Özellikle komplike doğum sırasında oluşan yırtıklar ve doğumu kolaylaştırmak için yapılan cerrahi kesiklerin başarısız tedavisi vajinal genişlemeye sebep olur. Diğer yandan vajinal genişleme bölgede yaşanan başarısız bir operasyon geçmişi ya da kürtaj sebebiyle de görülebilir.
Genetik olarak bağ doku zayıflığı ile kadınlar orta yaş döneminde, özellikle menopoz ile azalan östrojen hormonu etkisinde vajinal genişleme sorunu yaşayabilirler. Ayrıca sigara, kötü beslenme, kürtaj gibi jinekolojik müdahaleler sonucu da vajinal genişleme oluşabilir.
Vajina nasıl genişler? Vajina kas ve bağ dokusundan oluşan tüp şeklinde bir organdır ve çevresinde kemik doku olmadığı için yaş ilerledikçe, doğum sayısı arttıkça, menopozda, sık cinsel ilişki durumunda, sık yapılan jinekolojik muayeneler sonrasında bu kas ve bağ dokularda gevşeme olur.
Ne uzun süreli cinsel birliktelikte ne de çok eşlilik durumlarında vajina genişlemez. Vajina yapısı gereği cinsel ilişki esnasında genişler ve daha sonra daralarak eski halini alır. Bu durum ilişki sırasında penisin geçişini kolaylaştırmak için yaşanır.
İyileşme süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 2,5-3 hafta civarıdır. Kürtaj Ankara işleminden sonra 14 ila 21 gün civarı yumurtalıklar yeni bir yumurta oluşturacak ve rahim içi de toparladı ise korunmasız bir birliktelikte yeniden bir gebelik oluşumu söz konusu olacaktır.
İlgili 35 soru bulundu
Kürtaj sonrası vücudun toparlanması birkaç gün ile birkaç haftayı bulabilir. Bu tamamen kadının vücut yapısı ve metabolizması ile alakalıdır. İşlemden hemen sonra kadınlar kramp, kanama ve karın ağrısı yaşayabilir. Bu semptomlar genel olarak birkaç gün içinde azalır.
Kürtaj Sonrası İlişki Zamanı
Kürtaj sonrasında en az iki hafta cinsel ilişki yasağı uygulanmaktadır. Kürtaj sonrası ilk cinsel ilişki için hekimler tarafından önerilen süre 15 (on beş) gündür. Bu süre içerisinde cinsel ilişki perhizi uygulanmakta, sonrasında iyileşme sürecine göre cinsel ilişki serbest bırakılmaktadır.
Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları diğerlerine kıyasla daha dar değildir. Vajinal kaslar oldukça elastik bir yapıdadır. Cinsel birleşmeden ve doğumdan sonra kasılır ve normal şekillerine yeniden dönerler.
Bununla birlikte cinsel ilişki sayısının artmasına bağlı olarak da vajinal genişlemeler olur. Ancak bu durum çok olmasa da vajinal genişlemeye bir miktar etki etmektedir.
Adet döneminde kan akışının sağlanması için vajina 1 ila 2 santimetre arasında genişleyebilir. Ama bu durum adet bitiminde düzelir ve genişleyen bu açıklık kapanarak eski haline yeniden döner.
Vajina Kaç İlişkiden Sonra Genişler? İlişki sayısı ile vajina genişlemesi arasında ilişki yoktur.
Vajinal genişleme kadınların cinsel hayatlarını olumsuz etkileyebilmektedir. Vajinal genişlik durumda vajinal enfeksiyonlar da daha sık görülebilmektedir. Bunların önüne geçmek, deformasyonları düzelterek vajina anatomisini eski haline getirmek için vajinal daraltma ameliyatı yani vajinoplasti yapılmaktadır.
Vajina daraltma ameliyatları lokal veya genel anestezi ile yapılabilen ameliyatlardır. ❤ Vajina girişinden başlayarak ortalama 6-7 cm kadar vajina iç kısma kadar dokular çıkartılarak ve vajina içi emilebilen ameliyat dikişleri ile dikilerek dokular kat kat bir araya getirilir. Vajinanın tamamı daraltılır.
Bu yöntem rahim zarı delinmesi, yapışıklık gibi sağlık sorunlarına sebep olmaktadır. Ancak günümüzde kullanılan vakumlu kürtaj yöntemi, rahimde herhangi bir sağlık sorunu meydana gelmesine neden olmamaktadır. Kürtajın genital bölgeye zararı var mı? Kürtaj Genital bölgeye zarar veren bir yöntem değildir.
Vakumlu kürtaj hastane ortamında ve uzman doktorlar tarafından yapıldığında klasik kürtaj yöntemlerine göre çok daha az riskli bir operasyondur. Vakumlu kürtajın rahime zarar vermesi söz konusu değildir.
Kürtaj Yaptırdığınız Anlaşılırmaz!
Kürtaj herhangi bir kesi veya dikiş olmadığı için bu işlem sonradan anlaşılmaz. Kürtajdan sonra 40 gün içinde kanda gebelik hormonu hala kaldığı için yalancı pozitiflik olabilir. Yeni bir adet görme ile o da tamamen negatif olacaktır.
Vajinal ıslanma ya da vajinal lubrikasyon, ovülasyon döneminde veya cinsel uyarılma ve cinsel ilişki sırasında vajinal salgı bezlerinin çalışmasıyla vajinanın kaygan duruma gelmesidir. Vajinal kuruluk, ıslanmanın yetersiz olduğu durumdur ve bazen onu güçlendirmek için yapay kayganlaştırıcılar kullanılır.
Vajinanın ideal pH değeri 3,8 ile 5,0 arasındadır. Eğer pH değeri bu aralıkta tutulursa kaşıntı, akıntı, yanma ve kötü koku oluşumunun önüne geçilebilir. Bazı dönemlerde adet döngüsüne ve hormonlara bağlı olarak akıntı görülebilir, akıntı fizyolojik ya da patolojik olabilir.
Cinsel ilişki sırasında vajinadan gelen sesler, vajinada hava sıkışması ve sıkışan havanın boşalmasıyla ilgilidir. Vajinal gaz olarak adlandırılan bu durumu, gaz çıkarmayla karıştırmamak gerekiyor. Vajinal gazın tek bir nedeni yok.
Normalde kadınlar haftada kaç kez ilişkiye girmek ister? Kadınlar haftada 3-4 kez seks yapabilir. Bu sayının üzerinde olan cinsel ilişki istekleri aşırı cinsel istek olarak nitelendirilir ve kontrol altına alınması gerekir.
Vajina Kilo Aldıkça Büyür Mü? Gebelik ve obezite gibi durumlarda kilo artışı kaynaklı olarak vajina genişlemeleri görülmektedir.
Kızlık zarının sağlam olması bakirelik olarak bilinir yani bunun anlamı hiç ilişkiye girmemiş kız demektir. Her insan beraber olduğu kişinin daha önce biriyle olmasını istemez. Fakat bu pratikte pekte mümkün olamayabilmektedir. Çünkü her kadın erkek ilişkisi evlilikle sonuçlanmamaktadır.
Kürtaj sonrasında 2 hafta cinsel ilişkiye girmeyiniz. İşlemden 1 hafta sonraki doktor kontrolünde herhangi bir problem saptanmadıysa, kanama tamamen bittiyse cinsellik yaşanabilir.
Fakat kürtajdan hemen sonra, ilk 15 gün içinde ilişki sırasında korunmak oldukça önemlidir. 15 günden sonra ilişkide korunmaya gerek vardır. Yumurtlama dönemi de, kürtaj işleminden yaklaşık 20 gün sonra tekrar başlayacaktır. Bu yüzden yeniden gebe kalınma ihtimali de yüksek olacaktır.
Kürtaj sonrasında 20-25 gün içinde yeniden yumurtlama faaliyeti başlar ve 30-45 gün içinde adet görülür. Eğer bu süre içerisinde adet görülmezse doktora danışmak gerekir. Eğer söz konusu gecikme yeni bir gebelik durumu değilse doktor hormon dengesini ve adeti düzenleyici tedaviye başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri