Kullanıma kapatılan kartın borcunun tamamının ödenmesi halinde kart kullanıma tekrar açılır. Borcu ödenmeyen kart kullanıma açılamaz. Borcu yasal takibe düşmüş kartın da yeniden kullanılması mümkün değildir.
Kartınız güvenliğiniz nedeni ile kullanıma kapalı gönderilmiştir. Kartınızı teslim aldığınıza dair bilgi kuryeden tarafımıza iletildiğinde kartınız otomatik olarak kullanıma açılacaktır. Kartınızı hemen kullanıma açmak için; Kart numaranız değiştiyse veya şifreniz belirlenmemişse; kartınıza şifre almanız gerekmektedir.
Kredi Kartı Aktifleştirme
Kartınız güvenliğiniz nedeniyle kullanıma kapalı gönderilir. Kartınızı teslim aldığınıza dair bilgi kuryeden tarafımıza iletildiğinde kartınız otomatik olarak kullanıma açılır. Kartınızı kullanmaya başlamak için ise kartınız size ulaştığında şifre almanız gerekir.
Kart Başvurusu
Onay SMS'inden sonra Bankamız ATM'sinde öncelikle banka kartınız ile şifreli bir işlem gerçekleştirmeniz, sonra kartınızı ATM'ye tekrar takarak görüntülenen menüden kredi kartınızı seçmeniz gerekmektedir. Böylece kartınızın kredi kartı özelliği açılacaktır.
Kredi kartı, normal şartlar altında, ilgili borç tamamen ödendikten sonraki birkaç saat içinde kullanıma açılabilir. Ancak kartın yeniden kullanıma açılıp açılmayacağına ilişkin karar her bankanın kendi kredi politikalarına göre değişebilir.
İlgili 39 soru bulundu
Kullanıma kapatılan kartın borcunun tamamının ödenmesi halinde kart kullanıma tekrar açılır. Borcu ödenmeyen kart kullanıma açılamaz. Borcu yasal takibe düşmüş kartın da yeniden kullanılması mümkün değildir.
Kredi kartını kullanıcı kendi isteğiyle kapatırsa kapatılan aynı kredi kartı yeniden tekrar açılamaz. Kredi kartı borçlar yüzünden kapatıldıysa borcun tamamen ödenmesi durumunda kredi kartı tekrar açılır.
Kapatılan kredi kartının tekrar kullanıma açılması mümkün değildir. Şube, telefon bankacılığı ya da internet bankacılığı üzerinden yapılan başvurunun onaylanmasının ardından banka, kullanıcıya yeni bir kredi kartı gönderir.
Borç ödemesi nedeniyle alışverişe kapatılan kredi kartları için 3 ay içinde borcun ödenmemesi veya asgari ödeme tutarının yatırılması gerekmektedir. Bu gibi durumlarda sadece kredi kartı borcunuzun vadesini yatırırsanız kartınız kullanılmayacaktır.
Unutmayınız yapacağınız bu işlem kartınızın banka kartı uygulaması ile gerçekleşecektir. Kartınızın banka kartı özelliği ile yapacağınız bu işlemden sonra otomatik olarak kartınızın kredi kartı özelliği açılacaktır.
Günümüzde kart bakiyesi ile ödeme işlemleri gibi sayısız husus, online bankacılık uygulamaları sayesinde kolaylıkla takip edilebilmektedir. Yani online bankacılık uygulamasına giriş yapan kişiler, kartının kullanıma açık olup olmadığını ve diğer detaylı bilgileri görüntüleyebilmektedir.
Kartı aktifleştirmek için, bankanın en yakın şubesine gidebilirsin. Bankaya giderken yeni kart ve ehliyet gibi bir kimlik kartı yanında olsun. Banka memuruna yeni kartı ve kimlik kartını göster ve kartı aktifleştirmesini iste.
Aralıksız 180 gün (6 ay) boyunca işlem görmeyen kredi kartı hareketsiz kabul edilerek banka tarafından pasife alınır ve aidat talep edilemez. Karta daha önceki dönemlerde aidat ödenmişse de sonraki süreçte 180 gün hareketsiz kaldıysa, banka o yıl tahsil edemediği aidattan vazgeçer.
Kredi kartının borcunu ekstre tarihinden itibaren 3 ay içinde veya bir yıl içinde, borç tutarının asgari ödemesini üç kez ödemeyi unutursan kartın kullanıma kapatılır. Üç kez borcunu üst üste ödemediğin takdirde kart tamamen kapatılmaktadır. Kullanıma açmak için borcu ödeyerek aktif olmasını sağlayabilirsin.
Bir kredi kartını kapattırdığınızda o kartta kayıtlı olan, geleceğe yönelik taksitler için ekstre kesilmeye devam eder. Kredi skorunuzun düşmemesi için borcunuz bitene kadar her ay düzenli ödeme yapmanız gerekir. Borç kapatma kredisi kullanarak kapattığınız kartın borcundan tamamen kurtulmanız da mümkün.
ATM işlemleri veya alışveriş esnasında kredi kartının şifresi 3 kez yanlış girildiğinde kart geçici bir süreliğine bloke olur. Bu durumda bankanın sağladığı imkânlara bağlı olarak internet bankacılığı veya müşteri hizmetleri üzerinden kredi kartı PIN bloke kaldırma işlemleri gerçekleştirilebilir.
Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) yeni düzenlemesine göre, hareketsiz hesap ve kartlardan bir yıl boyunca ücret tahsil edilememesi durumunda, hesaplar iptal edilecek.
Kredi kartının sadece asgari tutarı ödendiğinde, ödenen tutar kadar limit açılır. Bu nedenle kartın toplam limiti kullanılamaz duruma gelir.
0850 220 00 00 Müşteri İletişim Merkezimizi aramanız gerekmektedir.
Kartınızdaki kısıtları değiştirmek için 0850 258 00 00 Müşteri İletişim Merkezi, İnternet Şube ve Mobil Kanallarımız aracılığıyla işlem yapabilirsiniz.
Bir takvim yılı içerisinde üst üste 3 defa, son ödeme tarihine kadar dönem borcunun asgari ödeme tutarından az ödeme yapılan kredi kartları ile dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar nakit çekim işlemleri ve mal ve hizmet alımı gerçekleştirilemez. Bu uygulama, 8 Ekim 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.
Takvim yılı içerisinde 3 kez asgari tutar ödemesi geciktirilen kredi kartı nakit kullanıma kapatılır. Üst üste üç kez asgari ödemesi yapılmayan kredi kartı kullanıma tamamen kapatılır. Kapatılan kredi kartının kullanıma açılması için dönem borcunun tamamının ödenmesi gerekir.
Bir takvim yılı içerisinde, borcunuzun asgari ödeme tutarını üç kez ödemezseniz kartınız nakit kullanımına kapatılır. Üst üste üç kez borcunuzu ödemezseniz de kartınız tamamen kapatılır. Kapatılan kartınızın borcunu ödeyerek tekrar kullanıma açılmasını sağlayabilirsiniz.
Kredi kartlarının ödenmesi durumunda yapılandırma yoluna gidilir ve eğer gidilmezse banka kullanıcıdan parasını geri alabilmek için dava açar ve yasal süreç başlatır. Yapılandırma ile 12 aya kadar vadelere bölünen kredi kartı yapılandırılması ödenmezse banka tekrar dava açma yoluna gidebilir.
Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi 444 0 333'ü arayarak. Ek kartlarınız dahil olmak üzere tüm Garanti BBVA kartlarınız için TERCIH yazıp 3340'a gönderebilirsiniz. Tek bir kredi kartınız için onay vermek isterseniz ONAY yazıp kart son 6 haneyi 3340'a gönderebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri