Eğer cilt tonunuz soğuk dediğimiz pembemsi, beyaz, açık kumral tonlardaysa koyu kızıl yine size oldukça yakışacak. Bunun yanında tarçın bakır, kestane kızıl gibi renklere de yönelebilirsiniz. Özellikle renkli gözleriniz varsa, hiç düşünmeden koyu kızılı denemeniz gerek.
Sıcak tonlar olarak nitelendirilen kumralların; kahverengiden kızıla, sarının tonlarından griye kadar pek çok saç rengine uygun bir ciltleri olduğu için tüm saç renklerindeki farklı tonlar kullanılarak, istenilen görünüm rahatlıkla elde edilebilir.
Kızılın beyaz ten, buğday ten ve esmer ten için uygun olan tonlarından bir tanesini seçersen, kızıl saçlarınla fırtınalar estirmemen için hiçbir sebep yok. Açık tenliler, bakır kızıl ve tarçın kızıl tam sizlik! Eğer pembe alt tonlu açık ten rengine sahipsen, bakır kızıl teninle muhteşem bir uyum sağlayacaktır.
Özellikle açık buğday tenlilere çok yakışacak olan kızıl rengi için bakır kızılı en uygun renktir. Kızılın her tonunu kullanabilecek olan buğday tenliler mor, bordo ve kırmızıya dönük renklerde başarılı olacaktır. Buğday tenliler için genç ve canlı görünmeye neden olan kestane tonları tercih için vazgeçilmez.
Küllü kızıl saç rengi en çok soğuk alt tonlulara yakışır. Soğuk cilt alt tonuna yakışan kızıl kumral tonları için L'Oréal Paris Excellence Creme 6.45 Bakır Kahve saç boyasını kullanabilirsin. Kumral tene kızıl saç isteyenlere çok yakışan bakır kahve tonunu özellikle sonbahar mevsiminde denemeni öneririz.
İlgili 40 soru bulundu
Buğday ten saç rengi ne olmalı denildiğinde ilk akla gelen sarı saç rengidir. Ama kızıl, bakır, küllü kumral, kahverengi ve hatta mavi siyah saç renk tonları da buğday tenli kişiler tarafından tercih edilebilir.
Sıcak bir alt tona sahip olan beyaz tenliler, ciltlerinin parlaklığını saç renkleri ile dengeleyebilirler. Sütlü çikolata, altın sarısı ve karamel tonları ile doğal bir görünüme sahip olabilirsiniz. Dikkat çekici bir duruş içinse mavi ile pembenin tonlarını değerlendirebilirsiniz.
Buğday ile kumral ten birbirine çok yakın olan iki ten rengidir. Kumral ten rengi daha beyaza yakınken buğday ten rengi daha sarı tonlu bir renktir. Kumrallar biraz daha beyaz alt tonlu bir tene sahipken buğdaylar daha sarı tonludur fakat tonları birbirlerine oldukça yakındır.
Buğday tene en iyi uyum sağlayan renklerin başında mavi ve lila gelir. Buğday tenli ve sarışınlar pembe ve açık mavi tonlarını mutlaka kullanmalı. Kırmızının koyu tonları ile parlak maviler ise mizacı olduğundan sert, kişiyi fazla ciddi göstereceğinden önerilmez.
Buğday tenliler için ruj önerileri denilince akla ilk olarak nude tonları gelse de, buğday tene pembe, mor ve kırmızı renkleri de çok yakışıyor. Diğer ten renklerinin aksine, buğday tene yakışan ruj renkleri arasında daha canlı ve parlak renkler yer alır.
Sezonun saç rengi trendleri arasında da olan kızıl tonlar ilk başta göze korkutucu gelse de, sizi daha canlı ve genç gösterecek bir ton. Nicole'e göre kızıl saç rengi anında yaşlanmayı geciktiriyor ve sizi genç bir görünüme kavuşturuyor.
Kızıl saç, değiştirilmesi en zor olan saç rengi. Saçlardaki kırmızı pigmentleri yok edebilmek için yoğun bir işlem uygulanması gerekiyor. Bu yüzden kızıl saç rengi, adım adım değiştirilebilecek bir renktir.
Yumuşak ve pastel tonlarını tercih edebilirsiniz. Kızıl saçlar genellikle sıcak bir görünüm verir, bu nedenle yumuşak ve pastel tonlarını tercih ederek yüzünüzü daha canlı ve parlak gösterebilirsiniz. Bu tonlar arasında nötr renklerin yanı sıra bej, pembe, lavanta, açık mavi gibi renkler de yer alabilir.
Buğday rengi, doğal olarak bronz, Akdenizli tipi ciltlere zengin ve sıcak saç renkleri çok yakışıyor. Bal, karamel, sütlü kahve, altın kahve gibi saç boyası renkleri, yüz hatlarını yumuşatacağı ve cildine ışıltı katacağı için çok doğru tercihler.
Cilt alt tonu nedir? Her ten renginin fark edilebilir bir alt tonu vardır, en kolay şekilde bileğinizin iç kısmındaki damar renginden fark edilir. Mavi veya mor görünüyorsa, soğuk tonlusunuz. Damarlarınız yeşil görünüyorsa, sıcak tonlu bir cildiniz var demektir.
Kumralı tenli iseniz elbise rengi seçiminde bulunurken krem, lacivert, hardal, yeşil, bordo, mavi ve kahve renklerini veya tonlarını tercih edebilirsiniz. Son olarak eğer esmer tenli iseniz elbise rengi olarak pudra pembesi, bej rengi, fildişi, açık kırmızı, açık mavi ve açık yeşil renklerini kullanmanız fayda var.
Öncelikle bilinmesi gereken buğday ten renginin beyaza yakın olmasıyla beraber hafif kavruk görünmesidir. Yani buğday renk aslında beyaz ve esmer ten rengi arasında kalmaktadır. Bu sebepten dolayı da buğday ten renginde sarı renk pigmentleri daha etkindir. Hafif kavrukluğu veren bu sarı renk tonlarıdır.
Kumral kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında iki anlamla karşılaşılmaktadır. Kumral kelimesinin TDK sözlüğündeki ilk karşılığı koyu sarı veya açık kestane rengi olarak verilmiştir. Kumral kelimesinin TDK sözlüğündeki ikinci karşılığı teni ve saçları sarıya çalan açık buğday rengi olan kimse olarak verilmiştir.
Kumral saç rengi, ışık yansımaları fazla olan, en doğal ve çekici koyu sarı tonlardan biridir. Açık kahverengi ile koyu sarı arasında kalan tonlara kumral adı verilir.
Kahverengi saç (bazen kestane renkli saç da denir), siyah saçtan sonra en yaygın 2. saç rengi türüdür. Açık kahverengiden neredeyse siyaha kadar değişir. Kumral saç da kahverengi saçın alt türüdür.
En genç gösteren saç renklerinin başında kumral geliyor. Cilt kusurlarını gizleyen saç rengi olarak da bilinen kumral saç rengi, yüze anında daha aydınlık bir hava katar, yaşını en az 5 yaş daha genç görünmeni sağlar.
Hangi Saç Rengi Genç Gösterir? En genç gösteren saç renkleri arasında kumral tonlarının ayrı bir yeri olduğu söylenebilir. Kumral tonları farklı cilt alt tonları ve göz renkleriyle uyum sağladığı için uygun kumral tonu seçildiği takdirde daha genç görünmeniz mümkündür.
Yaşlandıkça cildinizdeki pigmentler etkinliğini kaybeder ve cildiniz solar. Platin sarısı saçlar daha da yaşlı görünmenize neden olur. Canlı görünecek koyu tonları tercih etmelisiniz. Saçlarınızın bakımsız ve uçlarının kırık olması parlaklığını alır götürür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri