Bursa Uludağ, Erzurum Palandöken, Kayseri Erciyes, Bolu Kartalkaya ve Kars Sarıkamış ön plana çıkan kış turizm merkezleridir.
Türkiye'deki kış turizmine yönelik faaliyet yürüten merkezleri gösteren haritadır. Kış Turizmi En Çok Hangi Bölgede Yapılır? Kış turizmi; tesis, yatak kapasitesi, alt ve üst yapı göz önünde bulundurulduğunda en çok; Erzurum – Palandöken, Bursa – Uludağ ve Bolu – Köroğlu'da yapılır.
Kış turizmi, odağında kayak sporunun bulunduğu ve buna uygun karlı ve eğimli alanlara yapılan seyahatleri, konaklama ve diğer hizmetlerden yararlanmayı kapsayan faaliyet ve ilişkilerin bütünü şeklinde tanımlanmaktadır (Ülker,1992:12).
Devamlı ikamet edilen yer dışında olmak, kış aylarında gerçekleştirilen rekreatif faaliyetlere katılmak, turistik mal ve hizmetlerden yararlanmak şartı ile kış turizmi ülkemizin her yerinde yapılabilecek bir faaliyettir.
İlgili 39 soru bulundu
Genellikle yaz tatili için tercih edilen Antalya, kış tatili için de uygundur. Bu şehirde kışın denize girebilmek, yükseklere çıkarak bembeyaz kar birikintisine kendini bırakabilmek mümkündür. Bu nedenle kış turizmi için Türkiye'de en çok tercih edilen yerlerden biri Antalya'dır.
Uludağ, kış aylarında 150-200 santimetreyi bulan kar kalınlığı ile yerli ve yabancı turistlerin kış turizmi konusunda en çok tercih ettikleri bölgelerin başında gelmektedir. Uludağ, gündüzleri olduğu kadar, geceleri de misafirlerinin keyifli zaman geçirmeleri için tüm olanaklarını sunmaktadır.
Ege birçok tatilcinin yaz aylarında ziyaret ettiği bir bölgedir. Ancak kış aylarında gezmek isteyenler için de oldukça fazla görülmesi gereken lokasyonu bulunur. Kışın Ege'de görebileceğiniz yerler arasında Ayvalık ilk sıralarda gelir. Aynı zamanda Şirince'yi ziyaret edebilirsiniz.
Saklıkent Kayak Merkezi
Antalya'nın batısında Bey Dağları üzerinde, Antalya kent merkezine 50 km. kuzeybatıda yer almaktadır. Antalya'ya yakınlığı nedeni ile bir günde iki mevsimin birden yaşanabildiği ender yerlerden biridir. 50 km'lik Antalya-Saklıkent yolunun 11. km'si (Antalya-Doyran köyü çıkışı) asfalttır.
Yaz turizminin gözde ülkesi olan Türkiye'de şimdi de kış turizmi günden güne farklı illerde artıyor. Kış turizmi denince akla gelen şehirlerden biri de Afyonkarahisar. 5 yıldızlı termal otellerinde kış aylarında yer bulmanın zor olduğu Afyon şimdi de kayak ve dağ turizmine hazırlanıyor.
Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridoru Projesi, bölgesel turizm sektörünün sağlam bir ağa ve gerekli kurumsal düzenlemelere sahip, iyi organize edilmiş bir altyapıya kavuşmasını öngörmektedir. Bu üç merkezin öncelikle fiziki altyapısını iyileştirmeyi hedefleyen proje, ayrıca üstyapı inşaatlarını kapsamaktadır.
Türkiye kıyılarında turizmin en fazla geliştiği kıyı Güney Ege Denizi ve Batı Akdeniz kıyılarıdır. Kuzey Ege Denizi, Marmara Denizi ve Doğu Akdeniz kıyıları ikinci derecede gelişme gösterirken, Karadeniz kıyılarında turizmin gelişimi da- ha yavaş olmaktadır.
Dağların turizmde en çok faydalanma şekli olan kış sporları açısından Uludağ (Bursa), Elmadağ Page 3 ULUDAĞ' DA TURİZM 139 (Ankara), İlgaz dağı (Kastamonu-Çankırı), Palandöken dağı (Erzurum), Sarı kamış (Kars), Erciyes dağı (Kayseri), Bingöl dağı (Bingöl), Kartalkaya (Bolu), Bitlis dağı (Bitlis), Saklıkent (Beydağları- ...
Turistlerin seyahat amaçlarına göre turizm çeşitleri aşağıdaki şemada da görüleceği üzere; deniz turizmi, av turizmi, sağlık turizmi, inanç turizmi, spor turizmi ve kongre turizmi olarak sıralanabilir.
Coğrafi Konumu : Antalya ili, Türkiye'nin güneyinde, merkezi Akdeniz kıyısında olan bir turizm merkezidir.
Antalya'nın kıyı bölgesinde yazlar hem uzun hem de sıcaktır. Kışlar bile ılığa yakın serinlikte geçer. Yazın hiç görülmeyen yağmur, Aralık, Ocak ayları ile çok nadir olarak ilk ve sonbahar aylarında sağanak halinde yağar. Yılın ancak 40—50 günü kapalı ve yağışlıdır.
Antalya, sahip olduğu doğal ve coğrafi özelliklerin yanı sıra, kolay ulaşım olanakları ve yüksek hizmet kalitesi sunan çok sayıda donanımlı tesisiyle, spor turizmi kapsamında değerlendirilebilecek çeşitli faaliyetler için tercih edilen illerimizin başında gelmektedir.
Kayak için uygun pist alanları bulunan dağ, Sivas'ın kış turizmi için önemli merkezlerinden birisi olarak ön plana çıkmıştır. Dağın zirvesinde Hitit döneminden kaldığı sanılan kale kalıntıları vardır.
Ege deniz suyu sıcaklığı incelendiğinde Ege sahillerinin karasal rüzgârlara açık olması sebebiyle Akdeniz'e nispeten daha serin olduğu bilinir.
Özellikle Güney Marmara kıyılarında yaz turizmi gelişmiştir. Uludağ, yalnızca bölgenin değil, ülkemizin de en önemli kış turizmi alanıdır.
Uludağ, Olimpos Dağı olarak da bilinir. Bursa ili sınırları içinde, 2543 m yüksekliği ile Türkiye'nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan dağ.Evliya Çelebi seyahatnamesinde bu dağdan CEBELİ RUHBAN diye söz eder.
Uludağ, Bursa ili sınırları içinde, 2.543 m yüksekliği ile Türkiye'nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan dağ. Uludağ; Marmara Bölgesinin en yüksek dağıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri