Kullanılmayan Kredi Kartı Nasıl Kapatılır? Kullanılmayan kredi kartlarını bankalar otomatik olarak iptal etme yetkisine sahip değildir. Bu nedenle kredi kartını bir daha kullanmamak üzere kapatmak için ilk yapılması gereken tüm kart borcunu ödemektir.
Yani kredi kartınızı hiç kullanmamışsanız sizden ücret alınamaz. Ayrıca, kesintisiz olarak, en az 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartlarınız hareketsiz kart kabul edilir ve bu kartlara hareketsiz kaldığı müddetçeyıllık üyelik ücreti yansıtılamaz.
Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) yeni düzenlemesine göre, hareketsiz hesap ve kartlardan bir yıl boyunca ücret tahsil edilememesi durumunda, hesaplar iptal edilecek. Bu kart ve hesaplara ilişkin borçlar için müşterilere icra takibi ve bu ücretlerin tahsili için kredilendirme yapılamayacak.
Kredi kartının borcunu ekstre tarihinden itibaren 3 ay içinde veya bir yıl içinde, borç tutarının asgari ödemesini üç kez ödemeyi unutursan kartın kullanıma kapatılır. Üç kez borcunu üst üste ödemediğin takdirde kart tamamen kapatılmaktadır. Kullanıma açmak için borcu ödeyerek aktif olmasını sağlayabilirsin.
Kredi kartınızı tamamen iptal ettirmek için yine bankanızın çağrı merkezini arayabilirsiniz. Bankanın kartı 7 gün içersinde iptal etmesi gerekir. Bu süreçte, direkt kartı kapatmak yerine size farklı teklifler sunmaya devam edebilir.
İlgili 29 soru bulundu
Şubelere gidilmesi, ilgili bankanın çağrı merkezinin aranması ya da mobil bankacılık sistemi üzerinden kredi kartı iptalinin oluşturulması uygundur. Bu süreçte ilgili karta ait borçların ödenmesi ve kredi kartı kapatma nedeninin bankaya iletilmesi gerekmektedir.
Kredi kartı iptali sonrasında herhangi bir riske karşılık, kartın tamamen kırılarak ya da kesilerek imha edilmesi gerekir. Kapatılan kartlar ile ATM'den işlem yapılmaya çalışılırsa kartı yutar ve geri vermez.
Kredi kartını kapatma konusunda merak edilen pek çok farklı sorudan bir diğeri ise kredi kartı kapatma ücreti ne kadar sorusu. Yasalar gereği kredi kartını kapattırma durumunda ödenmesi gereken herhangi bir ücret bulunmaz.
Kimlik Kartı ya da bankacılık uygulamaları üzerinden e-Devlet'e giriş yapın. Karşınıza çıkan listeden aboneliğini iptal etmek istediğiniz şirketi seçin ve “abonelik sorgula” kısmına tıklayın. Çıkan ekranda “fesih başvurusu yap” bağlantısına tıklayıp fesih başvuru nedeninizi doldurun.
Kredi Kartı Kullanıma Ne Zaman Kapanır? Bir takvim yılı içinde kredi kartı borcunun asgari tutarı üç kez ödenmezse kredi kartı nakit avans çekimine kapatılır. Üç dönem üst üste borç ödenmediğinde kredi kartı kullanıma tamamen kapatılır. Genel uygulama bu şekilde olmakla birlikte her bankanın işleyişi farklı olabilir.
Kişinin kredi kartı borcunun 10 yıl içinde zaman aşımına uğrayabilmesi için geçen bu 10 yıllık süre zarfında borcunuza yönelik banka tarafından hiç bir işlemin uygulanmamış olması gerekmektedir.
Takvim yılı içerisinde 3 kez asgari tutar ödemesi geciktirilen kredi kartı nakit kullanıma kapatılır. Üst üste üç kez asgari ödemesi yapılmayan kredi kartı kullanıma tamamen kapatılır. Kapatılan kredi kartının kullanıma açılması için dönem borcunun tamamının ödenmesi gerekir.
Kredi kart alırken imzaladığınız sözleşmede kart aidatı ile ilgili bir madde yer almış ve siz de bunu kabul ettiyseniz yıllık aidatınız yasal demektir. Kredi kartınız için böyle bir sözleşme imzalamadıysanız, kartınıza yansıtılan aidat için itiraz etme hakkınız var.
Kullanmadığınız kredi kartlarınızı kapatmak ve kart limitlerini düşürmek kredi notunuza olumlu etki gösterir. Düzenli kredi kartı kullanarak ödemelerinizi zamanında yapmak kredi skorunuzu yükseltir. İhtiyacınız olmasa bile nakit avans çekip düzenli ödeyerek kredi notu artırma hedefinize ulaşabilirsiniz.
TAKSİTİ DEVAM EDEN KREDİ KARTI NASIL KAPATILIR? Kredi kartının taksiti olsa da kartı kullanıma kapatmak mümkündür. Bu işlem için banka şubesine gidip bildiri vermek ve yedi iş günü beklemek gerekiyor.
Aidatsız kredi kartı için bir dilekçeyle bankaya başvurmak yeterli oluyor. Banka aidatsız kart vermezse, normal kredi kartından aidat ücreti talep edemez. Aidat alırsa, vatandaş dilekçesiyle hakem heyetlerine başvurup iadesini isteyebilir.
e-Devlet abonelik iptali kaç gün sürer 🗓️
Abonelik iptal başvurunuzu eksiksiz ilettiyseniz, 24 saat içinde hizmete ilişkin ücretlendirme durduruluyor ve hizmet kısıtlanabiliyor veya durdurulabiliyor. İptal işlemi 7 gün içerisinde gerçekleştiriliyor.
Günümüzde kart bakiyesi ile ödeme işlemleri gibi sayısız husus, online bankacılık uygulamaları sayesinde kolaylıkla takip edilebilmektedir. Yani online bankacılık uygulamasına giriş yapan kişiler, kartının kullanıma açık olup olmadığını ve diğer detaylı bilgileri görüntüleyebilmektedir.
Çünkü kullanılmayan banka hesaplarını kapatmak kredi notunu olumlu yönde etkiler. Kredi kartlarınızın limitlerinin gelirinizle orantılı olmasına dikkat edin. Orantılı şekilde kredi kartı kullanmak kredi notuna artı olarak yansır.
Müşteri isteğiyle kapatılan kredi kartının tekrar kullanılması mümkün değildir. Müşteri talepte bulunur, talebi de uygun görülürse yeni bir kredi kartı için başvuruda bulunabilir.
Kredi kartı aidatı, kartın talebi ile başlayıp kullanım süresi boyunca devam eden ve banka tarafından karşılanan çeşitli operasyonel maliyetlerin müşteriye yansıtıldığı bir üyelik bedelidir.
-Bankaya başvuru yaparak basit bir itiraz dilekçesi ile geri almak. -Tüketici hakem heyetine hesap ekstranız ile başvuru yaparak geri iade almak. -Son olarak ise e-Devlet üzerinden mail sistemi ile geri alınmasıdır.
Banka kartınızı kapatmak için bildiride bulunduğunuz günden sonra 7 gün içerisinde kartı kullanıma kapanmak zorundadır.Bu süreçten sonra taksitlerinizi aynı düzenle ödemeye devam edebilirsiniz.
Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi. Hocam iban bilgisi kesinlikle değişmez.
Peki, kredi kartı nasıl iptal edilir? Kredi kartınızı iptal ettirmek için en kolay yol bankanızın müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlatmaktır. Müşteri temsilciniz güvenlik için size birkaç soru sorduktan sonra talep ettiğiniz işlemi tamamlamaktadır. Bu sayede kartınız artık tamamen kullanıma kapanmış olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri