Küçüksu, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan Üsküdar ilçesine bağlı 33 mahalleden biridir.
İstanbul'un Beykoz ilçesinde yer alan Küçüksu Kasrı, Beykoz'un Küçüksu semti sınırları içinde bulunuyor. Küçüksu Kasrı'nın tam adresi Anadolu Hisarı Üsküdar – Beykoz / İstanbul olarak geçmektedir.
Küçüksu Kasrı, 1983'te müze-saray olarak ziyarete açılmıştır. Bodrum katıyla birlikte üç katlı olan Küçüksu Kasrı, 15x27 metrelik bir alan üzerine yığma tekniğiyle ve kâgir olarak yapılmıştır. Bodrum katı kiler, mutfak ve hizmetkârlara ayrılmış; diğer katlar ise bir orta mekâna açılan dört oda biçiminde düzenlenmiştir.
Küçüksu Kasrı'na otobüs ile gelmek için Kadıköy kalkışlı 15F, Üsküdar kalkışlı 15, 15H, 15KÇ, 15M, 15N, 15P, 15T, 15Y ve 15ŞN numaralı otobüsler kullanılabilmektedir. Bu otobüslerden ilgili durakta inildiği zaman 200 metrelik bir yürüyüş sonrasında Küçüksu Kasrı'na varılabilmektedir.
Küçüksu Kasrı ziyaret günleri ise: Pazartesi ve Perşembe günleri hariç, ziyaret saatleri 09:00 ile 17:00 arasındadır. Kahvaltı Fiyatı: Sınırsız kahvaltı 200 ila 250 Tl. arasındadır. Kahvaltı Saati: Hafta sonları sabah 09:00 ile öğlen 13:00 arasındadır.
İlgili 44 soru bulundu
Anadoluhisarı'nda, Küçüksu ile Göksu dereleri arasında yaklaşık 160 yıllık tarihi bir yapı. Anadolu yakasının boğaz kenarında Beylerbeyi Sarayı'ndan sonraki diğer yazlık sarayı. Bugün müze olarak gezilebiliyor.
Küçüksu Kasrı veya Göksu Kasrı, İstanbul'un Küçüksu semtinde, Göksu Deresi ile Küçüksu Deresi arasında, Boğaziçi'nde Üsküdar-Beykoz sahilyolu üzerinde yer alan kasır. Sultan Abdülmecit tarafından Nigoğos Balyan'a yaptırılmış, inşaatı 1856 yılında tamamlanmıştır.
Mekanın fiyatları, davetli sayısına ve seçilen olanaklara bağlı olarak değişebilmekte. Fakat genel olarak Küçüksu Kasrı düğün fiyatları 100 TL'den başlamakta. Bu tarihi ve turistik mekanda gerçekleştirilecek kokteyl davet fiyatları, 150 TL'ye varabilmekte. Yemekli düğün fiyatları ise 150 TL - 200 TL aralığında.
Ihlamur Kasrı'na tam giriş ücreti 30 lira olarak belirlenmiştir. Kasra indirimli giriş ücreti ise 15 lira olarak bilinmektedir. İstanbul'a gelip de Ihlamur Kasrı'nı görmek isteyen kişiler sadece bahçeyi gezmek ve kafeterya hizmetinden yararlanmak için ise Bahçe Bileti olarak 5 TL ödeme yapıyorlar.
Pazartesi hariç hergün 09:00- 17:00 arasında ziyarete acıktır. Kapalı mekânlarda fotoğraf çekmek yasak. Giriş ücreti 15 TL. Müzekart geçerli.
Dolayısıyla istedikleri gibi burada kendileri konumlanıp vakit geçirebilirler. Giriş ücreti 10 lira, öğrenci ve öğretmenlere giriş ücreti 5 lira, otopark ücretimiz 20 lira.
Kasr, tarihte savunma amacıyla yapılmış olan yerlere verilen isimdir. Ayrıca şehir dışında hükümdarlar için yaptırılan saraylara verilen isim olarak bilinmektedir.
Göksu ve Küçüksu derelerinin yanında olan av olarak yapılan küçük bir saraydır. Girişler ücretlidir Müzekart geçerli değildir restoranta bulunur boğaza karşı çay ve kahve içip ziyaret edilmesi tavsiye edilir.
Hıdiv Abbas Hilmi Paşa İsviçre'ye giderek oraya yerleşmiş ancak ailesi bu kasırda 1937 yılına kadar kalmış, bu tarihten sonra kasır ve arazileri İstanbul Belediyesi tarafından satın alınarak kamulaştırılmıştır.
Ziyaret saatleri konusunda bir sınırlama yok; ama işletme hizmetlerinde faydalanabilmek için en erken 8:00 gibi orada olmanızı tavsiye edebiliriz.
Çırağan Düğün Salonu düğün fiyatları hafta içi yemekli kişi başı 20.000 - 30.000 TL, hafta içi yemeksiz ise 20.000 - 30.000 TL aralığından başlamaktadır. Çırağan Düğün Salonu düğün fiyatları hafta sonu yemekli kişi başı 100 TL'den Az, hafta sonu yemeksiz ise 30.000 - 40.000 TL aralığından başlamaktadır.
Hafta içi tarihi mekan kokteyl düğünü fiyatları 500 TL'den, hafta sonu ise 600 TL'den başlayarak artış gösteriyor. Hafta içi yemekli düğün fiyatları ise 600 TL olarak belirlenmişken, bu fiyat hafta sonu 700 TL'ye çıkıyor. Fiyatlar, etkinliğin zamanı gibi çeşitli faktörlere göre değişkenlik gösteriyor.
Cemile Sultan Korusu Sık Sorulan Sorular
Cemile Sultan Korusu düğün fiyatları hafta sonu yemekli kişi başı 1500 TL'den fazla, hafta sonu kokteylli ise kişi başı 1500 TL'den fazla aralığından başlamaktadır.
Sultan Abdülaziz tarafından 1860'lı yıllarda yaptırılmış olan Maslak Kasırları, 1868 yılında Padişah tarafından yeğeni Şehzade Abdülhamid Efendi'ye tahsis edilmiştir.
Küçüksu Kasrı - Sultan Organizasyon kaç kişilik düğün kapasitesine sahip? Küçüksu Kasr-ı Sultan Organizasyon 100 kişiden 1000 kişiye kadar yemekli hizmet, 100 kişiden 1500 kişiye kadar kokteyl hizmeti sunmaktadır.
1907 yılında Mısır Hıdivi Abbas Hilmi Paşa tarafından İtalyan Mimar Delfo Seminati'ye yaptırılan Hıdiv Kasrı, Beykoz İlçesi'nin Çubuklu sırtlarındadır. Mısır Hıdivi Abbas Hilmi Paşa'nın görevi son bulduktan sonra paşa İsviçre'ye yerleşmiş, ancak ailesi 1937 yılına kadar burada yaşamıştır.
Tarih boyunca yazar ve şairlerin güzelliğine övgüler dizdiği, ressamların tablolarına yansıttığı Küçüksu Kasrı ve mesire alanı, pazartesi dışında her gün 9.00-20.00 saatlerinde açık olacak.
Ziyaret Bilgileri: Pazartesi günleri ziyarete kapalıdır. Milli Saraylar İdaresine bağlı tüm saray, köşk ve kasırlar 09.00-16.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir. 1856 yılında inşası tamamlanan diğer adı “Göksu Kasrı” olarak bilinen Kasır, Küçüksu semtinde Boğaziçi Üsküdar-Beykoz sahil yolu üzerinde yer almaktadır.
Genel olarak eşsiz manzarası ile beraber uygun fiyatlar üzerinden kahvaltı yapılabileceğini dile getirmek mümkün. Harika bir manzarası bulunan ve Çubuklu Korusu içerisinde yürüyüşe ya da koşu yapabileceğiniz Hidiv Kasrı, tamamen ücretsiz şekilde giriş imkanı vermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri