Kurtboğazı tekniği tahtaların enine bir burgu ile delinerek içine hazırlanmış çubukların yerleştirilmesiyle, tahtaların birbirine bağlandığı tekniğe verilen isimdir. Duvarlarda tek parça olarak kullanılan, yalnızca kestane ağacından yapılmış kalaslar kullanılmıştır.
Kurtboğazı tekniği nedir? ➤ Ahşabın belirli kısımlarının oyularak, diğer oyulmuş ve biribirine uygun şekilde yontulmuş parça ile herhangi başka bir maddeye ihtiyaç duymadan birleştirilmesi usulüne kurtboğazı tekniği denir. ➤ Bu teknik sayesinde yapılar, deprem esnasında sallanarak deprem kuvvetlerini emer.
Şehir ve kasabaların dışında kalan yerleşim yerlerinde, olan yapıların süre gelen özelliğinini korunmasıdır. Bölgeye hakim olan ustalarının uzun süreler boyu gözlem yaparak farkına vardığı materyalların özelliklerini tanımlamaktadır.
İstanbul yolu üzerinde 56. kilometrede yer alır. Piknik alanlı, yüzme havuzu ve restoranı bulunan barajın gölü su sporları için elverişlidir.
1963-1967 yıllarında yapılmıştır. Ankara' nın kuzeyinde İvedik arıtma tesislerine 47 km. uzaklıktadır. Azami su hacmi 92.053.000 metreküptür.
İlgili 40 soru bulundu
Toprak gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 834.000 m3, akarsu yatağından yüksekliği 54,00 m, normal su kotunda göl hacmi 101,50 hm3, normal su kotunda göl alanı 5,50 km2'dir.
Kesikköprü Barajı: Balık türleri; pullu sazan, yayın balığı, tatlı su kefali, gümüş balığı, kadife balığı ve kerevit. Çubuk I - II Barajı: Balık türleri; aynalı sazan, pullu sazan, tatlı su kefali ve gümüş balığı. Avlanma tamamen yasaktır. Kurtboğazı Barajı: Balık türleri; aynalı sazan, pullu sazan ve gümüş balığı.
Ankara'nın en büyük barajı Çamlıdere'de su seviyesi düşük (11.02.2021) - YouTube.
Türkiye'nin başkenti ve ikinci büyük şehri olan Ankara'da içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılamak veya elektrik enerjisi üretmek için kullanılan sekiz aktif baraj bulunmaktadır.
Üç tür kurt yılan balığı vardır: Benekli Kurt Yılan Balığı, Atlantik Kurt Yılan Balığı ve Kuzey Atlantik Kurt Yılan Balığı.Yaşadıkları kuzey Atlantik ve Pasifik okyanusunun yaklaşık 600 metre (2.000 fit; 330 kulaç) derininde yaşarlar. İstiridye gibi sert kabuğu olan canlıları köpek ve azı dişleriyle yerler.
Ağaçların ve bitkilerin bol olduğu yerlerde büyük balıklar bol bulunabilir.Bu gibi yerlerde yılan,sazan ve bıyıklı balıkların bol olarak bulunacağı tahmin edilebilinir. Nehirlerde, akarsularda geniş durgun alanlar ve bu alanlarda ağaç gölgeli kuytu yerler balıkların saklandığı yerlerdir.
En güzel sazan mekanları kıyıdaki küçük yarımadalar, özellikle de sağ ya da solunda ince uzun koylar bulunan küçük burunlardır. Oltanızı bu burun ya da yarımadalarda, yarımadanın suyun içinde uzanan bölümünün 10-15 derece kadar sağ ya da soluna atmalısınız.
Baraj Büyüklüğü
Atatürk Barajı, dolgu hacmi bakımından dünyanın en büyük 6. barajı durumundadır. Hidroelektrik Santrali de, dünyada hâlen yapımı sürenler arasında 3., inşa edilmiş olanlar arasında da 5. en büyük santraldir. Aynı zamanda Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük barajıdır.
Niğde- Ankara Otoyolu ile Kızılcahamam'a Adana'dan ulaşım yaklaşık 6 saat sürmektedir. Ankara şehir merkezinden Kızılcahamam'a ulaşım sağlamak isteyen ziyaretçiler ise Ankara Bolu Yolu'nu kullanmak durumundalar. Bu yol ile 80 km olan iki mesafe arası yolculuk ortalama 60-70 dakika sürmektedir.
Sabah suyu, sabah gün doğumundan öğlen 11'e kadar sürer. Akşam suyu ise kabaca 15'den 21'e kadar olan saatler denilebilir. Bunun dışındaki saatlerde de şüphesiz balık tutabilirsiniz lakin en verimli saatler sabah ve akşam suyudur.
At çek olta orta büyüklükteki balıkların avlanmasını sağlar. Lüfer, alabalık, somon, sazan, sardalya ve levrek gibi balıklar at çek olta ile yakalanır.
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal balıkları tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbaharda çipura, levrek, tekir, sardalya ve torik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, orkinos, çipura, levrek, torik ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
Piyasada çok ucuza bulabileceğiniz salam, sucuk, sosis gibi malzemeler büyük bir rahatlıkla kullanılan malzemelerdir.
Çapari ile Hangi Balıklar Avlanabilir? Uskumru, palamut, istavrit, çinekop, torik, lüfer, kolyoz, sarıkanat, tirsi ve sardalya çapari ile avlanabilen balıklarlardan bazılarıdır. Bu balıkların haricinde çapari ile avlanan balıklar grubuna mezgit, zargana, kırlangıç, trakonya, kalamar ve ısparoz da dahil edilebilir.
Yem seçimi de yine hedef balığa göre farklılık göstermektedir. Genellikle çipura, mercan, karagöz, mezgit gibi yassı balıklar için karides, midye, kurt ya da mamun kullanılır.
Türkiye'nin en büyük barajı, Atatürk barajıdır.
Atatürk barajı Fırat nehri üzerine kurulmuş Urfa ve Adıyaman illerine tarım alanlarını sulama amaçlı kurulmuştur. Yüz ölçümünün büyüklüğü nedeniyle Türkiye'nin en büyük barajıdır.
Türkiye'nin en büyük barajı Yusufeli'nde su yüksekliği 145,30 metreye ulaştı - YouTube.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri