Hem askeri okullar için hem de polislik için engel değil.
Favoriler kulak deliği hizasını geçemez. Ancak görevin özelliğine göre ve en üst birim amirinin izni ile bu hususlar serbest bırakılabilir. ı) Üniforma ile birlikte bu Yönetmelikte belirtilen teçhizat ve işaretler dışında kolye, künye, bilezik, küpe, madalyon, rozet ve benzerleri takılamaz.
Polislik, askerlik bunlar nizami bir hayata bağlandığın işlerdir. Saç ve sakal bile kurallara göre yapılırken piercing imkanı yok izin vermezler.
Kulağınızı deldirdikten sonra en az 2 hafta boyunca küpeyi çıkartmamalısınız. İlk travmadan sonra çıkarttığınız durumda 1-2 gün içinde kulak deliği kapanır. Uzun dönemli küpe kullanımından sonra deliğin kapanması için 3-4 ay belki de daha fazla süre geçmesi gerekmektedir.
Yasaktır. Ben de askerim. o zaman diisiplin diye bişey kalmaz iç hizmet kanunu disiplini kanunlara amirlere emirlere mutlak itaat astının ve üstünün hukukuna riayet diye tabir etmiştir.
İlgili 40 soru bulundu
Görünen yerde 10cm görünmeyen yerde 20cm Yara izi ve Dövme kabul edilir sıkıntı olmaz yani.
Eğitim-Sen: 'Yönetmelikte yok'
Küpe siyasi veya bir örgüt simgesi değil. Eğer yasak olsaydı bayan öğretmenleri de sürgün etmek zorunda kalırlardı. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda da küpe takılamaz diye bir şey yok.
Delme için kullanılacak küpeler en az alerjik titanyum malzemeden olmalı veya 14 ayar altın alaşımı içermelidir. Delme işleminden sonra bir sorun olmadıkça, iyileşme süresinden sonra 6 hafta içinde küpeler çıkarılmamalıdır.
“Komplikasyonsuz bir deldirme işlemi sonrasında (enfeksiyon, alerji vb.) iyileşme periyodu olan 6-8 hafta boyunca küpeyi çıkarmamak gerekir.
Küpe deliği kapanmışsa, kapandığı için mahzuru olmaz, deliği açmak gerekmez.
Her türlü alkollü içki ve keyif verici maddenin kullanılması, taşınması, okula getirilmesi, kurumda muhafaza edilmesi yasaktır. giremezler. Elektrik, kalorifer, radyo, televizyon, bilgisayar, telefon, ses yayın vb. cihazlar ve tesisler ile izinsiz ve yetkisiz olarak oynamak ve bunları kurcalamak yasaktır.
Kambur olanlar elenmektedir. Ayrıca göğüs kafesinde gözle görünecek biçimde bozukluğu bulunanlar da elenir. Parmak, kol ve bileklerde şekil bozukluğu, fonksiyon kaybı veya uzuv kaybı olan bireyler de elenmektedir. Uzunluk kısalık olanlar da elenmektedir.
Piercing, çivi gibi materyal vücudunda bulunan kişiler elenir.
Kadın amir ve memurlar tırnak uzatamaz, makyaj, saç modelleri ve renklerinde abartıya kaçamaz, ziynet eşyası ve benzeri takılar takamazlar. Uzun saç bırakan kadın polis memurlarısaçlarını toplar, dağınık bırakamazlar. Kısa saç bırakan kadın polis memurları saç uzunlukları omuz hizasını geçemez ve dağınık olamaz.
m) Sivil elbise ile çalışanlar, mülki idare amiri tarafından mevsim veya görev gereği başka türlü giyime izin verilen haller dışında, elbise ve gömlek giymiş ve kravat takmış olarak görevde bulunmak zorundadırlar. Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar ise kapalı, temiz ve boyalı olmalıdır.
"Mahkeme konuya ilişkin kararında, kılık kıyafet kurallarının erkek ve kadın memurlar açısından ziynet eşyası, takı gibi giyim kuşam öğeleri yönünden herhangi bir yasaklama, sınırlama getirmediğini, davacının küpe veya yüzük takarak mesaiye gelmesinde engel bir durumun bulunmadığını vurguladı.
Küpe taktırma işleminin en erken 4 yaşında olması tavsiye edilmektedir.
İlk takılan küpelerin en az 1 ay kadar kulaktan hiç çıkarılmadan takılması gerekir. Erken çıkarılan küpeler, kanama ve iltihaplanma gibi problemlere yol açabileceği gibi deliğin hızlı bir şekilde kapanmasına da neden olur.
Yeni piercinglerinizi 6 hafta veya daha uzun süre veya deldirdiğiniz yer onay verene kadar takmanız gerekebilir ama piercingleriniz daha eskiyse gece boyunca nikelden yapılmış küpelerle yatmaktan kaçınmanız gerekebilir. Büyük halka küpeler, sallantılı veya damla tarzı küpelerle de uyumamalısınız.
İlk küpeler için, paslanmaz çelikten yapılmış olanlar tercih edilebilir. Bunlar alerjiye neden olabilecek alaşımlar içermez ve bu nedenle ilk küpeler için en güvenli seçimdir. Alerjiye neden olabilecek nikel içerebileceğinden, beyaz altından yapılmış küpeler daha sonra tercih edilebilir.
Kız bebekler için kulak deldirme işlemini uzmanlar en erken 3 yaşından sonra yapılmasını tavsiye etmektedir. Bu duruma neden olan etmenler arasında ilk sırada bebeklerin kulak memelerinin oldukça ince olması ve kulak memesinin deldirme işlemi sırasında zarar görebileceği gösterilmektedir.
Ancak dinî bakımdan zarurî bir durum varsa başka meseledir. Bu meselede, yani kulağı deldirmekte bir zaruretten bahsetmek mümkün değildir. Muhtemel olan bu halin dışında, kulak deldirmekte bir mahzur bulunmamaktadır. Birden fazla delik deldirmek de caizdir.
Merhaba kolay gelsin ® Okul içinde aksesuar takmak yasak değil.
Bu soru, Kanal 7 ekranlarında izleyiciyle buluşan Necmettin Nursaçan'la Sohbetler programında yanıt buldu. İslam Hukukuna göre kulakların küpe takılmak için delinmesi ve küpe takılması kadınlar için caiz görülmüş olup erkeklerin bu aksesuarı kullanması dinen uygun görülmemiştir.
Peygamberimiz döneminden itibaren bugüne dek kadınlar süslenmek amacıyla küpe kullanmışlardır. Bu itibarla da kulak deldirip küpe takmak, Müslümanların genel örfünde kadınlara ait bir süslenme tarzı olarak kabul görmüştür. Müslüman erkeklerin ise kadınlara has süs eşyalarını kullanmaktan uzak durmaları gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri