* Yurt içi yerleşik tüzel kişiler de, aynı şekilde 30.06.2023 tarihi itibariyle bankalarda bulunan dövizleri 31.12.2023 tarihine kadar kur korumalı mevduata dönüştürülebilecekler.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), tarafından bankalara gönderilen uygulama talimatına göre, kur korumalı hesapların TL mevduat sayıldığı komisyon uygulaması sona erdi.
Vergi Sirküleri 71 : Kur Korumalı Mevduat Hesapları 31.12.2023 Sonuna Kadar Açılabilecektir.
Merkez Bankası, deprem bölgesinde kullandırılan kredilere ilişkin tanımladığı muafiyetin süresini de 31 Ağustos 2023'ten 1 Ocak 2024'e uzattı.
Vade başı tarihinde Bankaca belirlenen faiz oranı uygulanacaktır. Hesaptan kısmı çekim işlemi yapılamayacaktır. Ürüne özel uygulanacak stopaj oranı sıfır (0) olacaktır. Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesap açılış işlemlerinizi tam mesai günlerinde saat 11:00-17:00 arasında gerçekleştirebilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Kur korumalı mevduat ne zaman bitecek? Kur Korumalı Mevduat (KKM)” uygulaması, 21 Aralık 2021 tarihinden itibaren hayatımızda. Yasal düzenleme gereği 31.12.2023'te sona ermesi gerekiyor.
Merkez Bankası (TCMB), kur korumalı mevduat ürünü için getirilen politika faizinin en fazla 3 puan üzerinde faiz uygulamasına da 2023 Ocak ayında son vermişti.
Vade sonunda, faiz tahakkuku gerçekleştikten sonra hesap otomatik olarak kapatılacaktır. Bakiye vadesiz hesaba aktarılacak, yeniden vade uzatımı yapılmayacaktır.
KKM'de Bir Dönem Resmen Sona Erdi - YouTube.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) çok önemli bir karara imza attı. Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) 3.36 trilyon liraya dayanan hesaplar için getirilen bütün düzenlemeler liralaşma stratejisi kapsamında geri kaldırıldı.
Bu hesap türü, Türk Lirası'ndaki değer kaybından endişe duyanlar için mantıklı bir seçenek olabilir. Döviz kuru hareketlerini öngörmekte zorluk çekenler için: Kur korumalı mevduat hesabı, döviz kuru hareketlerini öngörmekte zorluk çekenler için mantıklı bir seçenek olabilir.
Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı dolar düşerse nasıl işler? Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabının endekslendiği döviz düşerse kur korumalı mevduat faiz oranları dikkate alınarak hesaplanan gelir müşteri hesabına yansıtılır.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) haftalık verilerine göre KKM 27 Ekim itibariyle 3 trilyon 7,9 milyon liraya geriledi, TL mevduat 8 trilyon 241,2 milyar liraya yükseldi. KKM'de haftalık düşüş 62.3 milyar lira olurken, TL mevduattaki artış da 121.6 milyar lira olarak hesaplandı.
Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarındaki paranın toplamı 2,5 trilyon lirayı aştı. Bu miktar 121,6 milyar Amerikan Dolarına karşılık geliyor. Mart 2022-Nisan 2023 arasında KKM'nin toplam gideri 5,6 milyar Dolar oldu.
Kur korumalı mevduat hesabı , Türk Lirası'nın vade sonunda dolar, euro veya sterlin gibi dövizler karşısında faiz oranından daha fazla artması durumunda aradaki fark ödenmesini gerektiren, rekabetçi bir mevduat üründür.
Türkiye, Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemiyle 20 Aralık 2021 gecesi tanıştı. Sistemin hayata geçirileceğinin açıklanmasının hemen ardından, Türk lirası döviz kuruna karşı %40 değer kazanmıştı. Aralık 2021'de yaklaşık 16 liradan 11 liraya düşen dolar, neredeyse iki yıl sonra bugün 30 liraya yaklaştı.
Faiz yatırımı açısından kur riskini, parasını faize yatıran birinin vade sonunda elinde geçecek Türk lirası ile vade başında alacağından daha düşük miktarda döviz alması olarak tanımlayabiliriz.
Kur Korumalı Mevduat (KKM) Hesaplarında Süre 2023 Sonuna Kadar Uzatıldı
Cevap: Bu hesaplarda esas alınacak vade başı/vade sonu kuru olarak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın saat 11'de açıkladığı USD/TRY, EUR/TRY ve GBP/TRY Döviz alış kurları kullanılacaktır. Vade sonunda kur farkı desteğinin tamamı hesap sahibine aynı gün ödenecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri