Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Yüzeyde donmuş silikonu temizlemek için ısıdan faydalanabilirsiniz. Eğer silikonu temizlemek istediğiniz yüzey ısıya dayanıklıysa önce kurutma makinesi ya da ısı tabancası gibi bir aletle yüzeyi ısıtın. Sonrasında silikon yavaş yavaş yüzeyden ayrılma kıvamına gelecektir. Nemli bezle temizleme işlemi yapabilirsiniz.
Bu bağlamda özellikle ısı kullanmak en uygun çözümler içerisinde yer alır. Bu doğrultuda kurutma makinesi ya da ısı tabancası değerlendirilmek suretiyle, ilgili alandaki silikon çözülene kadar uygulanmalıdır. Ardından nemli ve temiz bir bez ile ilgili bölge silinmek suretiyle tertemiz hale getirilebilir.
Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir. Yüzeye uygun çözelti dökülerek bezle ovulur ve işlem sonuca ulaşana kadar sürdürülür.
Eskiyen silikon bir köşeden tutulup çekilir ve kalıp şeklinde çıkartılır. Yüzeyde kalan silikon parçaları, jiletle kazıyarak çıkartılmalıdır. Jilet yerine silikon sökücü de kullanabilirsiniz. Zımpara yardımıyla silikonu temizledikten sonra yenisini uygulayabilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Cam yüzey de ki silikon lekesi kurumaya başlamışsa silikon leke tam anlamıyla kurumadan öncelikle herhangi bir ucundan tırnak yardımı ile kaldırılmalıdır. Bu şekilde cam yüzeyden koparılmadan kaldırılabilir.
Bunun için karbonatla hazırladığınız karışımı silikonlu derz aralarına püskürtebilirsiniz. Püskürtme işleminden sonra, karışımın uygulama alanda 15 dakika beklemesi yeterli olur. Ardından biz bez veya fırça kullanarak derz aralarını temizleyebilirsiniz.
Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Silikon çıkarıcı solüsyonlar, aseton, izopropil alkon silikonu çıkarmada kullanılan kimyasallar arasındadır. Yüzeye sert cisim uygulamak istemiyorsanız en basit çözüm olan tırnakla kazımayı deneyebilirsiniz. Öncesinde donmuş silikonu yumuşatmak için ısı uygulayabilirsiniz.
Aseton veya sentetik tiner deneyin ancak tinerle temizlemeden önce silikonlu bölgenin altındaki boyanın orjinal olmasına dikkat edin, boyaya zarar verebilir.. Aseton veya sentetik tiner deneyin ancak tinerle temizlemeden önce silikonlu bölgenin altındaki boyanın orjinal olmasına dikkat edin, boyaya zarar verebilir..
Eğer yüzeyde istemediğimiz taşan silikon varsa parmağımıza sıvı sabun damlatarak taşan fazlalıkları düzeltiyoruz. Silikonu düzelttikten sonra iş beklemeye kalıyor. Yer nemli ise 24 saat, nemli değilse 12 saat silikonun kurumasını bekliyoruz. İşte bu kadar.
Duşakabin Silikonu Sökme Yöntemi
Silikon malzemeyi bununla kazıyıp rahatça temizleyebilirsiniz. Parçaları, silikonun açılan yerinden elinizle çekip alabilirsiniz. Kalanları da silikon sökücü yardımıyla giderebilirsiniz. Diğer taraftan, yumuşamış parçaları izopropil alkol ile de koparmanız mümkündür.
Silikon kuruduğunda esnekliğini kaybetmez. Ancak mastik kuruduğunda sertleşir ve elastik özelliğini kaybetmektedir. İkisi de antibakteriyel olan bu ürünlerin kullanım süreleri ve kuruma süreleri de farklıdır.
Sulandırdığınız çamaşır suyunu bir sprey şişesi yardımıyla pamuğun üzerine sıkın. Böylece yüzeyde nemli şekilde çamaşır suyu kalacak. Tüm lekeler pamuğa yapışacağı için de temizlemeniz kolay olacaktır. Yaklaşık 2 -3 saat bu şekilde bekletin.
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
Bir bez ve pamuk ile asetonu silikon kaba uygulayabilirsiniz. Tüm yüzey silindikten sonra hemen durulanmalıdır. - Bulaşık deterjanı ile silikon telefon kabı temizlemek için ılık bir suyun içerisine bir miktar bulaşık deterjanı ilave edilir. Daha sonra bir bez ile kılıf silinir.
Yüzey kısmında özellikle donmuş bir silikonu çıkarabilmek için genelde en önemli yöntem ısıdır. Yani belli bir bölgeye ısı uygulamak suretiyle silikonu çıkarmak mümkündür. Isı tabancası ile beraber kurutma makinesi kullanılabilir.
Genel olarak silikonlar kimyasal olarak inert yapıdadır ve çok az sayıda malzeme tarafından etkilenebilirler. Konstantre edilmiş sülfirik asit, hidroflorik asit ile uzun süreli maruziyet ve bunların yüksek basınçlı buharı ile temas silikonlar üzerinde olumsuz etkilere sebep olabilir.
Silikon lekesi genel olarak ısı tabancası ile beraber saç kurutma makinesi kullanmak suretiyle çıkarılmaktadır. Aynı zamanda pasta ile nazik bir şekilde ovalamak suretiyle hemen arkasından tamamen çıkarmak mümkündür.
Çeşitli yüzeylere güçlü yapışma için özel katkı malzemeleri içerirler. Plastik yüzeylerde hangi tip silikonu tercih etmeliyim? Plastikler, üzerlerine yapışmanın en zor olduğu yüzeylerdendir. Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir.
GS505, banyo, mutfak duş kabini gibi alanların sızdırmazlığında kullanılan dayanıklı, esnek ve üstün kaliteli, asetik esaslı 100% silikondur.
silikonu çok sıktılarsa misinayla soğukken kesmede zorlanırsın plakayı fön makinesiyle ısıtarak alttaki sıcak silikonu yumuşatarak kendisini bırakmasını sağlayabilirsin. Hatta o esnada bobin benzeri bir tel yardımıyla plakayı daha rahat ayırabilirsin.
Kararmış silikonların temizlenmesi için kabartma tozunu suyla karıştırıp macun kıvamına getirebilirsiniz. Bu karışımı doğrudan kararmış silikonlara uygulayın ve bir süre bekletin. Kabartma tozunun silikonlara nüfuz edip kirleri çözmesi için yaklaşık 15-30 dakika beklemeniz yeterli olacaktır.
Silikon sökücü, silikon contaları veya sızdırmazlık maddelerini kolayca temizlemek için kullanılan etkili bir üründür.
Bir bez ile lekenin bulaştığı bölgeye aseton uygulayarak temizleyebilirsiniz. Cam bir nesnede bu lekeler mevcutsa kazımak yerine kaldırarak çıkarabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri