Kurslara katılmak isteyenler, "https://e-kurs.meb.gov.tr" internet adresindeki e-Kurs modülü üzerinden başvurabilecek.
Kurslara katılmak isteyenler, "https://e-kurs.meb.gov.tr" internet adresindeki e-Kurs modülü üzerinden başvurabilecek. E-Okul Sistemi: Öğrenciler veya velileri için DYK başvuruları genellikle e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden online olarak yapılmaktadır.
Tercihleri dışında da görev almak isteyen öğretmenler e-Kurs Modülü üzerinden ilçedeki öğretmen ihtiyacı bulunan herhangi bir kurs merkezinde görev alma talebinde bulunur.Başvurular, https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-Kurs Modülü üzerinden gerçekleştirilir.
2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına (DYK) ilişkin kılavuz yayımlandı. Buna göre, Bakanlığa bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarında öğrenim gören 8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik destekleme ve yetiştirme kursları açılacak.
4 Eylül'de başlayacak DYK, 7 Haziran 2024'te sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına (DYK) ilişkin kılavuz yayımlandı. 4 Eylül'de başlayacak DYK, 7 Haziran 2024'te sona erecek.
İlgili 41 soru bulundu
E-Devlet'in arama sekmesine BTK Akademi yazarak sertifikalı ücretsiz kursalara ulaşılabiliyor. Ya da btkakademi.gov.tr adresine gidip e-Devlet ile giriş yaparak eğitimlere ulaşılabiliyor. Yukarıdaki eğitimler dışında BTK Akademi üzerinden yüzlerce ücretsiz eğitime erişilebiliyor, üstelik eğitimlerin çoğu sertifikalı.
Başvurular, https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleşecek. Kursiyerler, e-Devlet üzerinden e-Kurs Modülüne giriş yapabileceği gibi e-Kurs Modülünün kendilerine otomatik oluşturduğu şifreler ile kurs başvurusunda bulunabilirler.
DYK e-kurs öğrenci başvuruları 24-28 Ağustos tarihleri arasında tamamlanacak. Yayımlanan takvim içerisinde kurs tarihleri ise 4 Eylül 2023-7 Haziran 2024 olarak belirtildi. Kurslara katılmak isteyenler, "https://e-kurs.meb.gov.tr" internet adresindeki e-Kurs modülü üzerinden başvurabilecek.
DYK'larda günlük kurs saatleri nasıldır? Kurs saatleri kurs merkezlerinin imkânları ölçüsünde her bir kurs günü 2 saatten az, 8 saatten çok olmamak üzere haftanın farklı günlerine dağıtılabilir. Ancak, ortaöğretim kurumları hariç bir güne aynı dersten 2 saatten fazla ders konulamaz.
Ücretli Öğretmenler, HEM bünyesinde kurs açabilir mi? Ücretli Öğretmenlere haftalık 30 saatin üstünde “her ne adla olursa olsun” ders verilmeyeceği için kurs da açılamamaktadır.
2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları başvuru süresi uzatıldı. Başvuru yapmayan öğrencilerimiz 10 Eylül 2021 tarihine kadar e-kurs.meb.gov.tr adresinden başvurularını yapabileceklerdir.
Başvurular, https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-Kurs Modülü üzerinden gerçekleştirilir. Kurs başvurularını zamanında yapma sorumluluğu öğretmenlere aittir.
İşkur yüzbinlerce kişiye iş bulan bir kurumdur. İşkur kursları ile birlikte sertifika programları verilmektedir.
Başvuru Yeri ve Zamanı
Mesleki eğitim kurslarına başvuru şartlarını sağlayan tüm vatandaşlarımız, 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerinden ve İŞKUR E-Şube üzerinden başvuruda bulunabilmektedirler.
Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu.
Halk eğitimi merkezince yürütülen DYK'larda ise; 1.dönem, 2.dönem ve yaz döneminde hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir. Ancak, bir günde her bir kurs sınıfına 2 saatten fazla aynı ders konulamaz.
2023 yılının Ocak-Haziran döneminde uygulanacak maaş katsayısı 0,433684 olarak açıklanmıştır. Buna göre 2023 yılının Ocak-Haziran döneminde brüt ek ders ücreti 60,72 ₺, net ek ders ücreti ise 51,15 ₺'dir. %20 vergi dilimine giren öğretmenlerin alacağı net ek ders ücreti 48,12 ₺'dir.
Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devlet okullarında eğitim görmekte olan öğrenciler için verilen ekstra eğitimleri nitelemektedir. Destekleme ve Yetiştirme Kursları için herhangi bir ücret alınmadığı gibi dersler tamamen müfredata göre işlenmektedir.
DYK Destekleme Ve Yetiştirme Kursları Fiziki Durumları Uygun, Öğrenci Ve Kursiyer Kapasitesi Olan Resmi Orta Okul, İmam Hatip Orta Okulları, Orta Öğretim Kurumları Ve Halk Eğitim Merkezlerine Bağlı Olarak Açılmaktadır. Destekleme Ve Yetiştirme Kursları Ücretsiz Olarak Verilmektedir.
Bakan Özer, 12 ve mezun öğrenciler için ise şu derslerden kurs açılacağını söyledi: “Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil, felsefe, psikoloji, sosyoloji, mantık.”
e-OKUL'DA ÖĞRENCİ KAYDI NASIL YAPILIR? Kayıt yaptırmak için MEB'in hazırladığı eokul.meb.gov.tradresine giriş yapmak ve sağ tarafta 'Veli Bilgilendirme Sistemi' başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra TC kimlik numarası, öğrenci numarası ve güvenlik kodu isteniyor.
Bu noktada ise binlerce öğretmen ve öğrenci ''DYK başvurusu nasıl yapılır, kaçıncı sınıflar kayıt olabilir?'' sorularına yanıt aramaya başladı. Bu kurs, Bakanlığa bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarında öğrenim gören 8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik açılacak.
E-KURS KURSTAN ÖĞRENCİ KAYIT İPTAL KILAVUZU
1. Kurs İşlemleri + Kurs Öğrenci İşlemlerinden Öğrenci Listesini seçiyoruz. 2. Açılan pencereden öğrenci listesindeki hangi öğrencinin kaydı iptal edilecekse sağ taraftan öğrenci sil diyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri