Trabzon hurması kurusu faydaları nedeniyle yaygın olarak her mevsim tüketilebilir. Kahve, çay yanına ikram edebileceğiniz Trabzon hurması kurusu ile nefis kekler, kurabiyeler de hazırlayabilirsiniz. Trabzon hurması kurutması lezzetli ve besleyici bir ara öğün tercihidir.
Hurma, taze ya da kuru olarak tüketilebilir. Hurma tüketmek isteyen kişiler, tatlı veya tuzlu yemeklerine ekleyebilmektedir. Hurmanın tüketim şekilleri şu şekilde sıralanabilir: Atıştırmalık hurma: Kişiler hurmaları badem, ceviz veya Antep fıstığı ile atıştırmalık olarak tüketebilir.
Hurma, mutlaka yıkanması gereken bir besindir.
Bu meyve yumuşak bir formda olduğu için cennet hurması nasıl soyulur diye düşünüyor olabilirsiniz. Soymakla uğraşmak yerine sap kısmını koparıp, oluşan deliğin etrafındaki kabukları hafifçe aralayıp kaşıkla da cennet hurmasını yiyebilirsiniz. Misafirleriniz geldi ve evde meyve olarak cennet hurması var.
Kuru Cennet Hurması Faydaları
Lif açısından çok zengin olduğu için diyet listelerinde tercih edilen besinlerden biridir. Kış hastalıklarına karşı bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Kuru cennet hurması; yüksek tansiyon, diyabet, kalp hastalıkları dahil birçok hastalık için faydalıdır.
İlgili 30 soru bulundu
Herhangi bir sindirim sorunu olmadan günün herhangi bir saatinde hurma yiyebilirsiniz. Ayrıca tok tutacak, enerji verecek ve yüksek miktarda doğal şeker içeriği sayesinde sizi tatmin edecektir. Ek olarak gece acıktığınızda rahatlıkla yiyebileceğiniz bir besindir.
Hurmanın içerisinde bulunan bu şeker kan şekerini hızla yükselten glikozdan farklı olarak meyve şekeri früktozdur. Bu da hem kan şekerini dengeler hem de tansiyonun düşmesini önler. - Aç karnına tüketilen 2 hurma bağırsak parazitlerini döküyor. - Hazımsızlık, problemlerinin giderilmesini sağlıyor.
100 gram hurmada ortalama 314 kcal kalori oranı vardır. Özellikle akşam atıştırmalıklarında sağlıklı bir yiyecek için hurmayı tercih etmeniz sağlığınız açısından oldukça faydalıdır. Yapılan araştırmalara göre; sabah, öğlen ve akşam yemeğinden bir saat kadar önce hurma tüketmek iştahınızı kapatmanıza yardımcı olur.
Sert Hurma Nasıl Yumuşatılır? Aldığınız hurmalar zaman içerisinde dolapta durmaktan ya da hava aldığı için sertleşme gösterebilir. Bu hurmaları yumuşatmak için oda sıcaklığında 20-25 dakika arasında bekletmek gerekecektir. Daha hızlı bir yumuşama için ise hurmanızı mikrodalga fırında 30 saniye ısıtabilirsiniz.
Hurma, yüksek lif içeriği nedeniyle yatmadan önce mükemmel bir atıştırmalıktır.
Kuru Hurma Bozulur mu? Kuru hurma doğru bir şekilde muhafaza edildiği takdirde uzun ömrü olur. Aksi halde bozulma riski vardır.
Sıcak, nemli ortamlarda kuru hurma buzdolabında saklanmalıdır. Nemsiz bir ortamda, oda sıcaklığında ve güneş almayan bir yerde bez torba yada cam kavanozda uzun sürek saklanabilir.
Hurmalar yıkandıktan sonra üzeri geçene kadar içme suyu eklenir. Hurmalar ise yaklaşık 2 saat kadar bekletilir. Hurmalar iyice şiştikten sonra kabukları da kolay bir şekilde temizlenir. Kabukları soyulan hurmaların çekirdekleri de çıkarılır.
Hurma Nasıl Yenir, Tüketilir? Taze Hurma: Taze hurmalar, tatlı ve yumuşak bir dokuya sahiptir. Sadece yıkayarak ve çekirdeklerini çıkararak doğrudan tüketebilirsiniz. Bu şekilde taze hurmaların doğal tadını çıkarabilirsiniz.
Günde kaç tane hurma yemek gerekir sorusunun cevabı kişinin sağlık durumuna, yaşına göre değişkenlik gösterir. Günde ortalama 1-2 adet yenilebilir. Sağlıklı bir yetişkin günde en fazla 5 tane hurma yiyebilir. Ancak bu kadar hurma tükettikten sonra gün içinde daha fazla meyve ve şeker tüketmemeye özen göstermek gerekir.
A, B6, C, B12, D vitaminleri bakımından zengin besin içeriğine sahip olan hurma aynı zamanda doğal bir antioksidan olma özelliğine sahip.
Buzdolabında Hurma Nasıl Saklanır? Hurmalarınızı yıl içine tüketmeyi planlıyorsanız eğer en iyi saklama yöntemi buzdolabında saklamaktır. Bir poşet içerisine koyarak hava almasını önleyebilirsiniz ya da kavanoz içerisine yerleştirdikten sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz. Bu şekilde 1 yıla kadar saklayabilirsiniz.
Kokusu: İyi bir hurmanın hoş bir kokusu vardır. Eğer hurmanın kokusu hoş değilse veya bozulmuş bir koku varsa, taze olmayabilir. Çekirdek: İyi bir hurmada, çekirdek kolayca çıkarılabilir ve yüzeyinde çatlak veya hasar yoktur. Çekirdeği zor çıkarılan veya çatlamış olan hurmalar bozulmuş olabilir.
Olgunlaşmamış cennet hurmasını bir adet elma ile birlikte bir poşet ya da kese kâğıdına koyun. Ağzını kapatarak güneş görmeyen bir yerde bekletin. Etilen adlı bir gaz salgılayan elma, bu salgıladığı gaz sayesinde yanındaki meyveleri sebzeleri hızla olgunlaştırır.
Ancak her tatlıda olduğu gibi diş sağlığınız için sizi tedirgin edebilir. Diş çürümesine neden olmaması için hurmadan sonra su için. Diğer öneriler ise… Tıpkı hurmada olduğu gibi doğadan gelen bazı şekerler, diş minesini güçlendirir ve onları plağa karşı korur.
Hurmanın içerisinde yer alan potasyum, kalsiyum ve magnezyum kemikleri güçlendiriyor. Limon ile karışınca ise kemik erimesine engel oluyor. Vitamin ve antioksidan yönünden zengin olan hurma ile limon aynı zamanda enerjinizi de yükseltir ve daha zinde bir gün geçirmenizi sağlar.
Hz. Peygamberimiz günde 5 tane hurma yiyerek oruç tutardı | Prof. Dr. Raşit Küçük anlattı - YouTube.
Hurma, yoğun lif yapısına sahip bir meyvedir. 1 kase (100 gram) hurma, yaklaşık 8 gram lif içerir. Bitkisel lifler kabızlığın giderilmesine yardımcı olur; dışkı oluşumuna katkıda bulunan hurma, bağırsak hareketlerinin düzenli hale gelmesine yardımcı olarak sindirim sistemi fonksiyonlarını destekler.
Hurma, Kansızlık Riskini Düşürür
İçerdiği demirin yanı sıra kırmızı kan hücrelerinin üretimini artıran B2 ve B3 vitaminleri de bolca bulunur. Demir eksikliği yaşayan kişilerin günlük 4 adet hurma tüketmeleri önerilir.
ABD'li bilim insanlarının araştırmasına göre, hurma ve kan şekeri arasında dengede tutulması gereken bir nokta var. Hurmayı tek sayılar üzerinden yerseniz şekeri karbonhidrata çevriliyor ve vücuda enerji veriyor. Eğer çift olarak yerseniz ( 2-4-6) şeker potasyuma dönüşüyor ve böbrekleri olumsuz etkiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri