Rutubet kaldırmak için kiraladığınız şirket, rutubet sorununun kökünü çözdüklerini doğrulamalıdır. Daha sonra, küf dayanıklı boya ile boyanmadan önce herhangi bir duvarı Kilz tipi bir ürünle astarlamalıdırlar.bunlar astarlama ve boyama görevlerini kendi başınıza yürütüyorsanız atmanız gereken adımlardır.
Evde, ofiste, binalarda hemen hemen her yerde nem yüzünden oluşan küflere rastlayabilirsiniz. Siz de bu küf sorunuyla karşı karşıyaysanız ve düzenli sildiğiniz halde bile kurtulamıyorsanız küflü duvara boya işlemi uygulayabilirsiniz. Yapacağınız boya işlemi küf oluşumunun tekrar etmemesinde önemli bir rol oynar.
Rutubet için hangi boya kullanılır? Rutubeti gidermenin pek çok yolu vardır. Ancak Nem ve Rutubet için özel olarak üretilen, üstelik muadillerine göre de Kokusuz özelliğiyle Dryfix NM-S 10 kullanabilirsiniz. Ama boya öncesinde, duvarların su etkileşiminin tamamen kesilmesi gerekir.
Duvardaki küf lekeleri için kesin çözüm gözüyle bakılan yöntem küflü alanlara çamaşır suyu uygulanmasıdır. Çamaşır suyu birçok konuda olduğu gibi küf lekelerinde de sıkça kullanılan, etkili bir yöntemdir. Çamaşır suyu duvardaki küfü yok ettiği gibi duvarın hava almasını sağlamaktadır.
Polisan Elegans Küf Ve Mantar Önleyici Tavan Boyası 10 Kg. Bu ürünün farklı seçenekleri vardır. Vodaseal No-To-Nem Rutubet ve Küf Önleyici Boya 1 Kg. Polisan Elegans Küf ve Önleyici Tavan Boyası 10 Kg.
İlgili 40 soru bulundu
Banyo tavanında yoğun küf oluşumu nasıl temizlenir diye soruyorsanız cevabınız zımparada gizli. Zımpara ile küflü bölgeyi iyice zımparalamalısınız. Temizlenme işlemi bittikten sonra lekeli bölgeyi boya yaparak kapatmalısınız. Çünkü zımpara ile orası kötü bir görünümde olacaktır.
Su itici özelliği ile suya dayanıklıdır. Duvarlarda nem oluşmasının önüne geçer. Silikon bazlı boya dayanıklı olması sayesinde gün geçtikçe daha fazla tercih edilmektedir.
Küflü duvarı temizlemelisin
Küflü duvara boya yapmadan önce küf oluşumunun meydana geldiği duvarı küften arındırarak tamamen temizlemelisin. Aksi taktirde küf oluşumuna sebebiyet veren mikro organizmalar üremeye devam eder ve sadece boyama ile küfün neden olduğu kötü görüntü kapanmaz.
Rutubet alan bölgeler kazınarak duvar yüzeyi iyice temizlenmelidir. Sıva takviyesi yapılmalı ve rutubet önleyici, su tutucu malzemeler yüzeye uygulanmalıdır. Son işlem olarak boya yapımına geçilmelidir.
Duvardaki küfü temizlemek için; bulaşık deterjanı, çamaşır suyu ve su ile bir temizleme solüsyonu hazırlanır. Hazırlanan bu karışım ile duvardaki küflü alan temizlenir.
NEM, KÜF, TAVAN VE DUVARLARDAKİ SİYAHLAŞMALAR VE RUTUBETE KESİN ÇÖZÜM.
Duvardaki küfleri temizleme ve lekeleri çıkarmak için çamaşır suyunu bir sprey kutusuna boşaltarak küflü bölge yüzeyine püskürtün. Yüzeyi temizledikten sonra aynı işlemi sırasıyla durulama bezi ile silip, bir süre bekledikten sonra temiz ve kuru bir bez yarımı ile kurulayarak hijyenik hale getirebilirsiniz.
Yapıların dış etkenlerden kaynaklanan su sızıntılarına, rutubet oluşumuna ve nem problemlerine karşı korunmasını sağlar.
Çamaşır suyu kullanmak küf mantarlarını öldürecektir ve tekrar ortaya çıkmasını engelleyecektir. Çamaşır suyu uyguladığınız bölgeyi 10 dakika gibi süreyle bekletin. Son bir işlem daha... hafif ıslak kalan küflü bölgeyi kuru bir bezle tekrar silin.
BARS Rutubet önleyici sıva uygulaması. ÜRÜN TANIMI: Rutubetten zarar görmüş , nemlenme, çiçeklenme, boya kabarması veya yoğuşma görülen duvarlarını yalıtımı için özel olarak geliştirilmiş çimento esaslı sıvadır.
Nem kontrolü, iyi havalandırma, su sızıntılarının düzeltilmesi, düzenli temizlik ve rutin denetimler küf oluşumunu engellemek için etkili adımlardır.
Bir kap içinde bir fincan sirke ile bir bardak sıcak suyu karıştırın. Dolap içi, duvar yüzeyi ve halıda oluşan küf lekelerinin üzerine bu karışımı dökün. 10 dakika kadar bekledikten sonra ılık nemli bir bez ile lekenin üzerini temizleyebilirsiniz.
Silikonlu Boya Küf Yapar Mı? Silikonlu boya küf yapmaz. Duvar yüzeyine sürekli gelen bir su yok ise ya da duvarınızda sürekli bir nemlenme olmuyor ise küf oluşumu gözlemlenmez.
Bu durumda rutubetli duvar nasıl kurutulur sorusuna cevap olarak havalandırma yöntemi düşünülebilir. Kış aylarında bile günde iki ya da üç kere kısa aralıklar pencerelerin açılması gerekmektedir. Sonbahar aylarında bu süre biraz daha uzatılmalıdır. Yaz aylarında ise uzun süre pencereler açık kalarak ev hava almalıdır.
Küf en çok nemden oluşur. Nem oluşturabilecek tesisat sızıntıları, duvar yüzeylerini nemlendirir. Nemlenen yüzey eğer uzun süre nemli kalırsa, oda sıcaklığı değişimleri ile duvar terleme yapar. Bu durumda küf mantarı ortaya çıkabilir.
Küf, nemi seven bir organizma olarak nemli ve havasız alanlarda büyür. Bu durum, özellikle banyo, mutfak, kiler gibi yerlerde yaygındır. Rutubet ise bir nem sorunudur ve havadaki su buharının yoğunlaşarak sıvı formda biriktiği bir durumu ifade eder.
Evde rutubet olması sebepleri arasında evin su yalıtımının iyi yapılmamış olması ilk sırada yer alıyor. Ayrıca banyo gibi ıslak alanlardaki havalandırmanın yetersiz olması da rutubet oluşumuna sebep oluyor. Tavan ve duvarların sürekli nemli kalması sebebi ile küf hızla ortaya çıkıyor.
Küf önleyici boya çeşitlerinden Polisan Elegans iç cephe boyalarının su iticiliği ve buhar geçirgenliği yüksektir. Bu sayede rutubet oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
Boyalı, boyasız her türlü yüzeye tatbik edilebilir. Sadece boyalı yüzeylerde kabaran kısımlar varsa uygulama yapılacak yüzeyler temizlenmeli ve uygun tamir harcı kullanılarak sağlam bir yüzey elde edilmelidir. Uygulama şekli: Orijinal ambalajındaki ISONEM MS 82 kapağı açılarak 3 dakika iyice karıştırılmalıdır.
Rutubet giderici boyalar nem ve rutubet sorunlarına karşı direnç gösteren boyalardır. Bu boyalar su buharı geçirgenliğini minimum düzeylere çekerek yüzeylerin nemden dolayı hasara uğramasını önler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri