Çünkü bekleme süresine bağlı olarak kuru pastalar zamanla birbirine yapışabilir ve bu da görünümlerinin bozulmasına neden olabilmektedir. Bu şekilde muhafaza edildiğinde yumuşak kurabiye ve kuru pastaların buzdolabında üç gün, derin dondurucuda ise üç ay boyunca tazeliğini koruyabileceğini söylemek mümkün.
Fazla sıcak ve nemli bir ortamda kalan tuzlu ve tatlı kuru pasta kolayca bayatlar ve yumuşar. Nemli ortamlarda bakteri üremesi daha kolay ve hızlı gerçekleştiğinde dolayı içinde süt, yumurta ve tereyağı gibi malzemeler bulunan hiçbir gıda ürününün sıcakta beklememesi gerekir.
Ay kurabiyesi gibi tatlı kuru pasta çeşitlerini saklarken kullanacağınız saklama kabının içerisine bir peçete koyarak kabın içerisinde birikebilecek nemi çekmesine yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca kuru pasta çeşitleri saklarken kullanabileceğiniz saklama kaplarını buzdolabında da muhafaza edebilirsiniz.
Elmanın yayacağı nem sayesinde kurabiyeleriniz 2 hafta boyunca taze kalacaktır. Kurabiyelerinizi buzdolabı poşetine koyup, buzlukta 6 ay saklayabilirsiniz.
Ayrıca kurabiyelerinizi içerisinde lavaş ya da tortilla ekmeği olan veya tabanına ve kurabiye aralarına yağlı kağıt konulmuş kavanozların içerisinde saklamak gerekiyor. Kapaklı saklama kaplarının içerisinde de kurabiyelerinizi uzun süre saklayabilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Kurabiyeleri sakladığınız kabın kapaklı olması çok önemli. Kapaklı kaplar yerine kavanozları da tercih edebilirsiniz. Hangisini seçerseniz seçin, tabanına ve kurabiyelerin aralarına yağlı kağıt koymak; kurabiyelerin daha uzun süre dayanmasını sağlar. Yağlı kağıt yerine lavaş veya tortilla ekmeği de kullanabilirsiniz.
Pişmiş kurabiyeleri 3-4 aya kadar kilitli buzdolabı poşetinin içerisinde, buzlukta bekletebilirsiniz. Yemeden önce çıkarıp fırın tepsisine dizin ve 180 derecelik fırında bir süre ısıtın. Ardından afiyetle tüketin.
Derin dondurucuda pişmiş kurabiyeleri saklamak da mümkün. Hemen hemen her pişmiş kurabiye derin dondurucuda 2 aya kadar saklanabiliyor.
Ekmek, kurabiyeler yerine kuru havayı emecek ve bayatlamalarını önlemeye yardımcı olacaktır. Düzgün yapıldığında, yumuşak kurabiyeler buzdolabında üç gün ve dondurucuda üç aya kadar dayanır.
Pişen kurabiyeleri sıcakken soğuk süt şerbetine batırın ve bir saklama kabına dizin. Kalan şerbetinizi de kurabiyelerin üzerine dökün. Ilınınca servis yapın. Bu şekilde saklama kabı ile buzdolabına kaldırıp saklayabilirsiniz.
Evlerinizde hazırladığınız kuru pasta hamuru, buzdolabında muhafaza ettiğiniz takdirde bir hafta; derin dondurucuda ise üç aya kadar dayanıklılık göstermektedir. Kuru pasta hamurunu derin dondurucuya atmadan önce bir yuvarlayıp sertleşmesini bekleyebilirsiniz.
Donuk pastalar alındığı günden itibaren çözülme işlemine kadar 1 yıl boyunca derin dondurucuda saklanabilir. Ancak çözülme işlemine girdikten sonra muhakkak kısa sürede tüketilmelidir. Donuk pasta ürünlerinin evde +4 derecede 3-4 saat içinde çözüldükten sonra buzdolabında saklama süresi 2-3 gündür.
Kalan kurabiyeleri ufalayıp az yağlı tavada ısıtın. İsterseniz badem, fındık, tarçın ya da çikolata parçacıklarıyla karıştırın. Muhallebi, dondurma ya da yoğurt üzerine serpiştirin. Yeterince kurabiye kaldıysa ufaladıktan sonra biraz erimiş tereyağı ile karıştırıp kek tabanı ya da pay hamuru yapmak için kullanın.
Bayat pasta canlılığını yitirir. Poğaça, börek gibi hamur işleri de taze iken parlak ve kabarıktır. Bayatlayınca üstü çöker.
Gıda zehirlenmesi, mikroorganizmalar ya da bakteri toksinleri nedeniyle bozulmuş yiyeceklerin tüketilmesi sonucu ortaya çıkar. Besin zehirlenmesi için tipik belirtiler mide ağrısı, ishal ve kusmadır. Hafif zehirlenmeler genellikle birkaç gün içinde kendi kendine iyileşir.
Pastanın taze mi bayat mı olduğunu anlamak için karar vermede acele etmeden dış görünüşünü inceleyin. Örneğin, taze çikolatalı pasta pırıl pırıldır. Sosu yeni dökülmüş gibi parlaktır. 2-3 günlük pastanın ise sosu terlemiştir, solmuştur, rengi mattır.
Daha ince şekillendirilen kurabiyeler 7-8 dakikada, biraz daha kalın şekillendirdiğiniz kurabiyeleriniz ise 10-12 dakika içinde pişmiş olacaktır. Fırından çıkardığınız kurabiyelerinizi 10 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra üzerine dilediğiniz süslemeyi yapıp servis edebilirsiniz.
Birkaç dilim elmayı kavanozun içerisine atıp yine 1 gün bekletin. İşin sonunda kurabiyelerinizin yumuşadığını gözlemleyeceksiniz. Kurabiyeleriniz çok sert olduğunda rondodan geçirerek ve eritilmiş tereyağı ile karıştırarak cheesecake tabanı olarak da değerlendirebilirsiniz.
Islak Kurabiye Buzlukta Saklanır Mı? Islak kurabiye hamurunu pişirmeden ve şerbetiyle birleştirmeden buzlukta saklayabilirsiniz. Şerbetli kurabiye servis aşamasına getirdikten sonra saklanması kurabiyenin kurumasına sebebiyet verebilir.
Fırını önceden ısıtmıyorsunuz
Fırın önceden ısıtılmış olacak, başka çareniz yok. Yoksa fırın dolaptan çıkan kurabiyeleri ısıtmak için gereğinden fazla efor harcayacak ve kurabiyelerin yanmasına, taş gibi olmasına sebep olacaktır. Yani 180 derecelik ısı fazladır kurabiyeler için, 160 derece fırın ise idealdir.
Derin dondurucuda saklamak içinde uygundur. Yine hava almaz bir kap içerisinde çikolatalı çatlak kurabiye yi 3 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Bir bardakla kesilen hamurun içine elma rendesi konularak kenarlardan şekil verilir. 170 derecede pişirelim. Daha sonra tepsiye dizilen pastalar buzluğa atılarak dondurulur. Donan pastalar buzdolabı poşetine konularak saklanır..
Fırında 180 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Soğuduğunda saklama kabına koyup dondurucu da saklayabilirsiniz.
Uygun bir zamanınızda bu kurabiyeleri hazırlayıp buzluğunuza atabilirsiniz.
Tatlı yada tuzlu istediğiniz kurabiye hamurunu yapın. Hamurun yarısını dilerseniz pişirin yarısını da buzdolabı poşetine koyup buzluğa atın. Bir kaç gün içinde istediğiniz zaman çıkarıp çözülünce top top yapıp pişirin. Tadında hiç bozulma olmuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri