Limon suyunun asidik ya da bazik olması vücudunuzun pH dengesini etkilemeyecektir ancak limon suyu tüketildiği zaman bazik yan ürünler ortaya çıkarttığı için böbreklerinizi fazla asitten arındıracak ve idrarın daha asidik olmasını sağlayacaktır.
Limon ve Limon Suyu: Limonlar aslında vücuda tüketildiğinde alkali etki yaratan bir meyve olarak kabul edilir.
C vitamini, vücuda eksik alındığından bağışıklık sistemi olumsuz anlamda etkilenir. Günlük olarak tüketilen limonlu su, bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyarak hastalıklara yakalanmayı engeller. Yaraların iyileşmesi ve vücudun gıdalardan demiri emmesine yardımcı olur.
Alkali yiyeceklerle hazırladığınız menünüz vücudunuzun pH dengesini korur ve sizi daha sağlıklı biri haline getirir. Bilinen en sağlıklı alkali besinlerin başında; limon, yeşil yapraklı sebzeler, turpgiller, sarımsak bulunur. Alkali düzende bu yiyecekleri bol bol tüketmek ve dengeyi korumak önemlidir.
Bu nedenle sitrik asidin diğer adı limon tuzudur. Sitrik Asit Zayıf Asit Mi Kuvvetli Asit Mi? Sitrik Asit, C6H8O7 formülüne sahip zayıf bir organik asittir.
İlgili 37 soru bulundu
Limon suyunun PH değeri yaklaşık 3'tür. Suyun PH değeri ise 7'dir.
Limonun içrerisinde sitrik asit ve halk arasında C vitamini olarak da bilinen askorbik asit bulunmaktadır. Bu asitler sayesinde limonun içerisindeki şeker miktarı da oldukça yükselmektedir. Limon suyu, asidik bir madde olmasına rağmen bazik yan ürünler çıkarttığı için bazı kişiler tarafından alkali olarak adlandırılır.
Karbonat, yüksek pH değerinden dolayı yüksek alkali içeriğe sahip olduğu için su ile karıştığında suyun alkali özelliğini arttırır. Karbonatla suyu alkali yapmak için, 125 ml suyun alkali hale gelmesi için yarım çay kaşığı karbonat yeterlidir.
Alkali bakımından en zengin besinler arasında; avokado, brokoli, salatalık, lahana, sarımsak, karalahana, maydanoz, ıspanak, domates, kereviz sapı, buğday çimi, zencefil, hindiba, soya filizi, pazı, tatlı su yosunları, ısırgan otu, kuşkonmaz, karpuz, çörekotu, kavun, zeytinyağı, nane, kekik, karbonat, doğal tuz, rezene ...
Sağlıklı bir insan vücudunda pH değerinin 7.3 ile 7.45 arasında olması gerekir. Aksi durumlarda vücutta oluşacak asidik yapı vücutta bakterilerin birikmesine ve kanser, diyabet, obezite, migren, eklem yerlerinde iltihaplanmalar gibi hastalıkların oluşmasına yol açabilir.
Limon, kişilerin sık idrara çıkmasına sebep olduğu için dehidrasyona neden olabilir. Çok fazla limonlu su tüketimi ağız içi yaraları arttırabilir. Demir emilimini arttıracağı için bu yönde bir eksikliğe sebebiyet verebilir. Migreni arttırdığı da bilinen zararları arasında sayılır.
Gece Limonlu Su İçmenin Faydaları
Yatarken ılık ya da sıcak limonlu su içmek gevşetici bir etki sağlar ve uykuya dalmayı kolaylaştırır. Soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda boğaz ağrısının ve burun akıntısının hafifletilmesinde etkilidir.
Limonlu su tüketmek içerdiği c vitamini sayesinde vücutta kolajen sentezine yardımcı olur. Demir emiliminin artmasına yardımcı olarak kansızlığın önlenmesinde rol oynar. Bağışıklığı destekler. Soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda tüketilmesinde fayda vardır.
Karbonatın yaklaşık olarak 11,5 civarında bir pH değeri vardır ve suyu alkalize eder. 4 litre suya yaklaşık olarak yarım çay kaşığı karbonat eklemek gerekir. 4 litre için az gibi görülse de, pH değerinin yüksekliğinden dolayı yarım çay kaşığı yeterlidir.
Eğer vücudunuz asidik ise kendinizi halsiz ve sağlıksız hissedersiniz. Dikkat dağınıklığı, kas ve eklem sertliği, saç-tırnak sorunları, alerji veya sindirim problemleri gibi yaygın belirtiler gözlenebilir.
Maden suyu alkali mi? Maden suyu, doğal olarak mineraller ve elektrolitler içeren bir içecektir. Maden suyunun alkali olup olmadığı, içindeki minerallerin türüne ve miktarına bağlıdır. Bazı maden suları alkali olabilir, ancak bazıları asidiktir.
Zemzem su olarak özel kayaçlar arasından ortaya çıkar. Kristal düzeni ve yapısı çok farklı olduğu için diğer su ürünleri gibi değildir. Dolayısıyla zemzem suyu normal bir suyla karıştırıldığında kimyasal olarak mayalanma olmaz. Zengin bir içeriğe sahip olan zemzem suyu ph derecesi 10 olarak ölçülmüştür.
Alkali su yapımı için en çok tercih edilen iki basit yöntem bulunur: Suyun içine limon ve tuz eklemek ya da karbonat eklemek, bazik su elde etmenizi sağlar. Limon kullanıldığında; 1 limon dilimlenerek, 2 litre suyun için atılır, su yaklaşık 8 saat bekletilir.
Suyu sağlıklı olarak nitelendirmek için pH değerlerinin 7,2 ila 8,5 aralığında olması gerektiğini yukarıda açıklamıştık. Sağlıklı aralıkta pH değeri en yüksek su 8.5 değerde olmalıdır. Saf suyun sahip olduğu pH değeri nötr değer olarak kabul ediyoruz ancak tabi ki saf suya ulaşmak çok kolay değildir.
0 ile 7 aralığında besin değerleri asidik, 7 ile 14 aralığındaki besin değerleri de bazik olarak adlandırılır. Saf suyun pH değeri ise 7, yani nötr şeklindedir. Gün içerisinde tüketilmesi gereken ve insan vücudu için daha sağlıklı olduğu kanıtlanan su pH değeri, 7,2 ile 8,5 arasında olmalıdır.
Yapılan araştırmalardaki güncel verilere göre; 7.2 ve 8.5 pH aralığındaki su normal değeridir ve Türk standartlarına göre sağlıklı kabul edilir. Düşük pH içeren su ve çok yüksek ölçülen su tüketime uygun değildir. Eğer mide probleminiz varsa; düşük pH değerine sahip suyu içmeniz hastalığı tetiklemektedir.
Fazla tuz tüketimi hem midede enflamasyona neden olur, hem de mide pH değerlerini yükseltir.
Yüksek miktarda sitrik asit içerdikleri için, limonların asidik pH'ları vardır. FDA'ya göre, limon suyunun pH değeri 2 ile 3 arasında değişiyor. Bu, limon suyunu 10.000-100.000 kez sudan daha asidik yapar.
Antioksidan Etkileri Vardır: Limon suyundaki antioksidanlar, vücudu serbest radikallere karşı korur. Sindirim Sağlığını Destekler: Limon suyunun içeriğindeki sitrik asit, sindirim enzimlerinin üretimini artırabilir ve sindirimi kolaylaştırabilir. Ayrıca, mide asit seviyelerini dengeleyebilir.
Boğaz ve yemek borusu yanmasına sebebiyet verebilir: Elma sirkesinin pH değeri 2 ila 3 arasında olup oldukça düşüktür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri