Sarımsakları temiz, kuru ve hava almayan bir kavanoz içine doldurun. Ardından kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabına koyun. Sarımsakların bozulmaması için kavanozun kuru olmasına mutlaka dikkat edin. Hazırladığınız bu yöntem ile sarımsakları buzdolabında 1-2 hafta kadar hiç bozulmadan saklayabilirsiniz.
Faydalarından biri de sarımsağı muhafaza etmektir. Sarımsak buzlukta nasıl saklanır diyorsanız, başlayalım! Sarımsakların kabuğunu soyun ve dondurucu poşeti içine ekleyin. Poşet yerine dondurucuya uyumlu saklama kaplarını da kullanarak sarımsakların ömrünü uzatabilirsiniz.
Soyulmuş Sarımsak Nasıl Saklanır? Soyulmuş sarımsakları uzun süre saklamak için en iyi yöntem zeytinyağında bekletmektir. Bir kavanoza koyduğunuz sarımsakların üzerini geçecek şekilde zeytinyağı ilave edin ve buzdolabında saklayın. Kavanozdaki yağ eksildikçe ilave edin.
Sarımsaklarınızın kabuklarını güzelce soyun ve yıkayın. Yıkadıktan sonra mutlaka kuru ve temiz bir bez ya da kağıt havlu yardımıyla tamamen kurulayın. Tamamen kuruduklarından emin olduktan sonra sarımsaklarınızı dondurucuya koymaya uygun, kapaklı ve hava almayan bir kaba ya da buzdolabı poşetlerine aktarın.
İlgili 39 soru bulundu
Sarımsakları temiz, kuru ve hava almayan bir kavanoz içine doldurun. Ardından kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabına koyun. Sarımsakların bozulmaması için kavanozun kuru olmasına mutlaka dikkat edin. Hazırladığınız bu yöntem ile sarımsakları buzdolabında 1-2 hafta kadar hiç bozulmadan saklayabilirsiniz.
Sarımsaklar 2-3 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda kokusu yayılmaz. Hazırladığınız bu yöntem ile sarımsakları buzlukta uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Sarımsakları sapları uzun olacak şekilde alın. Sarımsakların sap kısımlarını birbirine örerek bağlayın. Ördüğünüz sarımsak demetlerini mutlaka karanlık bir yerde, sıcak ve nemden uzak serin alanlarda muhafaza etmelisiniz.
Bitkinin ampullerinin raf ömrünü uzun süre koruyabilmesi için havalandırmaya ihtiyacı vardır. Bu nedenle sarımsağı kilerde, torbada veya hava geçirmez bir saklama kutusunda saklamak yerine evde saklamak en iyisidir.
Bunun için yapmanız gereken, kabuklu sarımsaklarınızı, kuru, serin, iyi hava alan karanlık bir yerde saklamaktır. Bu durumda ilk akla gelen saklama yeri buzdolabı olsa da, sarımsak buzdolabına konmaz. Oda sıcaklığında ve fırın, ocak gibi ısı kaynaklarından uzakta tutulmalıdır.
Sarımsakları yarım litrelik kavanozlara boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Başta bir kaba 2 su bardağı su, limon tuzu, kaya tuzu ve sirkeyi ekleyin. Tuzlar ekleyene kadar karıştırın. Tüm tuzlar eridiğinde karışımı sarımsakların olduğu kavanoza dökün.
Serin ve kuru yerleri tercih edin
Nem ve sıcaklık değişimini sevmeyen bu gıda maddeleri bir arada değil mutlaka ayrı yerlerde ve serin, kuru bir yerde muhafaza edilmelidir.
Öncelikle sarımsak dişlerini bir gece suda bekletip sonra soyulur. Ardından soyulmuş sarımsaklar cam bir kavanoza konulur. Son aşamada da sarımsakların üzerini örtecek miktarda zeytinyağı konulur. Kavanozun ağzı kapatılarak buzdolabında bekletilir.
Hasat edilen sarımsakların yeşil yaprakları örgü haline getirilir. Sarımsağın yeşil kısmı kuruduktan sonra yavaş yavaş baş kısmı da kurumaya başlar. Sarımsaklar tamamen kuruduktan sonra serin ve kuru bir yerde saklamak gerekir. Sarımsak demetleri nem olamayan kuru bir oda içerisinde asılı olarak kurutulmalıdır.
Kış aylarında ise biraz masrafa girerek kurutma süresini kısaltabilirsiniz. Eğer varsa sebze kurutucuda kurutabilirsiniz. Yoksa fırında düşük ısıda (100-110 C) fan ayarında kurutabilirsiniz. Kuruyan sarımsakları küçük hazneli bir rondoda veya smoothie blenderında toz haline getirebilirsiniz.
Sarımsak doğal bir antibiyotik
Özellikle allicin ve kükürt bileşikleri, her türlü patojen mikroorganizma ve parazitlere (bakteriler, virüsler, mantarlar, amipler, solucanlar) karşı öldürücü özelliğe sahiptir.
Sökülen ürünler, elle toplanarak demet yapılmakta ve kurutmak için toprak yüzeyine düzenli bir şekilde serilmektedir. Bu şekilde elde edilen demetlere halk arasında "elba" adı verilmektedir. İklim ve toprak şartlarına bağlı olarak değişmekle birlikte, dekardan 700 - 1300 kg kuru sarımsak elde edilir.
Genelde bol bol alınıp yakın ya da aynı yerde saklanan soğan, sarımsak ve patates üçlüsünü artık birbirinden ayırma zamanı. Patateslerinizin daha uzun süre sağlıklı kalmasını istiyorsanız onları soğan ya da sarımsaklarla aynı kutunun içinde ya da yan yana kutularda saklamamalısınız.
Sarımsağın taze kalmak için hava alması gerekir. Hava almayan bir kapta saklanan sarımsak çürür ya da küflenir.
ta hasat edilip, ömrü 5 aydır. Kastamonu temmuz ayında hasat edilir ve 9-10 ay dayanır. Selenyum ve kükürt bileşenlerinin çokluğundan dolayı Kastamonu sarımsağının aroması çok daha keskindir. - Kastamonu Taşköprü?
Sarımsağın acı bir tadı bulunur. Bu yüzden çiğ olarak tüketilmesi çoğu zaman zordur. Bunun yanı sıra yedikten sonra bıraktığı koku da hem sizi hem de çevrenizdekileri rahatsız edebilir. Sarımsağın kokusundan rahatsızlık duyanlar için sütle kaynatıldıktan sonra çiğnenmesi önerilebilir.
Sarımsak soğuk hava ile depolanması
Depolanacak sarımsaklar iyice kurumuş olmalıdır. 0 °C sıcaklıkta, %60-65 bağıl nemde 7-8 ay süreyle depolanabilir. Depolamada sıcaklık 4 °C ile 8 °C arasında olursa, hızla çimlenirler.
Kemik ve eklem ağrılarına müdehale ediyor, Vücut savunma mekanizmasını güçlendiriyor, Metabolizmayı hızlandırıyor ve daha pek çok fayda sağlıyor. Zeytinyağı ve sarımsak karışım faydaları arasında en çok bilineni saç dökülmesine iyi gelmesidir.
Mutfakta uzun süre durduğunda filizlenen sarımsakları genellikle yenmeyeceği düşüncesiyle çöpe atıyoruz. Ancak filizlenen sarımsak aslında çok daha faydalı. Filizlenen sarımsaklardaki antioksidan miktarı filizlenmemişe göre daha fazladır. Filizlenen sarımsaklar insanlar için oldukça faydalı kimyasallar üretir.
Pratik Sarımsak Püresi (Uzun Süre Kullanılabilir) Tarifi Nasıl Yapılır? Mutfak robotumuzda sadece sarımsağı çekiyoruz. Püre haline gelen sarımsağımızı bir kavanoza dolduruyoruz . Üzerine hava almasını engellemek amacı ile sıvı yağımızı döküp kapağını kapatıp buzdolabımızın kapağında muhafaza ediyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri