Künefe peyniri, taze bir peynir çeşidi olduğundan hemen tüketilmesi gerekmektedir. Gıda markaları tarafından hazır olarak satın aldığınız künefe peyniri ürünlerini buzdolabında ambalajı içerisinde 1 hafta muhafaza edebilirsiniz.
Bu sebeple onları mümkün olduğunca buzdolabında saklamalı ve en kısa zamanda (3 gün içinde) tüketmelisiniz.
En fazla 2 gün içerisinde tüketilmelidir. Şerbetli tatlı saklamak için şerbetini dökmeden bir buzdolabı poşetine koyarak buzlukta muhafaza edilebilir. Şerbetli tatlı saklayacaksanız, şerbetine limon eklemeniz tatlının şekerlenmesini engeller. Bu da tatlınızı uzun süre saklayabileceğiniz anlamına gelir.
Çiğ kadayıf, paketi açılmadan ağzı kapalı bir şekilde buzdolabına yerleştirilebilir. Buzdolabında ortalama 7-10 gün saklanır. Paketin üzerinde yazan son kullanma tarihine mutlaka dikkat etmek gerekir. 10 günü geçen kadayıflar, kullanılmamalıdır.
Yani şerbetli tatlınızı buzdolabına koyduğunuzda tatlınıza büyük kötülük yapmış oluyorsunuz. Bu nedenle tatlınızı temiz, kuru ve güneş almayan bir yerde saklamanız gerekir. Böylelikle tatlınızın bayatlamasını ve şekerlenmesini önlemiş olursunuz.
İlgili 35 soru bulundu
Serin ve Kuru Bir Yer!
Zira, şerbetli tatlılar buzdolabı içerisine girdiğinde hızlı bir şekilde şekerlenecek ve tadını kaybedecektir. Bu sebeple, eğer baklava veya kadayıf tatlınızı kısa bir süre içerisinde tüketmeyecekseniz, serin ve kuru bir yerde saklamanız, güneş görmeyen bir alanda muhafaza etmeniz gerekmektedir.
Şerbetli tatlıları buzdolabında saklıyorsunuz
Şerbetli tatlıları birkaç gün önceden yapabilirsiniz. Örneğin bayram için onları birkaç gün önceden hazır etmenizde sakınca yok, durdukça tatları iyice oturacağından daha iyi bile olabilir.
Ekmek kadayıfı 7 8 gün oda sıcaklığına dayanabilir. Eğer bekleme süresi 12 güne kadar çıkacaksa dolapta durmasını tavsiye ediyoruz. Tüketmeden 15 dakika önce dolaptan çıkarılırsa hiçbir sorun olmaz. Çünkü dolapta sertleşebiliyor.
Bu yüzden şerbetli tatlıların üzerini iyice kapattıktan sonra mutfağın yüksek bir yerinde ya da fırın içinde saklayabilirsiniz. Tıpkı reçel ve balda olduğu gibi şerbetli tatlılar buzdolabında saklanmamalıdır. Oda sıcaklığında hava ile temas etmeyecek şekilde saklayınız.
Tel kadayıfla yapılan Türk Mutfağının en sevilen lezzetleri; tepsi kadayıfı, kadayıf dolması, kadayıf tatlısı tarifleridir. Bu sebepten de tel kadayıf dendiğinde aklına sadece şerbetli kadayıf tatlısı gelenler pek de haksız sayılmazlar. Kadayıf, sadece su ve undan oluşan içeriği ile birçok tatlı tarifine eklenebilir.
Şerbetli tatlı buzdolabın da saklanmaz. Üzerini havayla temas etmeyecek şekilde muhafaza edersen hiçbir şey olmaz.
Baklava 15 günde bozulur mu? “Baklava buzdolabına konduğu zaman çok çabuk şekerlenir ve lezzetini kaybeder. Bunun yerine serin ve kuru bir yerde güneş ışığına maruz bırakmadan 5 güne kadar tazeliğini koruyabilirsiniz.”
Şerbeti döktükten sonra tepsinin üzerini kısmen kapatarak tatlının demlenmesini, şerbeti iyice çekmesini sağlayabilirsiniz. Bu aşamada baklava tepsisinin üzerini temiz bir bez veya örtüyle kapatıp fırında, kilerde, ısı ve ışık almayan temiz bir rafta saklayabilirsiniz.
Kadayıfları kavurup soğuttuktan sonra ağzı sıkıca kapalı kavanozların içerisinde muhafaza edebilir, çıtır bir şekilde saklayabilirsiniz.
Tatlınızın hamur olmasının en büyük sebeplerinden biri sıcak kadayıfa sıcak şerbet dökmektir. Bunu önlemek için soğuk şerbet ile sıcak tatlı birleştirilmelidir. Hamur olan tatlının görseli bozuk olur bu sebeple servis etmek istemeyebilirsiniz. Lezzet olarak normal kadayıfa göre daha sert ve ağır olacaktır.
Kadayıfı taze taze hazırlayabileceğiniz gibi önceden fırınlayıp bir gün sonrada şerbetleyebilirsiniz.
Son olarak kalan kadayıfı muhallebinin üzerini tamamen kapatacak şekilde serpin. Tatlı oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.
Muhallebi, soğuduktan sonra kadayıflarla bir araya getirilmelidir çünkü sıcak muhallebi, kadayıfların yumuşamasına sebep olacaktır. Hazır olan tatlı, buzdolabında en az 2-3 saat dinlendikten sonra servis edilmelidir.
Kadayıflı muhallebinin kadayıfı neden yumuşar? Kadayıflı muhallebinin kadayıfı yumuşamaması için: Tatlı o gün tüketilmeyecekse muhallebinin üzerine konulan kadayıf servis esnasında yerleştirilirse daha lezzetli olur. Çünkü buzdolabında bekleyen kadayıflar kıtırlığını bir miktar kaybedip yumuşayacaktır.
Ekmek kadayıfı tarifi püf noktaları nelerdir? Ekmek kadayıfını şerbetlerken kekin soğuk şerbetin ise ilk sıcağının çıkmış olması gerekmektedir. Ekmek kadayıfın arasına krema yapabileceğiniz gibi kaymak da koyabilirsiniz. Ekmek kadayıfın yanına dondurma da oldukça yakışacaktır.
Bu tatlı daha çok Ramazan'da ve bayramlarda yapılıyor. Ekmek kadayıfının küçük boylarıda var artık. Büyükle yaparsanız kalanını saklama kaplarıyla derin dondurucuya koyabilirsiniz.
Limon suyu şerbet yapımında önemli bir malzemedir. Hem güzel bir aroma verir, hem de şerbetin şekerlenmesini önler. Bu yüzden şerbet yaparken limon suyunu unutmamalısınız. Bazı tatlılarda aroma vermek için şerbete limon suyu yerine şekerli vanilin eklenir.
Oda sıcaklığında, açık bir alanda ve ağzı kapalı şekilde sakladığınız şerbetli baklavayı 5 gün boyunca bozulma tehlikesi olmadan rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Şerbetin şekerlenmesinin bir diğer sebebi de limon suyunu eklerken yapılan zamanlama hatasıdır. Limon suyunu şerbete ocağı kapatmadan biraz önce eklemelisiniz. Limonu ekler eklemez tencereyi ocaktan alırsanız şerbetiniz yine şekerlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri