Cihazımı kayıt altına aldırmam için herhangi bir süre sınırı var mıdır? Yurt dışından getirilen cihazlar, yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Belirtilen süre içerisinde kayıt işlemi gerçekleştirilmeyen cihazlar kayıt dışı olmaları sebebiyle iletişime kapatılmaktadır.
IMEI kayıt harcı 6091 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi. BTK tarafından yurt dışından getirilen telefonlar yaklaşık 4 ay boyunca kayıt yaptırmadan kullanılıyor. 120 günlük süre dolduktan sonra ise telefonlar yurt içi kullanımına kapanıyor.
1 Ocak 2024'ten itibaren 1 yıl kesintisiz sinyal alınamayan telefonların IMEI kaydı silinecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan "Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı.
Yurt dışından getirilen telefonlar, kayıt işlemi yapılmadan Türkiye'de 120 gün boyunca kullanılabilir. Bu süre sonunda telefon ağlara kapatılır. Kapanma süresini hesaplamak için, Türkiye'ye giriş yaptığınız tarihe bakabilirsiniz. Bu bilgiyi e-Devlet üzerinden yurda giriş/çıkış belgenizi sorgulayarak elde edebilirsiniz.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 1 Ocak 2024 itibarıyla yurt dışı telefonların IMEI kayıtlarını sıfırlayacak ve bu telefonların Türkiye'de tekrar kullanıma açılacağını duyurmuştu. Ancak, 1 Ocak'ta birçok kullanıcının telefonu açılmadı.
İlgili 25 soru bulundu
Böylelikle yurt dışından gelen cihazlar için 120 günlük yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi, 180 güne uzatılacak. İlave kullanım süresinin dolmasının ardından ise söz konusu cihazlara ilişkin IMEI numaraları siyah listeye alınacak.
İşte 2024 IMEI sıfırlanma tarihleri! IMEI kaydı sıfırlanma tarihi 2024 yılına gelinmesiyle beraber merak edilmeye başlandı. Yurt dışından alınan ve Türkiye'de kullanılan cep telefonlarının yasal kullanım hakları her yıl sıfırlanıyor.
1 Ocak 2024'te kullandığınız SIM kart slotunun süresi Haziran ayında dolacak, ardından Haziran ayında ikinci SIM kart slotuna takıp tekrar yıl sonuna kadar kullanmaya devam edebileceksiniz.
Bu düzenleme çerçevesinde cihaz kaydı yapılan cihazın, sadece kayıt yaptıran pasaport sahibinin TC. Kimlik Numarasına kayıtlı GSM hatlarıyla kullanabileceğinden kayıt hakkının bir başkasına devredilmesi mümkün olmamaktadır.
1-2 gün bekledikten sonra e-devlet üzerinde yaptığınız kaydı kontrol edin. Kayıt başarılı ise artık yurt dışı telefonunuzu rahatça Türkiye'de kullanabilirsiniz. Telefonu 3 yıl kayıt yaptıran kişi kim ise onun kullanması lazım. 3 yıldan sonra telefonu istediğiniz kişiye satabilirsiniz.
Pasaport kaydı yaptırmak: Yurt dışından getirilen bir telefonu / iPhone'u kullanmak için en doğru yöntem pasaport kaydı yaptırmak. Bu yöntemde 3 yıl boyunca sadece 1 telefonu kayıt ettirebiliyorsunuz ve 3 yıl boyunca telefonu sizden başkası kullanamıyor. 3 bine yakın da ücret tahsil edilmektedir.
Tüm sorularınızın net cevaplandığı video sonrasında yurtdışı telefon almak konusunda aklınızda soru işareti kalmayacak. sim1 4 ay sim2 4 ay kullanım sayesinde 12 ayın 8 ayı kayıtsız kullanım ile kullanabilirsiniz.
120 günlük süre dolmadan e-Devlet'ten süre uzatım talebinde bulunanlar, yurt dışından getirdikleri telefonlarını 180 güne kadar kullanabilecekler.
bi tane yurt dışı cihaz getirebilirsiniz. veya kayıt ettiğiniz cihazları da. 3 takvim yılı içerisinde. sadece kayıt sahibine ait hatlarda kullanabilirsiniz. yani sizin de anlıycağınız gibi arkadaşlar. bu yasada tek pasaport. 2 farklı cihaz. kaydedilebilmeyle ilgili 1 durum söz konusu değil. ancak 2022 yılından önce.
Desteklenen iPhone modellerinde iki etkin eSIM'i aynı anda kullanabilirsiniz. Örneğin ikamet ettiğiniz bölge ve ziyaret ettiğiniz yer için farklı eSIM'ler kullanmanız mümkündür.
Aynı yıl içinde birden fazla cihaz için IMEI kayıt işlemi yapabilir miyim? Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz.
Gigapat. Hayır. Bir sorun olmaz ancak o telefonu ancak pasaportun sahibi adına kayıtlı hatlar kullanılabilir.
30 Mayıs 2019 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan yeni kanundan sonra, yurt dışından alınan telefonların IMEI kayıtları, artık sadece pasaport sahibinin adına yapılabilecek. Dolayısıyla IMEI kaydı yapılan bir telefon, sadece pasaport sahibinin adına kayıtlı olan hatlarla çalışacak.
IMEI KAYIT SÜRESİ 180 GÜNE ÇIKTI!
kimlik kartıyla giriş - çıkış yapılabilen bir yerden telefonu aldıysanız, IMEI kaydı için pasaporta ihtiyacınız yok. Kimlik kartınızla da IMEI kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Çift SIM'li telefonlarda her SIM yuvasının ayrı IMEI numarası olduğu için 365 günün 240 günü kullanmak mümkün oluyor. Sonuç olarak eğer bir yılın 4 ayı telefonsuz yaşayabileceğinizi düşünüyorsanız veya zaten 4 aylığına yurt dışına çıkıyorsanız IMEI kaydı yaptırmadan çift SIMli telefonunuzu rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Yurtdışından telefon getirmek isteyenler için ücretin yüksekliği düşündürücü. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) belirlediği enflasyon oranıyla 2024 için IMEI kayıt ücreti 31,692 TL olarak belirlendi.
3 yıl içinde satamazsın. 3 yıl sonra satabilirsin.
7 yıldır kullanılmadığı için IMEI numarası kapatılan telefonlarınızı buradan açabilirsiniz. Fatura istenmiyor sadece hattınızın o telefona bir zamanlar takılması gerekiyor. Yani o telefona kim hattını taktıysa onun e-Devlet hesabından başvurmak gerekiyor.
E-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranılarak öğrenilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri