Fan müşürü belirli derecelerde çalışır. Genel olarak 90 derece olması halinde çalışmaya başlar ve motoru soğutmaya başlar. Fan müşürünün 90 derece altında gözlemlendiği durum genel olarak iki kademeli sistemlerdir. Biri 80 derecede çalışarak motoru soğuturken diğeri ise 100-110 derece de çalışmaktadır.
Yazlık müşür kaç derecede fan açar diye soracak olursak 70-80 dereceye ulaşınca fan açar. Kışlık müşür kaç derecede fan açar sorusunun cevabı ise 100-105 derece civarlarıdır. Motor suyu sıcaklığı bu derecelere ulaştığı zaman fan açar.
Normalde aracın ideal çalışma sıcaklığı 90 derecedir. Hararetin 90 derece civarında olması normaldir. Fan müşürü de genellikle 92 derecede fanı açar ve 87 dereceye düştüğünde fanı kapatır. Dolayısıyla aracın ihtiyacı olan 90 derecede ısıyı tutmaya çalışır.
Yazlık termostat; daha düşük sıcaklıkta açılır. Havalar sıcak olduğu için motorun çok yüksek sıcaklıkta çalışır. Kışlık termostatın derecesi ise daha yüksektir. Kışın araçların yaz aylarına göre daha yüksek sıcaklıkta çalışması tercih edilir.
Yinede orjinal sistem kalsın der iseniz, aşağıdaki bağlantıda OES marka termostat var. Isı değeri ise 78 santigrat derece.
İlgili 33 soru bulundu
Fan müşürü arızası belirtileri motor sıcaklığı üzerinden kolay bir şekilde anlaşılabilir. Bu durumda genel olarak fana elektrik gidip gitmediği kontrol edilmelidir. Sağlıklı bir şekilde elektrik ulaşması halinde, elektrik vererek fanın çalışıp çalışmadığı kontrol edilir.
1. Araba Hararet Göstergesi Kaç Olmalıdır? Güvenli bir sürüş esnasında, araç gösterge panelindeki hararet ibresinin 90'ı geçmemesi gerekiyor. İbrenin 90'ı geçmesiyle hararet lambasının yanması, motorun haddinden fazla ısındığını işaret ediyor.
Oda termostatı dünya standartlarına göre kış şartlarındaki ideal sıcaklık olan 22 ⁰C'ye ayarlanmalıdır. Eğer daha yüksek ayarlanır ise yakıt harcaması artar. Eğer termostatı 22 ⁰C'ye ayarladığımız takdirde evimiz yeterli derecede ısınmıyor ise kombi üzerinden sıcaklık arttırılabilir.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
1-Aracınızla hareket halinde iken hararet göstergesi aşağı doğru düşüp motorun gereğinden fazla soğuduğunu gösteriyorsa termostat kesinlikle arızalı demektir. 2-Aracınız çalıştığında çok geç ısınıyorsa termostat arızalı demektir.
Hava çoooook soğuksa, radyatorde buyukse açmayabilir. Ama araçların çoğu rolantide fan açar, çünkü hareket olmadığından soğutma etkisi azdır.
Fanın açması bir şeylerin habercisi yani. Klima açık kullanıyorsanız fan açar. Büyük ihtimalle devir-daimde problem var. Aracın suyunu binerken mutlaka kontrol edin.
Araba araba fan açıyor ama hararet düşmüyor aksine yükseliyor ise fan çalıştığı halde hararet neden yükselir detaylı olarak açıklanmıştır.
Fanın Sürekli Çalışması veya Çalışmaması: Fan müşürü arızalı ise, fan motoru sürekli çalışabilir veya hiç çalışmayabilir. Normalde, fan motoru yalnızca belirli bir sıcaklık eşiğine ulaşıldığında devreye girer ve motoru soğutmak için çalışır. Ancak fan müşürü arızalıysa, fan sürekli çalışabilir veya hiç çalışmayabilir.
Aracın fan müşürü arıza yaptığında araç ısındığını anlayamaz ve fanı çalıştırmaz. Fan çalışmazsa araç îsınmaya devam eder ve hararet yapar. Aynı şekilde aracın fan motorunda sorun varsa müşür emir verdiğinde bile fan motoru bozuk olduğu için çalışmayacak ve araç soğuyamayarak hararet yapacaktır.
Benzinli yada Dizel Araçlarda soğutma suyu radyatörler tarafından soğutulur. Fakat bu soğutma sürekli değildir. Sadece motor soğutma suyu yani antifrizli su belli sıcaklıklara ulaştığından fanlar devreye girerek motor soğutmasını sağlar. Bu sistemde bir arıza olması durumunda radyatör fanı sürekli olarak çalışabilir.
Klima soğuk ayarı konfor sıcaklığının 25 derece olması gerekiyor. O bile rahatsız ediyorsa 26-27 dereceye çıkartabiliriz. Doğru kullandığımız zaman klima mükemmel bir soğutma aracı oluyor. Klima sıcak ayarı ise yine aynı şekilde 23 – 24 derecelerde ideal olarak gösteriliyor.
Oda termostatı takılı olan bir kombi petek suyu sıcaklığı en az 55-60 derece aralığında tutulmalıdır. Bu kombinin oda termostatı istediği ne kadar isterse o kadar devrede kalmasını sağlar. Bu durumun neden böyle olduğunu videoda size 2 örnek göstererek anlattım.
Kullanım sıklığının ve oranlarının arttığı yaz günlerinde klima sıcaklık değerini 23–26°C derece aralığına ayarlayabilirsiniz. Kışın klima sıcaklık ayarı kaç olmalıdır sorusunun cevabı ise 20-24°C aralığıdır.
Kalorifer Peteği Sıcaklığı İle Kombi Derecesi Kaç Olmalı? Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15°C, Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20°C, Banyo içinse ideal sıcaklık değeri ise 24°C'dir.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), kış aylarında uygun şekilde giyinilmişse sağlıklı yetişkinler için ideal ev sıcaklığı olarak 18 dereceyi öneriyor. Alerji veya solunum sorunu yaşayanlar için önerilen en düşük sıcaklık 16 derece. Çok hasta, çok yaşlı ya da küçük çocuklar için ideal ortam sıcaklığı 20 derecedir.
>>> Kombi kaç derecede olmalı sorusuna verilebilecek yanıtta görüldüğü gibi radyatör boyutu ve radyatör ısıl kapasitesi önemli rol oynamaktadır. Ancak ideal dünyada 20°C bir sıcaklık için kombinin 60°C'de çalıştırılması yeterlidir.
Hararet Göstergesi Kaçta Olmalıdır? Aracın hararet göstergesi normal bir ısınmada sabit olarak 85 ile 90 aralığında olmalıdır. Trafiğin yoğun olduğu zamanlarda bu değer 100 dereceyi bulabilmektedir.
Motorun çok sıcak çalıştırılması motoru çekişten düşürür. Motor çok sıcakken radyatöre soğuk su konursa silindir kapağı ve blok çatlayabilir. Çok sıcak bir motorda radyatör kapağı ıslak bir bezle tutulup hafifçe gevşetilir ve buhar tamamen atılınca radyatör kapağı açılır.
Günümüz araçlarında hararet göstergesi yer almaktadır. Bu göstergedeki ibrenin 90'ı geçmiyor olması gerekmektedir. 90'ı geçmesi motorun normalden daha fazla ısındığı anlamına gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri