İlk uygulama dolabın içerisinde tüm yüzeylerin hidrojen peroksit ile silinmesi olacaktır. Silinme işlemi tamamlandığında, kurtlanma probleminin son bulabilmesi için hidrojen peroksitin bakteri, patojen ve mantarlara etkisini göstermesi gerekmektedir. Bu durum 10 dakikalık bir bekleme süresi anlamına gelmektedir.
8. Bonus: Böceklenmiş buzdolabı nasıl temizlenir? Bazen böyle talihsiz durumlar da yaşanabiliyor. Eğer başına böyle bir durum gelirse eline “amonyak” içeren bir yüzey temizleyici alarak dolabı fısfısla ve temiz bir bezle buzdolabını sil.
Dolap temizliğini unutmuyoruz
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Dondurucu bölümünü temizlemek için: Fısfıslı bir şişe içine 1 yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı karbonat ekliyoruz. Fısfıslı şişeyi iyice çalkalıyoruz. Ardından dondurucunun her noktasına sıkarak sünger yardımıyla siliyoruz.
Yeni alınan buzdolabının iç yüzeyleri kesinlikle kimyasal madde kullanılarak silinmemelidir. Temizlik işlemi için doğal içerikli karbonat ve bir kova su karıştırılarak iç yüzeyler silinir. Daha sonra saf su ile iç yüzeyler tekrar silinerek kurumaya bırakılır.
İlgili 29 soru bulundu
Doğal bir temizleme yöntemi arayanlar için ılık temizleme suyuna bulaşık deterjanı koyarak dolap temizliği yapılır. Yağdan arındırma işlemi ardından bol su ile durulama ve en son hiç su kalmayacak şekilde kurulama ile temizlik sonlandırılır.
Deterjan ve sirke karışımını kullanın.
Geniş bir kabın içerisine bulaşık deterjanı ve bir çay bardağı sirke koyun. Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız suyun içerisine temiz bir bez batırın ve suyunu sıkın. Ardından dolap kapaklarını ve rafları ovalayarak temizleyin.
İlk uygulama dolabın içerisinde tüm yüzeylerin hidrojen peroksit ile silinmesi olacaktır. Silinme işlemi tamamlandığında, kurtlanma probleminin son bulabilmesi için hidrojen peroksitin bakteri, patojen ve mantarlara etkisini göstermesi gerekmektedir. Bu durum 10 dakikalık bir bekleme süresi anlamına gelmektedir.
Buzdolabının dışını silmek için de hazırladığınız karbonatlı sirkeli sudan yararlanabilirsiniz.
Buzdolabınızın buzluk bölümüne sirke koyma işlemi ile başlayabilirsiniz. Bunun ölçüsü eski buzluk bölümlerinde bir kase yeterli olacaktır ya da fısfıslı bir şişeye bir kaşık sirke koyup onun ile buzların üzerine sirkeli suyu sıkmanız da yeterli olacaktır. 10-15 dakika bekleyip temizleme işlemine başlayabilirsiniz.
Çamaşır suyunu sürekli kullanmak dolaplara zarar verebilir bu açıdan temizlik yaparken dikkat etmeliyiz. Bu yöntemlerin dışında kalan ve birçok kişinin kullandığı sirkeli su da denenebilir. Bu karışım için sirke suyu ile karbonat gerekli, macun kıvamına gelecek şekilde hazırlanması ile birlikte dolaplara sürülür.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, kalorifer petekleri, duvarlar, PVC pencere kenarları (çerçeveler), spor ayakkabılarda oluşan yağ ve kirleri ...
Metal mobilya temizliği için ilk olarak bulaşık deterjanı ile suyu karıştırıp bir sprey haline getirip, lekeye püskürtün. Ardından yumuşak mikrofiber bir bez yardımı ile lekeyi silin. Eğer metal mobilya paslanmış ise sadece leke üzerine olacak şekilde pas sökücü kullanın.
Bunun için bir kovanın ⅓'üne ılık su doldurup karbonat ile karıştırmalısınız. Bu karışım ile buzdolabının iç kısmını temizleyebilirsiniz. Evinizde karbonat yoksa sirke de kullanabilirsiniz. İnatçı lekeler ile karşılaşırsanız süngerin üst kısmıyla bastırarak bu kirleri çıkarabilirsiniz.
Ilık su içerisine bir çay bardağı kadar sirke, karbonat ve maden suyu ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı buzdolabınızın iç kapılarını, sebze kısmını ve buzdolabınızın dış kapısını temizlerken kullanabilirsiniz.
Hazırlanan Arap sabunu karışımlı temizlik suyunu, bir bez yardımı ile alın. Temizlenmesi gereken dolapları bu su ile ovalayarak temizleyin. Arap sabununun etkisinden dolayı kısa sürede yağları dolaptan kaldırabilirsiniz.
Buzdolabın içini temizlemek için: Küçük boy bir kovanın yarısına kadar su dolduruyoruz. İçine 4 yemek kaşığı sirke ya da 2 yemek kaşığı karbonat atıyoruz. İyice karıştırdığımız bu karışımı sünger yardımıyla buzdolabının içini temizlemekte kullanıyoruz.
Buzdolabını temizlerken en rahat şekilde kullanabileceğiniz temizlik ürünü beyaz sirke. Çünkü bu ürün kimyasal içermediği için ne sonrasında kötü bir koku bırakır ne de yiyeceklere zarar verir. Buzdolabınızı temizlerken yapmanız gereken beyaz sirke ve su ile bir solüsyon hazırlamak ve bunu rahatça dolaba püskürtmek.
Sirkeli su ile toz almak, evdeki eşyalarda bulunan bakterileri yok etmeye yardımcı olur. Çamaşır suyu ve diğer temizlik ürünlerinden rahatsız olanlar için doğal ve zararsız bir tercihtir. Egzama ve kaşıntıyı giderici özelliği olan sirke, ev temizliğinde gönül rahatlığıyla kullanılır.
Kurtçuklar soğuktan hiç hoşlanmaz ve yalnızca sıcak alanlarda yaşamayı severler. Bu yüzden soğutucularda saklanan gıdalarda kurtlara rastlanma olanı düşükken açık alanda bırakılan yiyecekler kısa bir süre içerisinde kurtlanmaya başlar.
Bir sprey şişesinde, üç ölçü suyu bir ölçü beyaz sirke ile karıştırın ve boş buzdolabının içine püskürtün. Sirke, buzdolabının içini parıl parıl yaparken kötü bakterileri de uzaklaştıracaktır. Buzdolabı contalarına ve girinti olan noktalara dikkat edin, çünkü bunlar genellikle göz ardı edilir.
Böceklenmiş unu çöpe atmaya gerek kalmadan temizlenerek tüketilebilir. Ancak sararan ve tarihi geçmiş unun tüketilmesi zehirlenme riskini arttırdığından çöpe atılması gerekmektedir. Böceklenen un, geniş bir tepsiye alınarak havalandırılır ve böcekleri ayıklanarak kullanılabilir.
Eğer parlak dolapların varsa temizliğe başlamadan önce seçeceğin temizlik malzemelerinin bu yüzeyi çizmeyeceklerine emin olmalısın. Cif gibi bazı kimyasal temizleyiciler bu tarz yüzeylerde çizilme yapabiliyor. Onlar yerine bulaşık deterjanı, cam suyu ya da soda, sirke gibi doğal malzemeler kullanmanda fayda var.
Yazar Lorna Hordos, beyaz dolaplardaki sarı rengi çıkarmak için şu karışımı öneriyor: 1 fincan sirke, 2 fincan ılık su ve 1 yemek kaşığı karbonat. Bir de dolapları beyaz tutabilmek için ayda bir kez ılık su ve yağ çözücü ile silin.
Mutfak dolabı temizliği sabunlu su ve nemli bezle yapılmalıdır. Yüzeylerde yağlı kirler oluşmuşsa, içeriğinde çözücü madde bulunmayan temizlik ürünleri de kullanılabilir. Ardından duru su ve pamuk içeren bir bez ile kurulanması gerekir. Ahşap esaslı olan dolapların üzerinde suyu bekletmeden kurulamak önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri