Turp Salatasının Püf Noktaları Nelerdir? Dilerseniz, turp kabuklarını alacalı bir şekilde soyabilirsiniz.
👉🏼Kırmızı turp beyaz etli bir sebzedir ve çiğ olarak da tüketilebilir. Bu sebzenin faydaları ise saymakla bitmiyor. Ancak genelde salatalarda veya yan yemek olarak kullanılan kırmızı turpun çorbasını da yapmak mümkündür. Çıtır çıtır ve taze kırmızı turplar özellikle C vitamini açısından oldukça zengindir.
Kırmızı Turp Nasıl Yenir? Diyet yapanların genellikle tuzsuz, dilimleyerek ara öğün olarak kullandığı turp aslında farklı çeşitlerde de tüketilebilir. Yeşil sap kısımlarıyla yenmesi önerilen turpun bu yeşil kısımları sebze çorbalarına ilave edilebiliyor.
İlgili 34 soru bulundu
Turp yemek istiyorum ancak tadı acı geliyor, turp acısı nasıl gider diyorsanız cevabı çok basit, turpu ince dilimler halinde kesin üzerine bol miktarda tuz dökün 5 dakika bekletin daha sonra turpu suda yıkayın ve tuzlardan arındırın.
Sıvı yağı ve soğanı tavaya alıyoruz ve soğanlar pempeleşinceye kadar kavuruyoruz. Salçayı ekliyoruz sonra yumurtasını kırıyoruz ve haşlayıp süzdüğümüz turpları soğuk sudan geçirip sıkıyoruz ve tavaya ekliyoruz üzerine tuzu, pulbiberi, karabiberi ekliyoruz üzerine yarım çay bardağı su ekleyip pişiriyoruz.
SAĞLIKLI KİŞİ İÇİN İDEAL PORSİYON: Günde 1 kâse turp salatası olarak tüketmek yeterlidir. Turp, bürüksel lahanası, karnabahar, brokoli gibi sebzeler ile aynı soydan geldiği için bu sebzeleri tüketen kişinin aynı gün turp tüketmesine gerek yoktur.
Kan şekerinde oynama yapmayan kırmızı turp, uzun süre tok tutan bir özelliğe sahiptir. Ayrıca mide bulantısını da geçirir. Besin değeri yüksek: Kırmızı turp E, A, C, B6, K vitaminlerini içerir. Ayrıca antioksidan, lif, çinko, potasyum, magnezyum, bakır, kalsiyum, demir ve manganez bakımından da zengindir.
Kırmızı turp yağ içermez ve kalori değerinin çok düşük olması sebebiyle diyetlerin vazgeçilmezidir. Siyah turp, adeta doğal öksürük şurubu olarak bilinir. Beyaz turp ise halk ağzında “Japon Turpu” olarak bilinir, eklem ve romatizma ağrıları üzerinde çok etkilidir.
İçerdiği yüksek oksalat sebebiyle turpun fazla miktarda tüketilmesi vücutta mineral kaybına yol açar. Çünkü oksalatlar, demir ve kalsiyum gibi değerli minerallerin atılmasına neden olur. Gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıkları olan kişiler turp tüketmemelidir.
Turp yemek gaz yapar mı? sorusunun sıklıkla sorulmasının sebebi de buradan gelmektedir. Pişirilerek tüketilmesinin önerilmesi, turpun gaz yapıcı etkisinden dolayıdır.
İçerdiği diyet lifi sayesinde, sindirim sisteminizi düzenleyecek ve bağırsaklarınızı daha iyi çalıştıracaktır. Düzenli tüketimde ve diyet beslenmelerinde, kırmızı turp size kilo vermenizde yardımcı olur.
Turp, kış mevsimi sebzesidir. Aralık ve Ocak ayında hasat edilir.
Turp gaz yapar mı? Bazen çiğ tüketilen sebzeler gaz problemlerine neden olabiliyor. Bu nedenle turp da gaz artıran besinler arasında bulunuyor. Bu nedenle turp yerken yavaş yavaş yemeye ve uzun uzun çiğnemeye özen gösterin.
Bütün turp çeşitleri, antioksidan olarak bilinen flavonoidlerden zengindir. Karaciğer ve safra sağlığı açısından siyah turpu, antioksidan içeriği açısından kırmızı turpu tercih etmelisiniz. * İçerdiği antioksidan bileşikler ile kansere karşı koruma sağlamaya yardımcı olur.
Bağırsakları temizler, kabızlığa iyi gelir.
Yediklerinizi uzun uzun çiğneyin. - Çiğ sebze ve meyveleri azaltmaya bakın. Sebzeleri pişirerek yemek, gaz olasılığını azaltabiliyor. - Lahana, karnabahar, turp, kuru fasulye, mercimek, nohut gibi gaz yaptığı iyi bilinen yiyecekleri azaltın.
İçeriğindeki C vitamini sayesinde turp, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Soğuk algınlığı, öksürük, bronşit gibi hastalıklara karşı koruyucudur. Yüksek lif içeriği sayesinde uzun süreli tokluk hissi sağlar. Bu nedenle kilo kontrolü için idealdir.
Havuç ve turp benzeri yiyeceklerin geceleri çiğ halleriyle tüketilmesi iştahın kontrol edilmesine yardımcı olabileceği gibi metabolizmanızın hızlanmasına destek olur. Ayrıca bu besinler metabolizmanızın güçlü yapıya sahip olmasına yardımcı olurken, bağışıklık sisteminin güçlenmesi konusunda destekçidirler.
Kırmızı, beyaz ve siyah olmak üzere çeşitleri olan turp bitkisel tedavilerde genellikle mide ağrıları ve gaz giderici olarak kullanılırdı. Pişmiş ve çiğ şekilde tüketilen bu sebzenin insan sağlığını oldukça olumlu etkiler.
Boylarına, tadına, renklerine ve olgunlaşmaları göre çeşitlilik gösteren turp bazen pişirilerek, bazense soğuk servis edilir.
Kestiğiniz turpları bir kap içine koyun. Üzerine 1 tutam ince ince doğranmış maydanoz ekleyin. Damak tadınıza göre tuz, limon suyu ve zeytinyağı koyup, iyice karıştırın. Hazırladığınız turp salatasını servis tabağı içine koyun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri