ŞİFALI SULAR KATALOĞUNDA YER ALIYOR İlçede bulunan kükürtlü su, Türkiye'nin şifalı sular kataloğunda da yer alıyor. Suyun mantar, egzama, sedef, güneş yanığı, sivilce izleri gibi birçok cilt sorununa iyi geldiği belirtiliyor.
Sivas'ın Kangal ilçesindeki sedef hastalığına iyi geldiği belirtilen 'Balıklı Kaplıca'nın 'selenyumlu' suyu, kuraklıktan etkilenmiyor. Kentte, Kızılırmak'taki suyun azalmasına ve birçok akarsu ile göllerdeki kayba rağmen kaplıcanın ortasından geçen derenin debisinde düşüş yaşanmadı.
Sedef Hastalığı
Ankara'nın gözde ilçelerinden biri olan Kızılcahamam, kaplıca suları açısından oldukça zengin bir bölgedir. Sedef hastalığına iyi gelmesi için buradaki kaplıcalardan biri ziyaret edilebilir. Vücudunuzdaki gevşemeye ve sedef hastalığının gözle görülür biçimde azaldığına şahit olacaksınız.
Özellikle kükürt oranı yüksek kaplıca suları derinin kendisini yenileme özelliğini artırarak kaşıntının üstesinden gelinmesinde önemli bir rol oynuyor. Kaşıntı problemini yenmek için Bursa'daki Kükürtlü Kaplıcaları'na, Uşak'taki Hamamboğazı Kaplıcaları'na, Adana Kozan'daki kaplıcalara gidebilirsiniz.
Meryemana dikeni, buğday ruşeymi yağı, hidrastis canadensis çayı, kadın tuzluğu, hodan yağı, aloe vera, keten tohumu yağı, dulavratotu sedef hastalığına iyi gelen bitkilerdir.
İlgili 28 soru bulundu
Şiddetli sedef hastalığı vakalarında fototerapi yanında sistemik ilaçlar kullanılır ve topikal uygulanan kremler de tedaviye eklenir. Derinin nemli ve yumuşak tutulması önemlidir. Sistemik ilaç tedavisi özellikle eklem iltihabı ve tırnak tutulumunun olduğu vakalarda tercih edilir.
Sedef hastalığı kronik bir hastalıktır, bu nedenle bütünüyle tedavisi yoktur.
Özellikle kükürtlü termal sular, soğuk algınlığı ve göğüs tıkanıklığına fayda sağlar. Göğüs ağrılarınız için termal su kaynaklarını değerlendirebilirsiniz. Mineral yoğunluğu bulunan şifalı sular vücutta dolaşım sistemini de harekete geçirir. Suda hareket etmek ve yüzmek düşük tansiyon hastalarına iyi gelir.
Kükürtlü su buharının özellikle alerjik hastalarda sık görülen sinüzit, farenjit, larenjit gibi enfeksiyonlarda etkili olduğu, tuzlu karbonatlı su buharının ise alerjik astımda faydalı olduğu iddia edilmektedir.
Kaplıcaya girdikten hemen sonra duşa girmek doğru değil. Kaplıca suyunda minimum 10 dakika maksimum 20 dakika kadar kaldıktan sonra çıkmalısınız ve sonrasında en az 30 dakika uzanarak dinlenmelisiniz.
Sağlıklı bir diyet uygulamak: Amerikan Dermatoloji Derneği Derneği (AAD), Akdeniz diyetinin sedef hastalığının şiddetini azaltabileceğini gösteren kanıtlar olduğunu bildirmektedir. Bu anti-inflamatuar diyet meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar, fındık, zeytinyağı ve yağlı balıklar açısından zengindir.
9) İbrahim Saraçoğlu Kürü
Sedef hastalığına ne iyi gelir hangi bitki kullanılmalı sorusuna Saraçoğlu siyah üzüm çekirdeği, karabaş otu, çörek otu ve lavanta olarak cevap vermektedir. Saraçoğlu sedef için 2 aylık kür önermektedir.
Sedef ve egzama aslında mikrop içermeyen ama iltihaplı bir deri hastalığıdır. Kulağa bu nedenle sülük bu hastalığın tedavisinde kullanılabilir şeklinde hoş geliyor. Ancak sedef hastalığı travma ile, yani basit bir kaşıma veya deriyi çarpma/vurma gibi durumlarla bile yayılabilir. Bu açıdan dikkatli olmak gerekiyor.
Deniz tuzu, sedef hastalığını gideren ve tedavi eden bir özelliğe de sahiptir. Sedef hastalığının sebep olduğu, kaşıntı ve pullanma ile mücadele eden deniz tuzu, çamur ya da sülfür banyosuna eklendiğinde sedef hastalığı semptomlarını gidermeye yardımcı olur.
Sedef hastalığı teşhisi konan kişilerin özel bir diyet izlemesi gerekir. Alerjik reaksiyonlara neden olabilecek ürünlerin reddedilmesini içerir. Narenciye, çikolata, bal, yumurta, tam yağlı sütün yanı sıra kırmızı sebze ve meyveleri diyetten çıkarmanız önerilir.
B12 vitaminin eksik olması bu hastalığı olumsuz yönde etkileyebilir. Yapılan çalışmalarda B12 vitamin eksikliği tamamlandığında hastalığın ilerlenmesinde azalma görülmüştür. 5)Sedef hastalığında glutene karşı hassasiyetin arttığı ve glutensiz diyette hastalığın semptomlarının iyileştiği gözlemlenmiştir.
ŞİFALI SULAR KATALOĞUNDA YER ALIYOR İlçede bulunan kükürtlü su, Türkiye'nin şifalı sular kataloğunda da yer alıyor. Suyun mantar, egzama, sedef, güneş yanığı, sivilce izleri gibi birçok cilt sorununa iyi geldiği belirtiliyor.
2. Egzama ve sedef gibi cilt sorunlarına iyi geliyor. Cildin temizlenmesine ve bakterilerden arındırılmasına destek olması sebebiyle kükürt sabunu egzama ve sedef rahatsızlığı gibi yaygın olarak görülen cilt sorunlarına da iyi gelebiliyor.
Dr. Buğra Buyrukçu, kalp-damar, tansiyon, iltihabi hastalık gibi kronik hastalığı olanlar, kanser gibi ağır hastalığı, organ yetmezliği olanlar, kalp krizi geçirenler, hamile kadınlar, kan sulandırıcı kullananlar ve obez olanlar için de kaplıcaların tehlikeli olabileceği uyarısında bulundu.
Kükürt, anti-bakteriyel özellikleri sayesinde akne tedavisine de yardımcı olur. Egzama gibi cilt problemleri ve ciddi cilt enfeksiyonları kükürt ile azalabilir. Kepek gibi saç derisi sorunları yaşıyorsanız, kükürt bunun için en iyi doğal tedavi yöntemlerinden biri olabilir.
türkiyedeki en kaliteli kükürtlü suyu burda: Erdilli Termal Otel, Yalova, Türkiye - Tripadvisor.
Fazla ısıya maruz kalmak da vücuda zarar verebilir. Bu nedenle kaplıca tedavisi günlük 1-2 kür alınabilir ama her kür için süre 20 dakikayı geçmemelidir. Uygulama esnasında mutlaka sıvı desteği sağlanmalıdır.
Toplumda görülme sıklığı yüzde 1-3 arasında olan sedef hastalığı, alevlenme ve iyileşme dönemleriyle seyreder. Bu dönemlerin ne kadar süreceği hastalar arasında değişkenlik gösterir. Hastalığının iyilik süreci yıllarca sürebileceği gibi, bazı kişilerde de bu süreç 2-3 ay olabilir.
Cildi kurutmanın dışında, sabun cildin doğal pH'ini degiştirerek onu tahrişe daha yatkın hale getirebilir. Daha hassas bir temizleme için sabun içermeyen bir duş jeli kullanabilirsiniz. Bu size tuhaf gelebilir fakat yulaf ezmeli bir küvette banyo yapmak rahatlatıcı olabilir ve kabukların dökülmesine yardımcı olabilir.
haberler. KTÜ Farabi Hastanesi'nde Uygulanan Yeni Nesil Tedavi Sayesinde Sedef Hastalığından Kurtuldu! Dört yıldır sedef hastalığı (psoriasis) olan 25 yaşındaki Orçin EMİNAĞAOĞLU, daha önce kortizonlu kremler sürerek sedef tedavisi almakta iken yaralarında artış olması üzerine KTÜ Farabi Hastanesi'ne başvurdu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri