Kulak çınlamasına yönelik olarak üretilen bir ilaç henüz mevcut değildir. Ancak bazı ilaçlar kulak çınlamasının nedenlerini azaltabilmektedir. Bazı ilaçlar ile de duyulan ekstra seslerden geçici olarak kurtulmak mümkündür. Bu ilaçlar arasında trisiklik antidepresanlar yer almaktadır.
Sebebi belli olsun olmasın çınlamayı azaltmak için en sık başvurulan yöntem ilaç tedavisidir. Bu amaçla; iç kulağa giden kan akımını arttırıcı ve veya iç kulak işitme hücrelerinin aktivitesini düzenleyen ilaçlar kullanılır (Tebokan, Vit B, Vastarel, Gingo Biloba, Kortikosteroidler).
Kulak çınlamasının azaltılmasına yönelik yüksek sesli müziğe maruz kalmaktan korunma, kan basıncının kontrolü, tuzlu yiyeceklerden uzak durma, kahve, kola ve sigara tüketiminden kaçınma, egzersiz yapma gibi tavsiyeler kulak çınlamasına ne iyi gelir sorusuna verilebilecek en iyi cevaplar arasında yer alır.
Limon suyu, kiraz sapı, mısır püskülü, maydanoz ile hazırlanan bitki çayını gün boyunca içmenizi belirtir. Bu karışım ile vücudunuzda oluşan enfeksiyon atılır ve kulağın çınlamasına neden olan enfeksiyon ortadan kaldırılır.
Kulakta çınlama, daha az duyma ve uğultu gibi nedenler kişilerin sosyal hayatlarını doğrudan etkilediği için kulak kirinin kulaktan atılması gerekir. Doğal yollar ile tam olarak atılamayan kirlere Boriclean yardımcı olmaktadır.
İlgili 31 soru bulundu
Kan tahlilleri ile eksik olan vitaminler tamamlanır, özellikle d vitamini eksikliği son dönemde kulak çınlamasına sebep olduğu saptanmıştır. Diğer bir ilaç tedavisi de kan dolaşımını hızlandırıcı ilaçlardır.
Kişilerin en çok tercih ettiği bir diğer yöntem de elma sirkesidir. Elma sirkesi sahip olduğu asitler nedeni ile insan sağlığına sağladığı faydalar ile bilinir. Çınlama sorununun yanı sıra duyma sorunu yaşayan kişiler de bu yöntemi kullanabilirler. Her gün 1 ya da 2 damla kulağa damlatılabilir.
Enfeksiyonlardan korunmak için kulak yolu her zaman kuru tutulmalıdır. Eğer kulakta kaşıntı varsa 2-3 damla sirke yararlı olacaktır. Sirke bozulan dış kulak yolunun asiditesini, sağlıklı hale getirmektedir.
Kulakta yaşanan uğultu, çınlama ve ağrı gibi durumların acısını yaşayan bilir. Böyle bir durumda yapılması gereken, soğanın cücüğünü ikiye bölüp kulaklara tıpa gibi koymaktır. Birkaç saat içerisinde soğan sıkıntı neyse inanılmaz şekilde tedavi edecektir!
Dikkat Edin: Burada Anlattığımız Şekilde Hazırlanan Çörek Otu Yağını , Kulak Ve Burun İçin Kullanmayın. Çünkü Süzme İşlemi Ne Kadar İyi Yapılırsa Yapılsın Yine De Ufak Parçklar Kalmaktadır. Bu Yüzden , Burun Ve Kulaklara Uygulama Esnasında Bu Parçklar ya Neden Olabilirler.
Sol kulakta oluşan çınlamanın nedeni yoğun sese maruz kalma, yüksek tansiyon, alerji veya anemi sinüzit, enfeksiyon, ilaç kullanımı veya kulak yaralanması olabilir. Nadir durumlarda bu kulaklarda olan çınlama, tümör veya anevrizma gibi ciddi bir sorunun işaretidir.
Çınlamayı azaltmak için en sık başvurulan yöntem ilaç tedavisidir. Çınlama eğer hastanın günlük yaşamını etkileyecek kadar şiddetliyse, tinnitus maskeleyici denilen ve işitme cihazına benzer cihazlar faydalı olabilmektedir ya da çınlama bir tümor varlığı dolayısıyla oluşmaktaysa cerrahi yaklaşım izlenir.
Kulak çınlamasının zaman zaman yaşanması oldukça normaldir. Bu çınlamalar genellikle kısa sürer ve kendiliğinden geçer.
Saraçoğlu'na göre atmadan önce kulağa damlatılan birkaç damla sarımsak yağı kulak çınlaması için tedavi edici etkiye sahiptir.
İşitme bozukluğu kişilerin bazılarında çınlamanın kullandıkları cihazlar tarafından azaltıldığı veya yok edildiği söylenmektedir. Ancak işitme cihazı sadece tinnitusu önlemek için kullanılacaksa özenli bir çalışma yapılmalıdır. Genellikle işitme cihazı çıkartılınca çınlama ilk durumuna geri döner.
Kafa ve boyun yaralanmaları: Kafa travmaları, boyun yaralanmaları ve temporomandibular eklem bozuklukları kulak çınlamasına neden olabilir. Stres ve anksiyete: Yüksek stres seviyeleri, anksiyete bozuklukları ve depresyon bazı kişilerde kulak çınlamasını tetikleyebilir.
Elma sirkesi: Kulak çınlamalarını ve kulak içi problemleri azaltmakta kullanılır. Zeytinyağı: Kulak içerisine 3 damla şeklinde damlatıldığı an kulakta oluşan iltihabı yok etmektedir.
Kulakta iltihabını giderip, kulak ağrısını azaltır. Kalp ve damar rahatsızlıklarının önlenmesine yardımcı olur.
Kulak Ağrılarında
Kulak ağrılarını dindirmek, tıkanmış kulakları temizlemek için de iki damla ılık zeytinyağı kullanılabilir.
Oksijenli su elinizin altında yoksa birkaç damla zeytinyağını ısıttıktan sonra (vücut ısısı kadar) kulağınıza damlatabilirsiniz. Zeytinyağı kiri yumuşatır ve ardından kulak çöpüyle kiri kolayca temizleyebilirsiniz.
GENTAGUT, aminoglikozit antibiyotik grubundan olan gentamisin (gentamisin sülfat (balık peptonu) olarak) adlı etkin maddeyi içermektedir. GENTAGUT, bazı organizmaların neden olduğu göz ve kulak enfeksiyonlarının tedavisinde ve göz ya da kulak travmasında enfeksiyon oluşumunu önlemek amacıyla kullanılır.
Otitis media ya da orta kulak iltihabı kulak zarının arkasında sıvı birikimi, orta kulakta kızarıklık, şişme ve ağrı ile seyreden bir enfeksiyondur. Orta kulak iltihabına bağlı olarak görülen en önemli belirti kulakta ağrıdır. Diğer önemli semptomlar ise orta kulakta kızarıklık ve şişlik oluşumudur.
Dış kulak yolunun kurumasını sağlamak ve dış kulak yolunun asit düzeyini artırmaya başvurulmaktadır. Kulak zarında herhangi bir delik yoksa dış kulak yoluna 2-3 damla sirke damlatılması işe yaramaktadır. Bu yeterli olmadığı takdirde veya ağrılar artarak devam ediyorsa en kısa sürede bir uzmana başvurmak çok önemlidir.
3) Elma Sirkesi
Elma sirkesini bir damlalık içine ekleyerek bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Kulak tıkanıklığı doğal çözüm önerilerinden elma sirkesi sizi bu sorundan kurtarabilir. Bir başka seçeneğiniz ise kulak içine çok temas ettirmeden kulak çubuğu ile sirkeyi kulağa damlatmak olabilir.
Susam yağı aynı zamanda antibakteriyel, antifungal ve antiviral özellikleri ile de bilinmektedir. Tüm bunların yanında olumlu etkilerinden dolayı, bel ağrısı, kulak çınlaması, bulanık görüş, migren, vertigo, kronik kabızlık, hemoroit, dizanteri, amenore ve dismenore tedavilerinde de susam yağı kullanılmaktadır(5).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri