Kühne Organik Elma Sirkesi, lezzetli aromasıyla yemeklere ve salatalara tat katar. Üzüm sirkesinin kullanıldığı her yerde kullanabileceğiniz elma sirkesi, sindirim problemlerinize yardımcı olur. Bunun yanında elma sirkesini temizlik ürünü olarak da kullanabilirsiniz.
Kemal Kükrer, Doğanay, Arifoğlu, Nahita ve Yedier gibi markalar saf organik doğal elma sirkeleri üretmektedir. Eğer doğallığından emin olduğunuz bir elma sirkesi arıyorsanız, bu markaları güvenle tercih edebilirsiniz.
Kühne Elma Sirkesi, üzüm sirkesinin kullanıldığı her yerde kullanılır. Elma sirkesinin diğer sirkelere oranla daha fazla faydası bulunmaktadır; Elma'da bulunan pektin, kandaki kolesterolü düşürür. Sirkenin içerdiği potasyum sayesinde kalp dahil tüm kas yapısı güçlenir. Sindirimi kolaylaştırır.
Organik elma sirkesi konusunda hakiki sirkenin anlaşılması için öncelikle sirke şişesinin alt kısmına bakılmalıdır. Bu sayede organik elma sirkesi nasıl anlaşılır sorusu ile ilgili olarak sirkenin dip kısmında tortu bulunması sirkenin doğal olduğunu ortaya koyacaktır.
Elma sirkesi tam bir probiyotik değildir. İçerdiği pektin sayesinde prebiyotiktir. Bu özelliği probiyotiklerin beslenmesine yardımcı olduğu probiyotik gibi görev gören bir besin diyebiliriz.
İlgili 21 soru bulundu
Sirke, Hz. Peygamber (asm)'in beğendiği ve övdüğü katıklardandır. Çünkü temini kolay ve ekonomiktir. Kanaatkar insanların yediği bir katıktır.
Sirke İçmenin Faydaları
Sirke metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardım ediyor. Antioksidan etkisi ile bilinen sirke, vücutta detoks etkisi yaratıyor. Seyreltilerek içilen sirkenin mide rahatsızlıklarını hafiflettiği biliniyor. Bağırsak hareketleri düzenli sirkeli su içiminde düzene giriyor.
Sirke kesinlikle içilebilir. Doğal sirkenin içindeki mayalanma, fermantasyon işlemi doğal bakterilerden oluştuğu için probiyotik dengesini sağlayan kaynaktır. Piyasada bulunan sirkeler genellikle asit oranları fazla olduğu için sadece salatalarda kullanılan madde gibi anlaşılıyor.
Sirke mutlaka camda imal edilmeli. Aldığınız sirkede kötü ve yakıcı bir koku varsa sentetik asetik asit vardır. Hakiki sirkede ise meyve kokusu vardır.
Yararlı bakteri ve mikroorganizma içeren, üretim sürecinde organik meyveler kullanılan, doğal süreçlerle mayalanan sirkeye ise organik sirke diyoruz.
1722 yılında Almanyaída kurulan Kühne, 1991 yılında Türkiye pazarına giriş yaptı. Almanya'da altı fabrikasının yanında Fransa, Hollanda, Polonya ve Türkiye'de üretim tesisi bulunuyor.
Kühne Soya Sosu aşırı işlenmiştir. Helal,Vejetaryen,Vegan diyet tercihleri için tüketime uygundur.
1890 yılının Ağustos aylarında August Kühne ve Friedrich Nagel tarafından Bremen, Almanya'da kuruldu. 2012 yılı itibarıyla, 63.000 üzerinde çalışanı ve 100'den fazla ülkede 1000'den fazla ofisi bulunmaktadır.
Kemal Kükrer 1915 yılından bu yana organik sirke üretimi yapan köklü ve kaliteli bir markadır. Organik yetişen elmalarla hiçbir katkı maddesi eklenmeden doğal hazırlanmıştır.
Organik sirke yöresel pazarlar ile aktarlarda da satılan bir ürün olmakla birlikte organik oluşundan ve kalitesinden emin olamayabilirsiniz. Organik sirkeyi salata ve çorbalarınızda lezzet kaynağı olarak kullanabileceğiniz gibi sağlık ya da temizlikle ilgili farklı alanlarda da kullanabilirsiniz.
Tüm sirke türleri arasında belki de en az bilineni, en az yaygın olanı nar sirkesidir. Gıda konusunda uzun yıllardır uzman olan Kühne, hem faydalı hem de lezzetli bu ürünü de, tıpkı ötekiler gibi güvenle tüketebilmeniz için mutfaklarınıza getiriyor.
Böbrek hastalığı olanlar düzenli sirke tüketmemeli. Ülser, reflü, gastrit gibi sindirim sistemi rahatsızlığınız varsa sirkeden uzak durmalısınız. Herhangi bir sağlık probleminiz olmasa bile kesinlikle sirkeyi doğrudan kullanmayın!
Sirkeli su sabah aç karnına veya uyumadan önce tüketilmelidir. Günde en fazla 2 fincan içilmesi önerilir. Daha fazla tüketilmesi, sağlık sorunlarına yol açabilir.
Günlük olarak 1–2 çay kaşığı ile 1–2 yemek kaşığı arasında kullandığınız takdirde elma sirkesinin faydalarından yararlanabilirsiniz. Bir bardak su ile karıştırılır. Küçük dozla başlamak ve çok miktarda almaktan kaçınmak en iyisidir çünkü çok fazla sirke zararlı yan etkilere neden olabilir.
Elma sirkesinin sabah kahvaltıdan önce ve akşam yatmadan önce içilmesi önerilmiştir.
Alıç sirkesinin kalbe faydaları arasında kan dolaşımını hızlandırma, kalp kaslarını güçlendirme, damar genişletme ve damar açılmasına yardımcı olma sayılır ancak ürün tedavi amaçlı değil, düzenli tedaviye ek olarak kullanılabilir.
Böbrek hastalığı olanlar için de asitli yapısı nedeniyle elma sirkesi sakıncalı olabilir. Direkt içilen elma sirkesi böbreklerin çalışmasını olumsuz etkileyebilir.
Elma sirkesini içmek isterseniz 1 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı eklemeniz ve karıştırmanız yeterli olacaktır. Elma sirkesini tek başına içmeniz önerilmez.
Kan Şekeri Seviyesini Düşürmeye Yardımcı Olabilir
Yapılan başka bir çalışma ise uyumadan önce içilen iki kaşık elma sirkesinin ertesi sabah ölçülen açlık şekerini %4 azalttığını belirtmektedir. Dolayısıyla gece yatarken sirkeli su içmek açlık şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir6.
1 bardak içme suyunun içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi katılır. Ardından karışıma 1 tatlı kaşığı da bal eklenerek tüketilebilir. Bu karışım yemeklerden önce ve özellikle de sabahları aç karnına tüketildiğinde hem zayıflama sürecini hızlandıracak hem de kötü kolesterolü düşürecektir. Sirkeli su nasıl içilmeli?
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri