Bir ölçü saf su ile bir ölçü oksijenli suyu bir sprey kutusu içinde karıştırın ve güzelce çalkalayın. Elinizdeki ürünü saçlarınıza uygulayın. Bir süre bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın. Eğer saç renginizi açmak için uyguluyorsanız; bir iki uygulama sonunda saçlarınızın yıpranmadan açıldığını görebilirsiniz.
Oksijenli su ile saç rengi açma, saçlarının rengini 1-2 ton açmak isteyenlerin tercihi oluyor. Öncelikle oksijenli suyun saçlarınızı 4-5 ton açıp platin rengi yapmasını beklememelisiniz. Fakat var olan saç tonunuzu 1-2 ton arasında açma gücüne sahiptir.
Papatya suyu, oksijenli su, elma sirkesi ve limonlu su gibi doğal yöntemlerin yanı sıra açıcı spreylerle de saç renginizi kolaylıkla açabilirsiniz. Evde doğal saç rengi açma yöntemlerine ek olarak oksidan da kullanabilirsiniz.
Oksijenli suyun beyazlatma etkisi, çoğu üründen daha fazladır. Düzenli kullanılmaya başlandıktan bir süre sonra dişlerin gözle görülür bir biçimde beyazladığı görülmektedir. Bir miktar oksijenli suyla aynı oranda ılık suyu karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı ağzınıza alın ve ağzınızda gargara yapın, sonrasında tükürün.
Siyah Saç Turuncu Olur.
İlgili 38 soru bulundu
Saçlarınız oldukça koyu ve siyah bir renge sahipse, %8 ile %9 civarında bir peroksit kullanmanız gerekmektedir. Ürünü bir kabın içerisine koyup, temiz olan saçlarınıza uygulayın. Ardından 2 ile 3 dakika bekleyip, saç kurutma makinesi ile kurutun. Daha sonra saçlarınızı şampuanla güzelce yıkayın.
Biraz Dikkat Gerektirir: Oksijenli Su ile Boyalı Saç Rengi Açma. Boyalı saç rengi açma yöntemleri arasında yer alan oksijenli su, etkisi yüksek bir malzeme. Bu nedenle kullanırken miktarını ve dağılımını iyi ayarlaman şart.
Daha sonra bu sprey ile saçlarınıza karışımı sıkarak, fön makinesi veya saç kurutma makinesi ile saçınızın ısı almasını sağlayın. Ya da güneşe çıkarak bekleyin. En az 2 saat bu şekilde kalan saçlarınızı daha sonra şampuanla yıkayarak durulayın. Saçlar kuru ise işlem sonunda krem kullanılmalıdır.
Bir ölçü saf su ile bir ölçü oksijenli suyu bir sprey kutusu içinde karıştırın ve güzelce çalkalayın. Elinizdeki ürünü saçlarınıza uygulayın. Bir süre bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın. Eğer saç renginizi açmak için uyguluyorsanız; bir iki uygulama sonunda saçlarınızın yıpranmadan açıldığını görebilirsiniz.
Oksijen suyu saça zarar verir mi? Oksijenli su zararları güçlü bir çözelti olduğu için elbette vardır. Oksijenli su yanlış kullanıldığı zaman ya da saçta çok bekletildiği zaman saça zarar verebilir. Saçın yanmasına da sebep olabilir.
Karbonatlı su yapın: Bu, koyu rengi saçından çıkarmanın doğal bir yoludur. 1/2 su bardağı (120 ml) karbonatla 1/2 su bardağı (120 ml) suyu karıştırarak bir macun yap. Bu macunu saçına yedir, 15 dakika beklet, sonra da sıcak suyla durula. İstediğin rengi elde edene kadar istediğin sıklıkta tekrarla.
Saçınızı hem beslemek hem rengini açmak isterseniz iki yemek kaşığı zeytinyağı, bir yemek kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı toz tarçını karıştırarak hazırlayacağınız saç açıcı kürü saçınıza uygulayın. Dilerseniz bu karışıma saç kremi de ekleyebilirsiniz. Bir gece bekletip ertesi gün durulayabilirsiniz.
Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir. Şampuanınıza 2-3 çay kaşığı karbonat ekleyin. Saçınızı karbonatlı şampuan ile şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletip öyle durulayın.
1 yemek kaşığı karbonat, 3 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı deniz tuzu ve 1 su bardağı suyu bir sprey şişesine alın ve şişeyi çalkalayın. Hazırladığınız bu doğal renk açıcı spreyi saçlarınıza sıkın ve güneşli bir ortamda 1 saat bekleyin. Düzenli kullanımda saç renginizin açıldığını fark edeceksiniz.
Saç renginizin bir iki ton kadar açılması için, ezip toz haline getirdiğiniz 5-10 adet C vitamini tabletini günlük şampuanınızın içine ekleyip karıştırın. Saçlarınızı bu karışımla düzenli olarak yıkadığınızda, saç renginizin açıldığını fark edeceksiniz. Özellikle boyalı saçlarda oldukça işe yarıyor.
Kına taşının dövme için kullanılması ise şu şekildedir; Kap içerisine öğütülmüş veya ezilmiş kına tozu koyunuz. Sonrasında ise içerisinde bir, iki damla oksijenli su ekleyin. Bir şırınga içerisinde karışımı koyun ve motif üzerinden geçin.
Oksijenli su güçlü bir saç açıcı maddedir ve karbonat ile karıştırıldığında saç renginizi açmak için oldukça güçlü bir formül oluşturur. Yüksek oranlarının saçınıza zarar verebileceğinden %3 oranında hidrojen bulunan oksijenli su kullanmalısınız.
Oksidan saçlarında gereğinden fazla kaldığında yıpranma yapabiliyor ve saçların kurumasına yol açıyor. Oksidan alırken kaç volume aldığına da dikkat etmelisin. Oksidan seviyesi arttıkça, saç açıcının etkisi güçlenir. Eğer saç rengini 2-3 ton açmak istiyorsan 10'luk oksidan almak senin için yeterli olacak.
Lekeleri çıkarın
Oksijenli su rengin solmasına neden olabilir. Bu durumda bir beze diş macunu sürün ve birkaç damla oksijenli su dökün. Bu karışımla lekeyi ovun ve sonra durulayın.
Hidrojen perosit olarak bilinen oksijenli su, tüylerinizi sarartmak için kullanabileceğiniz pratik ve etkili yöntemlerden biridir. Yapmanız gereken şey çok basit. Oksijen suyundan pamuğa birazcık dökün ve sarartmak istediğiniz bölgeye sürüp, biraz bekletin.
*Saçların parlak görünmesini sağlıyor. *Karbonat doğal bir renk açıcıdır.
Saçınızın rengini en kolay yoldan açmak istiyorsanız; Papatya suyu, elma sirkesi, limon, besleyici ve saç açıcı kür, karbonat, tarçın, siyah çay, bira, c vitamini tabletleri, bal ve zeytinyağı kullanın, Bunlara ek olarak saç rengi açıcı ürünlerden destek alabilirsiniz.
Beyaz sabun ile de yıkarsan boyayı akıtma şansın olur ama saçlar kuru ise fena yıpranır.
Bu işlem fazla abartıya kaçılmadan haftada 1-2 kere yapılarak saç boyasını akıtma işlemi gerçekleştirilebilir. Karbonat ile saç boyası akıtma: Saç boyası akıtmak için karbonat çok fazla başvurulan bir yöntemdir.
Eğer saçınızda boya yoksa ve sadece bir iki ton kadar saçınızın rengini açmak istiyorsanız açıcı kullanmadan boya ile bu işlemi yapabilirsiniz. Fakat saçınızda boya varsa mutlaka oryal gibi bir kimyasal açıcı kullanmak gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri