Bunun yanı sıra halkı oldukça fakir ama buna rağmen insanlar çok mutlu ve güler yüzlü. İşte insanları en çok çeken de bu nostaljik ve pozitif ambiyans... Bir de tabii beyaz kumu ve turkuaz suyu olan plajlarını da unutmamak lazım.
Küba'da insanların evleri var, devlet her ay gıda ihtiyaçlarının %40'nı karşılayan bir karne dağıtıyor, eğitim ve sağlık hizmeti ücretsiz, hava çok güzel olduğu için yakacak ihtiyacı yok. Pirinç, şeker, yumurta gibi temel ihtiyaçları da devlet insanlar kolay erişebilsin diye sübvanse ediyor.
Küba'da hayat, Türkiye ile kıyaslandığında pahalıdır. Küba'da verilen düşük maaşlar ve marketlerdeki ürünlerin çoğunlukla ithal olmasından ötürü pahalı oluşu gibi nedenler, Küba'da hayatın pahalı olmasına sebep olmaktadır.
Her Küba vatandaşının devlet tarafından verilmiş bir evi var. Eğitim ve sağlık hizmetleri ücretsiz. (Üstelik Küba sağlık konusunda en gelişmiş ülkelerden biri olarak kabul ediliyor.)
Küba'da vatandaşlık sadece doğuştan kazanılabilir. Ancak Küba'da kalıcı ikamet iznine sahip olan kişi Küba vatandaşıyla eşit haklara sahip olabilmektedir. Küba kalıcı oturum izni için Küba vatandaşıyla evlenmesi ya da Küba'da kalıcı oturma iznine sahip 1. Dereceden yakını ile aynı adreste yaşaması gerekmektedir.
İlgili 24 soru bulundu
Küba'ya seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşları Diplomatik (siyah), Hususi (yeşil) ve Hizmet (gri) pasaportlarına sahipse vizeden muaf durumdadır. Ancak Umumi (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları ise Küba'ya ziyarette bulunabilmek için vize almak zorundadır.
Bütün bu etkileyici özelliklere ek olarak Avrupa ve Amerika'nın aksine Küba suç oranının düşük olmasından dolayı turistik açıdan dünyanın en güvenli şehirlerinden biri. Trafik yoğunluğunun az olduğu, insanların sürekli bisiklet ile ulaşımlarını sağladığı Küba'da petrol pahalı olmadığından ulaşım oldukça ucuz.
Bunun yanı sıra halkı oldukça fakir ama buna rağmen insanlar çok mutlu ve güler yüzlü. İşte insanları en çok çeken de bu nostaljik ve pozitif ambiyans... Bir de tabii beyaz kumu ve turkuaz suyu olan plajlarını da unutmamak lazım.
Paranın geçmediği ülke Küba!
Maaşlar Eşit, Evler Bedava ve Herkes Mutlu! Ütopyayı Andıran Bir Ülke: Küba.
Küba'ya Gitmek İçin İdeal Zaman
Ama Nisan'daki Paskalya'ya denk gelmemeye dikkat edin! En kötü zaman: Mayıs, Haziran, Eylül ayları.
Küba'dan alınacak şeylerin başında ülkenin önemli üretimlerinden puro, rom ve kahve gelir. En ünlü puro markaları Cohiba, Romeo Y Julieta, Montecristo'dur. Bunların yanı sıra Karayiplere özgü takılar, antika eşyalar, parfüm ve çok çeşitte saat bulmak mümkündür.
Ülkeler arası yapılan bir sıralamada Küba 2019 verilerine göre 34. sırada. Aldığı 89 puanla ilk sırada yer alan Kanada'yı ise ilk beşte Birleşik Krallık, İsveç, Avustralya ve İsviçre takip ediyor.
Kübalılar (İspanyolca: Cubanos), Küba'da yaşayan halka ve vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkese verilen ad.
Küba'nın resmi dili İspanyolca olup Küba'da İspanyolca konuşulmaktadır.
Cubacel, Küba'daki tek mobil operatördür. Turistler Cubacel mağazasından ya da ETECSA'dan bir SIM kart satın alabilir ve internete bağlanmak için mobil verilerini kullanabilir. Ancak Küba'daki mobil ağ diğer ülkelerdeki kadar gelişmiş değil ve veri tarifeleri pahalı olabiliyor.
Ülke nüfusunun %58'ı Katolik %26'sı Ateist, %5'i Protestandır. Halkın geri kalanı ise bir kabile dini ile Hristiyanlık karışımı olan Santeria inancına sahiptir.
Küba'da Amerikan doları döviz olarak kabul edilmez. IMF'e borcu olmayan nadir ülkelerden biridir. Eğitim ilkokuldan üniversite dahil her yerde ücretsizdir.
Küba ekonomisi, sosyalist ilkelere dayanan, devlet kontrollü planlı ekonomidir. Son yıllarda, doğrudan yabancı yatırım çekme çabaları ve altyapı yatırımları alanında reformların yapılmasıyla özel sektör yatırımları artmıştır. Üretim araçlarının büyük bir kısmı halen devlet tarafından işletilmektedir.
Küba'da devlet rejimi komünizm olup, ülkedeki tek siyasi parti Küba Komünist Partisi'dir (KKP). 2018 Nisan ayında gerçekleştirilen seçimlerde daha evvel Devlet Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Miguel Diaz-Canel Devlet Başkanlığı görevine gelmiştir.
CUC genellikle turist bölgelerinde ve büyük otellerde kullanılırken, CUP ise yerel halkın günlük işlemlerinde tercih ettiği para birimidir. Siz de seyahatiniz boyunca CUC ve CUP'a ihtiyacınız olacağını unutmayın. Döviz Kullanımı: Küba, döviz takasına dayalı bir ekonomiye sahiptir.
Küba, kanser tedavisinde dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Özellikle akciğer kanserine karşı geliştirdikleri aşı ile gündemdeki Küba'ya Türkiye'den de tedavi için gidenlerin sayısı artıyor. Yakın gelecekte buna gerek kalmayabilir.
1. Küba için vize almak gerekiyor mu? / Küba vize istiyor mu ? Küba, Türkiye'den ülkeyi ziyaret edecek bordo pasaportlu konuklarına vize uyguluyor. Diğer tip pasaport sahiplerinin kısa süreli ziyaretlerinde vize almalarına gerek yok.
Küba'ya Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Diplomatik, hizmet ve hususi pasaportlar karşılıklı olarak vizeden muaf, umuma mahsus pasaportlar vizeye tabidir.
Küba'ya varmadan önce paranızı nakit olarak yanınıza alın
Harcamayı düşündüğünüz bütün parayı yanınıza nakit olarak ve Euro (Avro) cinsinden alın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri