Piercing yapılan bölgeyi baskı ve darbeden korumalı, iyileşene kadar takıyı çıkarmamalısınız.
Piercing küpelerinde medikal çelik ve titanyum gibi insan vücuduna uyumlu, alerji yapmayan, steril materyaller kullanılır. Bir hafta sonra çıkarmanız ve tekrar takmanız gerekmez.
İltihaplanma, kızarıklık ve ağrı oluştuğunda ne yapmalıyız? Eğer kızarıklık sadece piercing bölgesinde ve 0,5 cm'den küçükse piercing çıkarılmadan antibiyotikli krem ile iyileşmesi beklenebilir. 1 hafta sonra düzelme olmaz ise piercing çıkarılmalı ve yara yerinin iyileşmesi beklenmelidir.
Özellikle ilk takıldığında belli bir süre aksi bir durum meydana gelmediği sürece çıkarılmaması gerekir. Sonrasında da süreklilik arz edecek şekilde çıkarılıp takılması tavsiye edilen bir durum değildir.
Kaş piercinginin kapanıp kapanmaması kullanım sürenize bağlı olarak değişir. Deldirme işleminin üzerinden fazla vakit geçmediyse açılan delikler kapanmaya yatkın olur. Vücudunuz henüz piercingi tam olarak kabul etmediği için kaş piercingini taktırmanız üzerinden çok geçmediğinde çıkarırsanız delikler kapanacaktır.
İlgili 27 soru bulundu
Yüzünüze ya da vücudunuza yaptıracağınız piercingler, çıkarıldığında iz bırakabilir. Bu izler, uygulama yapılan bölgeye ve cilt yapısına göre farklı miktarlarda olabilir. Nasıl ki piercing bakımına özen gösterilmesi gerekiyorsa takıyı çıkardıktan sonra da aynı dikkatle hareket edilmeli.
Piercing yapılan bölgeyi baskı ve darbeden korumalı, iyileşene kadar takıyı çıkarmamalısınız.
Radyoloji kliniğinde; Film çekimi öncesi baş ve boyun bölgesindeki tüm metal takılar (gözlük, işitme cihazı, toka, küpe, kolye, hızma, piercing gibi) çıkarılır. Varsa ağızda takıp çıkartılabilen (hareketli) tüm protezler çıkartılır.
Bir elinizle piercingi iç taraftan, diğer elinizle dış taraftan tutup piercingi saat yönünün tersine yönde döndürmeye devam edin. Piercing gevşeyip çıkarılmaya hazır hale geldiğinde yavaşça çekip çıkarın.
Dövme ve diğer işlemlerde olduğu gibi piercing için yaş sınırı 18'dir. 18 yaşından küçükler ebeveyn izniyle piercing yaptırabilirler.
Kulak deliminin ardından delinmiş kısım yara olur. İyileşmesi için ise kabuklanması gerekir. Kulak deliminin yapıldığı gün duş alındığında, kulağa su değmesinden kaynaklı olarak yara kolay kolay kabuk bağlamaz. Bu nedenle kulak deldirdikten yaklaşık 24 saat sonra duş almanız daha iyi olacaktır.
Göbek piercingi için açılan her iki deliği tuzlu solüsyon ile hafifçe ıslatılmış bir pamuk parçasıyla temizleyebilirsiniz. Yıkadıktan sonra piercingi hafifçe döndürerek deri içerisinde sıkışmasını önleyebilirsiniz.
8. Conch piercingi
Listemizin acı skalasında birinciliğe oynayan conch piercingi çok fazla tercih edilen bir model değil.
Piercing takıp bakım yaptırmayan kişiler olabiliyor. Kişiler bu durumda farklı problemlerle karşılaşıyor. Bakım yapmayan, ürünün kullanımına özen göstermeyen kişiler bölgede yara ve şişlikle karşılaşabiliyor. Oluşan yaralar uzun süre silinmiyor.
Piercing sonrası tamamen iyileşmeniz için 3,6 ay bekleyebilirsiniz. Bazı durumlarda kişinin iyileşmesi bir yıl kadar sürebilir.
12- Titanyum ve çelik piercing arasındaki fark nedir ? Titanyum genellikle alerjik olmayan bir üründür daha hafiftir ve güvenle kullanılan bir materyaldir. Tıbbi çelik ise çok alerjik olmayan bünyelerde güvenle kullanılabilinir.
Kullanıcıların deldirmeyi en çok tercih ettiği bölgelerin başında gelen kulak memesi kısmı, delindikten 4-5 saat sonra uygun bir losyonla temizlenmesi öneriliyor. Ardından doğru bir merhem sürülmesi ve bu bölgeyle elden geldiğince az temas edilmesi tavsiye ediliyor.
Önceki yıllarda sınava girişte yüzük ve küpe yasağı uygulayıp alyansa izin veren ÖSYM bu yıl sadece halka alyansa izin verecek. Geçen yıl sınava basit piercing ile girmeye izin veren ÖSYM, basit piercing'i de “taşsız, metal top veya sivri uçlu” olarak tanımladı.
Pirsing ve Hızma (İngilizce: piercing), bir takı türüdür. Cildin ve altındaki yağ tabakasının ya da kıkırdağın delinmesi ve takı ya da iğne takılması usulü ile gerçekleştirilen vücut süsleme sanatıdır. Bu şekilde takılan takılara da pirsing denir. Pirsing çoğunlukla kişisel bir kendini ifade yöntemi olarak kullanılır.
Bazı madddeler ise görüntü kalitesini bozar ancak MR cihazının bunlara etkisi yoktur. Göz rimeli, diş dolguları, piercing ve dövme bunlara örnektir.
Kaşınma, kabul bağlama ve renk değişimi gibi belirtiler piercingin iyileşmesi sürecinin bir parçasıdır. Bölgede oluşan hasar kendini yenileme sürecine girdiği için kaşınma gibi durumlar tamamen normaldir.
Lens, gözlük, işitme cihazı, çıkabilen protez diş, takı, toka, piercing gibi eşyalarınızı çıkartın. Bu eşyalar ile ameliyata girmek ameliyat güvenliğini bozarak size zarar verebilir.
Burun deldirdikten hemen sonra duş alınmaz. Bu sadece burun için değil, deldirdiğiniz tüm bölgeleriniz için geçerlidir. Deldirdiğiniz bölgeye 24 saat boyunca su değdirmemelisiniz. Eğer 24 saat geçmeden su değerse delinen bölgede enfeksiyon oluşabilir.
Müslüman kadınlar Peygamberimiz (s.a.v.) döneminden itibaren (Buhari, Libas, 59 (5583 ) bu güne dek süslenmek amacıyla bunu kullanmıştırlar. Ayrıca çeşitli duygu ve akımların sonucu olarak, uygun olmayan yerlere takı (piercing) takılması ve bu amaçla yapılacak süslenme dinimizce uygun değildir.
İşlem sonunda takılan gümüş veya altın küpenizi yaklaşık 6-8 hafta çıkarmamak gerekiyor. Yaklaşık 6 hafta sonunda bir sıkıntı yaşamadığınız takdirde delinen kulağa yeni bir küpe takabilirsiniz. Kıkırdak delimi yapıldıysa 12 hafta boyunca küpenin kulakta kalması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri