Kısırlık bulgur da pişirme yöntemi ve içine koyulan malzemelere göre diyete uygun hale getirilmektedir. Çok yağlı olmadan bol yeşillik ve limon ile porsiyonuna dikkat ederek kısırlık bulgur yenmesi de diyette herhangi bir problem yaşatmaz.
Ölçülü ve dengeli şekilde tüketilen kısır kilo aldırmaz fakat ölçüyü kaçırdığınız durumda ne kadar sağlıklı şekilde hazırlanırsa hazırlansın, kısır size kilo aldıracaktır.
Ana öğünde yiyecekseniz 4 yemek kaşığı, ara öğünde yiyecekseniz de 2 yemek kaşığı kısır tüketebilirsiniz. Kısır tüketirken yanında ayran içerek sağlıklı bir öğün elde edebilirsiniz.
Bulgur, sağlıklı karbonhidratlar arasında yer alır. Buğdayda bulunan sağlıklı maddeler, bulgurda da barınıyor. Bolca lif bulunduğu için uzun süre tok tutma etkisi de olan bulgur, diyet beslenmeleri için tercih edilebilir.
Kısırın 100 gramında 162 kalori bulunmaktadır. Kısırın 1 porsiyonu ( 110 gr ) 178 kaloridir. 1 çorba kaşığı (15 gr) kısır 24 kaloridir.
İlgili 43 soru bulundu
1 tabak kısır ortalama 215 kaloridir. Bu orta boy bir tabağa denk gelmektedir. Bir tabak kısır içerisinde ortalama 10 gram yağ bulunmaktadır. 6 gram protein ve 34 gram karbonhidrat yer almaktadır.
Bulgur, diyet yapan kişilere pirince göre daha fazla önerilmektedir ve miktarı ayarlandığında da tokluk hissi uzun olduğundan kilo vermeye yardımcı olur.
Pirincin en büyük artısı gluten içermemesidir. Fakat bulgur besin değerleri bakımından pirinçten daha zengindir. Protein alımına dayanan bir diyet yapıyorsanız pirinçten daha fazla protein içeren bulguru tercih edebilirsiniz. Proteinin yanı sıra içerdiği demir açısından da bulgur pirincin önüne geçmeyi başarıyor.
Özellikle zayıflamak isteyenler, ince taneli bulgur veya kısırlık bulgur kaç kalori diye merak eder. Kısırlık bulgurun 165 gramlık bir su bardağında 586 kalori vardır.
Kısır tok tutma özelliğine sahip bir yiyecektir. Kısır, içerisinde bulgur, sebzeler, yeşillikler ve baharatlar gibi lif ve besin açısından zengin bileşenler bulundurur. Lif, sindirimi yavaşlatır ve midede daha uzun süre kalmasını sağlar, bu da tokluk hissi verir.
Kadınların günde yaklaşık 2 bin kaloriye, erkeklerin ise 2 bin 500 kaloriye ihtiyacı olmaktadır.
Kilonuzu kontrol edebilmek için 1 kilo kaç kaloriye eşit sorusunun cevabını bilmelisiniz. 1 kilo ortalama 7400 kaloriye eşittir. Günlük maksimum kalori alım miktarınızı en başta metabolizma hızınız belirler ve bu miktar metabolizma hızınızla paralel olmalıdır.
Kardiyo, yüzme, yürüyüş, koşu gibi sporlar bu konuda size yardımcı olabilir. Özellikle 10 dakika yürüyüş, 2-3 dakika koşu sonra tekrar 10 dakika yürüyüş gibi nabzınızı sürekli değiştiren şekilde spor yapmak, maksimum kaloriyi yakmanızı sağlayacaktır.
Bir tabak kısır 5-6 yemek kaşığından oluştuğundan eklenen malzemeye göre 1 tabak kısır için 150-200 kalori arasıdır diyebiliriz.
Eğer kilo vermek istiyorsa ortalama 1600-1700 kalori, kilosunu korumak istiyorsa yaklaşık 2200 kalori, kilo almak istiyorsa da 2700 kaloriye kadar denk gelen bir beslenme programı oluşturabilir.
Bulgur pilavında çok sayıda lif ve mineral bulunur. Lif sebebiyle de bağırsaklar hızlı çalışır. Midede uzun süreli de tokluk hissi verir. Dengeli ve düzenli bir şekilde, abartıya kaçmadan tüketirseniz, kilo almazsınız.
Pilavlık bulgur vitamin değerleri ve lif bakımından zengin olmaktadır. Ama bulgur yemek şişkinlik ve gaza neden olmaktadır. Sindirim sisteminde gaz sıkıştığı için şişkinlik yaşanmaktadır.
Özellikle uzun süre tokluk hissi yaratmasından dolayı diyetlerde bulgur pilavı verilmektedir. Lif ve proteini yüksek olmasından, aynı zamanda yağ ve kalorisinin de düşük olmasından dolayı uzun süre tok tutan besinlerden bulgur diyete uygun bir besindir.
Bulgur pilavı ise günde bir defa tüketilebilir. (Sınırsız değil sadece 2-3 kaşık tüketilebilir.)
Zayıflama diyetinde yeterli karbonhidrat alımı çok önemlidir. 3 yemek kaşığı kadar pilav 1 dilim ekmek yerine geçer. Diyette 6 yemek kaşığı kadar pirinç pilavı yenilebilir.
Hiçbir zaman yediğimiz yemeğin kütlesinde bir kilo artışı yaşayamayız. Besinleri ağız yoluyla aldığımız andan itibaren fiziksel ve kimyasal sindirim reaksiyonları başlar. Bu reaksiyonlar sayesinde vücut hücreleri aktivitelerini devam ettirirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri