Kurabiyenin ilk kez 7. yüzyılda İran'da yapıldığı düşünülmektedir. Bölgedeki şeker kullanımından kısa bir süre sonra ortaya çıkan kurabiyeye, yazılı olarak ilk defa 10. yüzyılda yazılmış Arapça yemek kitabı Kitab al-Ṭabīḫ'te rastlanmaktadır. Kurabiyenin Osmanlı mutfağına 15. yüzyılda girdiği düşünülmektedir.
Merhaba arkadaşlar antep'in ramazan bayramlarında ikram edilen yöresel kerebiç kurabiyesi tam ölçülü ve aşama aşama resimli anlatımı sizlerle. Ağızda dağılan kerebiç kurabiyesi sadece bayramlarınızın değil özel günlerinizin de vazgeçilmezi olacak.
Trabzon yöresine özgü, sarı kurabiye olarak da bilinen kolay bayatlamayan lezzetli bir kurabiyedir. Sarı rengini mısır unundan alan oldukça sert olan bu kurabiye yörede çaya batırılarak yenir.
Gerçek yöresi Eskişehir olan ve 2016 yılında Eskişehir' de patenti alınan bu lezetli kurabiyeler, ününü yurt genelinde yaymayı başarmıştır.Talkan, Tatarca leblebi tozu anlamına gelmektedir. Doğduğu yer Eskişehir olan Talkan Kurabiyelerinin üretim yeri olarak da Eskişehir olarak tercih edilmiştir.
İlgili 43 soru bulundu
Bu yörede “gorobiya” olarak adlandırılan Trabzon kurabiyesi, Trabzon'da her çarşı dönüşünde mutlaka çantaya eklenen bir gıda… İşte bu nedenle her gıdayı yöresinden temin etmek gerekiyor.
Trabzon yöresine özgü, sarı kurabiye olarak da bilinen kolay bayatlamayan lezzetli bir kurabiyedir. Sarı rengini mısır unundan alan oldukça sert olan bu kurabiye yörede çaya batırılarak yenir.
Cevap: ürünler bayat değil efendim bu ürün yöresel üründür sert olması normal son kullanma tarihi aldığınız pakete göre değişmektedir. her gün yeni ürün üretilmektedir.
Edirne bademli kurabiyesi ya da yaygın kullanılan ismiyle Kavala kurabiyesi Edirne'nin bilinirliğine azımsanmayacak değer katan gastronomik bir öğedir.
Acıbadem kurabiyesi farklı yöre mutfaklarında rastladığımız bir lezzet olsa da, Edirne mutfağında da kendine sağlam bir yer edinmiştir.
Kavala Kurabiyesi, ülkemizde Edirne Kurabiyesi olarak da bilinen bir çeşit un kurabiyesidir. Yunanistan'ın Kavala şehri, kavrulmuş un ve bademin bu ağızda dağılan lezzetini kendi adını verse de, birbiriyle tarih sürecinde yakın ilişkiler içindeki halkların ortak bir lezzetidir.
Kurabiyeleri, Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif bir renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, oda sıcaklığında soğuttuktan sonra pudra şekerine bulayın. Tamamen pudra şekeriyle kaplanmış kavala kurabiyelerini, çay ve kahvenin yanında sevdiklerinizle paylaşın.
çocuk ilk yürümeye başladığında yapılan çörektir. adı çörek olup herhangi bir hamur işi olabilir. yapılan şeylerden birinin içine madeni para konur. konu komşu, akrabalar çağrılır. para kime çıkarsa o, çocuğa hediye alır. yürürken sürekli takılıp düşen kişilere "sana adım çöreği yapmadılar mı?" sorusu yöneltilir.
Makaron, aslında hepimizin tatmasa da illa ki görmüş olduğu, içi krema ve çikolata kaplı, şeker ya da balla tatlandırılan renkli minik kurabiyelerdir. İsmini ise İtalyanca “maccarone” kelimesinden alır.
File badem ve frambuazlı sos ile hazırlanan tereyağlı kurabiyemiz.
Sıkma kurabiye de deniyor ismine, hamurunun cıvık, ele yapışan kıvamından ötürü bir kurabiyede alışılmışın dışında elle şekil vermek yerine sıkma torbası ile yağlı kağıda sıkıp pişirdiğimiz için. Benim için çocukluk kurabiyesi en çok da, sokağa taşan pastane fırınının kokusunun çağırdığı o lezzet.
Çok soğuk şekilde kullanılmaya çalışıldığında ya da eritilmiş tereyağı henüz sıcakken tarife eklendiğinde mutlaka hamurun sertleşmesine neden oluyor. Kurabiyenin sert olması için ikinci neden ise gereğinden fazla un ilave etmek. Kurabiyenin hamuru yumuşak, ele yapışmayan, hafif yağlı olması gerekir.
Trabzon Sarı Kurabiye, un, tereyağı, toz şeker, mısır nişastası, kabartma tozu ve vanilya gibi basit malzemelerden yapılır. Hamur hazırlandıktan sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanarak şekillendirilir. Daha sonra, üzerlerine yumurta sarısı sürülerek ve fırında pişirilerek kızartılır.
Geleneksel olarak, taneler tahıl değirmenleri üzerinde öğütülür veya bir karışım haline gelene kadar yoğrulur, daha sonra farklı öğütme ununu ayıran bir elek ile elenir. Buna göre, talkan kaba bir şekilde öğütülür ve ince öğütülür. Ekşi krema veya tereyağı talkan püresi yapmak için kullanılır.
Leblebi, nohutun kavrulmasıyla üretilen bir çeşit kuru yemiştir. En bilinen türleri beyaz leblebi ve sarı leblebidir. Coğrafi olarak ilk leblebi Tavşanlı'da üretilmiştir fakat tescillenen ilk leblebi Çorum leblebisidir. Son dönemlerde farklı çeşitlerde leblebi üretimi de yapılmaktadır.
Ahmedi Sever isminde muhterem bir zatın Çorum'da yetişen nohut cinslerinden leblebiyi imal ettiği söylenmektedir. Yaklaşık 3 asırdır ilimizde üretimi yapılan leblebinin adı adeta Çorum ismi ile özdeşleşmiştir. Çorum denince leblebi, leblebi denince ise akla hemen Çorum gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri