. Yıkayarak tuzun gitmesini sağlayın. Ya da doğradıktan sonra soğanları birkaç saat zeytinyağında bırakın ve süzün.
Soğanı buzdolabında bekletin
Soğanın kabuklarını soyduktan sonra 10 dakikalığına buzdolabına koyun. Soğanı doğrarken gözleriniz yaşarmayacaktır.
Kırmızı soğan
Sarı sğana göre daha fazla antioksidan vardır. Antioksidan ise vücuttaki sağlıklı hücrelere zarar veren serbest radikalleri ortadan kaldırır. Kırmızı soğanda bulunan quercetin ve diğer antioksidanlar sayesinde kansere karşı koruyucu kalkandır. Kanser riskine karşı sarı soğana oranla daha koruyucudur.
Mor soğan olarak da bilinen kırmızı soğan, yemeklerin içerisine girdiğinde, piştikçe lezzetini kaybetmesi nedeniyle özellikle çiğ tüketilmesi önerilir. Yemekler ya da salatalar haricinde, az balzamik sirkeyle birlikte fırınlandığında ya da ızgara edildiğinde de daha çok lezzeti ortaya çıkar.
Kuru soğan burun tıkanıklığı durumlarında tüketilebilir. Daha rahat nefes almayı sağlar. Astım benzeri ciddi sorunların iyileştirilmesinde ve giderilmesinde fayda gösteriyor.
Yeşil çay, soğan kokusuna son derece etkilidir. Yeşil çayın içeriği polifenoller ve soğanda bulunan kükürtsü bileşenleri yok edebilen güçlü antioksidanlar bakımından oldukça zengindir. Limonun ekşi tadı ağızdaki soğan kokusunu etkisiz hale getirmeye yardımcı olabilir.
Püf noktası : Soğan salatasına lezzetini veren sumaktır.
Soğanların göz yakıp yakmaması içerdikleri sülfür miktarına bağlıdır. Yani aslında gözümüzü yakan soğanın acısı içindeki sülfürdür. Çok sülfürlü topraklarda yetişmiş soğanlar daha acı olurken, sülfür miktarı az topraklarda yetişmiş soğanlar diğerlerinden daha az acıdır.
Öncelikle bir orta boy mor soğanı 4'e bölmek suretiyle hazır hale getirin. Daha sonra önceden kaynatılmış olan 2 klorsuz su bardağı içerisine soğanları atın. Daha sonra ocakta 5 dakika boyunca bekledikten sonra gün içerisinde rahatlıkla tüketilebilir.
- İyileştirici maddeler barındıran soğan, bağışıklığı güçlendirerek vücudun enfeksiyonlara karşı savaşmasını sağlar. - Günlük tüketilen bir parça çiğ soğan vücudu enfeksiyonlara karşı korur doğal olarak iltihap oranını düşürür bununda akabinde eklem rahatsızlıklarına da iyi gelir.
Özellikle pişmiş kırmızı soğan vücuttaki bulunan tüm iltihabı idrar yolu ile atmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri