Kulak delimi esnasında takılan küpenin, bilinçsizce ve erken bir sürede değiştirilmemesi gerekir. Bu süre en az 4 hafta olarak belirlenmiş olsa da tamamen bir iyileşme yaşanması ve sonrasında herhangi bir sorun yaşanmaması için en ideal sürenin 6 hafta olması önerilir.
Delme için kullanılacak küpeler en az alerjik titanyum malzemeden olmalı veya 14 ayar altın alaşımı içermelidir. Delme işleminden sonra bir sorun olmadıkça, iyileşme süresinden sonra 6 hafta içinde küpeler çıkarılmamalıdır.
Kulak Delme İşlemi Sonrasında İyileşme Süreci Hızlandırmak İçin Yapılması Gerekenler. Kulakta küpeler en az 6 hafta takılı kalmalıdır, ayrıca delik kıkırdaktaysa bu süre 12 haftaya çıkabilir. Kanca tasarımlı küpeler tercih etmeyerek daha çok çelik, titanyum altın malzemelerden yapılan küpelere yönelmelisiniz.
Kulak deliminin ardından delinmiş kısım yara olur. İyileşmesi için ise kabuklanması gerekir. Kulak deliminin yapıldığı gün duş alındığında, kulağa su değmesinden kaynaklı olarak yara kolay kolay kabuk bağlamaz. Bu nedenle kulak deldirdikten yaklaşık 24 saat sonra duş almanız daha iyi olacaktır.
Kıkırdak deldirme bakımı ise kulaklardaki diğer deliklerin bakımı ile paralellik gösteriyor. Daha uzun bir iyileşme süresi isteyen kıkırdak delimlerinde hassas davranılması ve gün içinde altı saatte bir olacak şekilde losyonla temizlenerek kremlenmesi öneriliyor.
İlgili 28 soru bulundu
Kulaklarınızı deldirdikten sonra enfeksiyon kaptıysanız; sarı, iltihap benzeri akıntı, şişkinlik, kızarıklık, ağrı veya hassasiyet, kaşıntı ve yanma gibi belirtiler yaşayabilirsiniz.
Mikropları uzak tutmak ve kabuklanmayı önlemek için, alkole batırılmış bir pamuk kullanarak günde iki kez kulak piercingi etrafındaki deriyi hafifçe temizleyin. Ayrıca açıklık etrafına ince bir tabaka vazelin uygulayabilirsiniz.
İşlem sonunda takılan gümüş veya altın küpenizi yaklaşık 6-8 hafta çıkarmamak gerekiyor. Yaklaşık 6 hafta sonunda bir sıkıntı yaşamadığınız takdirde delinen kulağa yeni bir küpe takabilirsiniz. Kıkırdak delimi yapıldıysa 12 hafta boyunca küpenin kulakta kalması gerekir.
1 Cevap. kesinlikle eczanenin taktığı küpeyi bir süre çıkarmayın, basit hafif küçük bir küpe olsun, bepanthen krem rahatlatıyor.
Bu meselede, yani kulağı deldirmekte bir zaruretten bahsetmek mümkün değildir. Muhtemel olan bu halin dışında, kulak deldirmekte bir mahzur bulunmamaktadır. Birden fazla delik deldirmek de caizdir.
“Komplikasyonsuz bir deldirme işlemi sonrasında (enfeksiyon, alerji vb.) iyileşme periyodu olan 6-8 hafta boyunca küpeyi çıkarmamak gerekir. Sonrasında da kendi hijyenine dikkat edilmeli kulağa temas edebilecek şeylerden sakınılmalı, eller iyi yıkanmalı ve öyle dokunulmalıdır.
Kulak memesi için, tabanca da iğne de steril ve takılan küpe ya da piercing standartlara uygun materyalden ise ikisi ile de delim yaptırabilirsiniz. Tabancanın deriye giriş hızı fazla olduğundan hem biraz daha acı vericidir hem de düz bir delik açmak daha zordur.
Kız bebekler için kulak deldirme işlemini uzmanlar en erken 3 yaşından sonra yapılmasını tavsiye etmektedir. Bu duruma neden olan etmenler arasında ilk sırada bebeklerin kulak memelerinin oldukça ince olması ve kulak memesinin deldirme işlemi sırasında zarar görebileceği gösterilmektedir.
Sağ kulağının kulağına yan yana 2 tane küçük gümüş halka küpe, sol kulağının üst kıkırdak kısmına yan yana 3 tane küçük gümüş halka küpe.
Çözüm oldukça basit! Hem takılarınızı, hem de kulak deliğinizi nazikçe temizlemeli; bir süre küpe takmaya ara vermelisinz. Kötü kokunun gelecekte oluşmaması için kulak deliğinizin etrafını temiz ve kuru tutmalısınız. Ek olarak, aynı küpeleri uzun süre takmamak da doğru bir çözüm olacaktır.
Kulak deldirme yerleri, arasında tragus ve anti tragus gibi bölümler de yer alır. Bu kısımlar kıkırdak bölümünün olduğu yerlerdir. Deldireceğiniz kulak kısmına dilediğiniz tarzdaki küpeleri takabilirsiniz.
Küpelerinizi en az 6 hafta takılı bırakın. Şayet kıkırdak küpesi ise 12 hafta kalmalıdır. Bu süre sonrasında istediğiz ağı olmayan küpeleri kullanabilirsiniz.
Küpelerinize veya kulaklarınıza dokunmadan önce ellerinizi iyice yıkayın. Kulağın delinmesinden 24 saat sonra başlamak üzere, delme küpelerini çıkarmadan her bir kulağın önünü ve arkasını günde en az iki kez bir STUDEX bakım ürünü (losyon, sprey veya jel) ile temizleyin.
Kulağınızı deldirdikten sonra antibiyotik ya da ispirto içeren kremler kullanabilirsiniz. Delinen alanların bu sayede enfeksiyon kapma riski de ortadan kalkacaktır. Kremi bir pamuk yardımı ile kulağınıza nazikçe sürmeniz gerekir. Krem uyguladığınızda iyileşme hızını da iki katına çıkarabilirsiniz.
Kulağınızı deldirdikten sonra en az 2 hafta boyunca küpeyi çıkartmamalısınız. İlk travmadan sonra çıkarttığınız durumda 1-2 gün içinde kulak deliği kapanır. Uzun dönemli küpe kullanımından sonra deliğin kapanması için 3-4 ay belki de daha fazla süre geçmesi gerekmektedir.
Hem askeri okullar için hem de polislik için engel değil. Vücudunda 10cm'den büyük yara yoksa sorun olmaz.
Yeni piercinglerinizi 6 hafta veya daha uzun süre veya deldirdiğiniz yer onay verene kadar takmanız gerekebilir ama piercingleriniz daha eskiyse gece boyunca nikelden yapılmış küpelerle yatmaktan kaçınmanız gerekebilir. Büyük halka küpeler, sallantılı veya damla tarzı küpelerle de uyumamalısınız.
Tuzlu su gargarası * Malzemeler - Tuz - Su Her çözüm, belirli bir karışımı kulağa dökmekle ilgili değildir. Tuzlu su gargarasını bir dakikadan daha az bir süre boyunca ağzınızda çalkalamalısınız. Kulaklarınızda tıkanmadan dolaşan ağrı bile hafifleyecektir. Ayrıca burnun dezenfekte edilmesine yardımcı olur.
Kıkırdak deldirmeye bağlı olarak ortaya çıkabilecek olan sağlık sorunları ise şöyle; Kulak kıkırdağı delindikten sonra yüksek miktarda kanama olabilir ve bu kanamayı durdurmak zor olabilir. Kıkırdak kulağın etli kısmına göre daha hassas bir dokuya sahip olduğu için kanaması daha fazla olabilir.
Enfeksiyonu önlemek için yaralanan veya kesilen bölümü temiz tutmalısınız. Yırtılmış kulak zarı: Orta kulağı bakterilerden koruyan bir zar olan kulak zarı yırtıldığında kanayabilir. Yüksek sesler, şiddetli kulak enfeksiyonları ve travma, delinmiş veya yırtılmış bir kulak zarına neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri