Unutkanlığı azaltıcı etkileri olduğu gözlemlenmiştir. Diş çürümelerini engeller. Üzümde %20 oranında direk olarak kana karışan şeker vardır. Bu özelliği ile bedenen ve zihnen çalışanlar için iyi bir gıdadır.
Hafızayı Güçlendirir
İçeriğindeki B kompleks vitaminler sayesinde unutkanlığa iyi geldiği gözlemlenen kuru üzüm, hafız sorunları yaşayanlar için oldukça ideal bir besindir.
Araştırmalar, bu basit ama etkili meyvenin, çocuklarda hafıza ve bilişsel fonksiyonları önemli ölçüde iyileştirdiğini gösteriyor. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, kuru üzümün beyin üzerindeki olumlu etkilerini ortaya koymuş, bu da çocukların eğitiminde yeni bir dönem açıyor.
Karaman cinsi siyah kuru üzümü 21 adet aç karna çekirdeklerini kırarak 2-3 hafta boyunca yedikten sonra göreceksiniz ki hafızanız çok gelişmeye başlamış ve çoğu şeyi artık aklınızda tutuyor ve bir okuyuşta ezberliyorsunuz.
Biraz dikkatiniz dağılmışsa ve tazılarımızı açıklamayı unuttuysanız, cevap şu ki kuru üzüm hafızayı güçlendiren bir besin olsa da, dikkate alınması gereken birçok faktör var. Aslında, çok fazla tüketmek bilişsel gerilemeye katkıda bulunur.
İlgili 42 soru bulundu
Kırmızı üzüm iyi bir enerji kaynağıdır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca anti-inflamatuar gücü sayesinde kemoterapinin etkilerini azaltır. Hafızayı güçlendirerek, Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır.
Kuru üzüm, unutkanlık sorunu olan insanlar üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmaktadır. Hafızanın güçlenmesi ve unutkanlığın azalması her gün düzenli olarak kuru üzüm tüketilmesi önerilmektedir.
Kırmızı meyveler, E ve D vitamini, ananas, havuç, yeşil çay, bitter çikolata, kırmızı ve beyaz et, ceviz ve balık tüketimi hafızanızı güçlendirmeye yetiyor. Sıralanan besinlerin tüketiminin yanı sıra; ilgili besinleri tüketme sıklığınız ve tüketim miktarınız da büyük önem taşıyor.
Kuru üzüm kanser hücrelerini onarır ve kişiyi bu hastalıktan korur. Hafızayı da güçlendiren kuru üzüm, unutkanlık problemlerinin azalmasına yardımcı olur. Akciğer ve karaciğerde oluşan virüslerin yok olmasına yardımcı olur.
E vitamini bakımından zengin olan kuruyemişler, zeka geliştiren besinlerin başında geliyor. Her gün bir avuç kuruyemiş tüketmek, zihinsel gelişimi destekliyor. Özellikle badem ve ceviz, zihni geliştiren kuruyemişlerin ilk sıralarında yer alıyor.
Kuru Üzüm Ne Kadar Yenmeli? Magnezyum, potasyum, kalsiyum gibi birçok mineral ile besleyicilik sunan çekirdeksiz kuru üzümlerden günde 5-6 adet yiyebilirsiniz. Bu miktar sindirimi düzenlemeye yardımcı oluyor. Eğer çekirdekli kuru üzüm yiyecekseniz yine 5-6 adet ile sınırlayabilirsiniz.
Kuru üzüm asırlık bir ev reçetesi olmuştur. Bir bardak su içine bir avuç kuru üzüm atarsanız 24-48 saat sonra üzümler eski boyutlarına dönerler. Bu su sabah erken saatlerde aç karnına alınırsa, düzenli bağırsak hareketlerine yardımcı olur. Bu karışım küçük çocuklara kronik kabızlık ve diğer sorunları için verilir.
Uzmanlar bu uygulamayı ayda dört gün üstü üste yapılmasını tavsiye eder. Ayrıca sabah kahvaltınızdan yarım saat önce bu suyu tüketirseniz daha fazla faydasını göreceksiniz.
İskelet yapısının güçlü kalması, osteoporoz gibi risklerin azaltılabilmesi için düzenli siyah kuru üzüm tüketebilirsiniz. Kalsiyum kemik sağlığınızı destekler, güçlenmesine yardımcı olur. Siyah kuru üzüm demir desteği verir, kansızlık probleminin giderilmesine, tedavi sürecinin daha iyi ilerlemesine yardımcı olur.
Ayrıca B kompleks vitaminleri olarak da bilinen B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 ve B12 vitaminlerini içerir. Bu vitaminlerse vücutta yeni kan üretmek için gerekli olan maddelerdir. Kuru üzümün karbonhidrat açısından da zengin olması, enerji dolu bir kahvaltı yapmanızı sağlar.
Kuru üzüm her yaş grubu için sağlıklı atıştırmalık ve hafif lezzetli besin destekçisidir. Bir porsiyon tüketildiğinde B6, C, D vitaminleri ile birlikte kalsiyum, magnezyum, demir, potasyum, sodyum mineralleri ve protein desteği alınabilir.
Yeterli ölçüde muz, yağsız süt ve yoğurt tüketin. Hafıza ve zeka gelişimi açısından B vitaminlerini içeren yiyecekler birinci sırada gelmektedir. B vitamini özellikle beyin ve sinir sisteminin sağlığını korumak açısından önem taşımaktadır.
Birçok kuruyemiş omega 3 gibi yağ asitleri içerse de, ceviz hafıza problemlerine iyi gelen ve beynin daha sağlıklı çalışmasına etken olan besinlerin başında yer alır. Günde en az iki adet ceviz yenmesi unutkanlık için etkili olacaktır. Ceviz tüketmek aynı zamanda dikkat dağınıklığına da iyi gelmektedir.
Sağlıklı bir atıştırmalık ve ara öğün olarak kabul edilen kuru üzüm, kansızlığa iyi gelir, enerji seviyesini yükseltir, kalp sağlığını destekler, serbest radikallerle mücadele eder, sindirime yardımcı olur ve diş çürümelerine karşı etkili bir besindir.
Siyah kuru üzüm çekirdeği çiğnenerek yenebileceği gibi, toz haline getirilerek de tüketilebilir. Kuru üzüm çekirdeğinin faydalarına değinecek olursak; bağırsak florasını düzenlemeye yardımcı olabilir, kan şekerini düzenler, yağ yakımına ve kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri