ORTAKÖY - BEŞIKTAŞ - EMINÖNÜ, Kuruçeşme, Beşiktaş bölgesinde bulunan Vapur İskelesi Sk konumuna giden son Vapur aracıdır.
Alana yakın bir konumda inerek Muallim Naci Caddesi üzerinde bulunan Turkcell Kuruçeşme Arena'ya kolaylıkla ulaşabilirler. Deniz yolu ulaşımında Arnavutköy ve Beşiktaş vapur iskelelerinden ulaşım sağlanabiliyor.
Beşiktaş İskelesi, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan bir iskeledir. İskele, Beşiktaş'ın doğusunda yer almaktadır. Şehir Hatları tarafından işletilen iskeleden Adalar, Kadıköy, Üsküdar, Küçüksu ve Rumelikavağı'na giden seferler düzenlenir.
Üsküdar – Anadolu Kavağı vapur hattı, Üsküdar, Beylerbeyi, Çengelköy, Anadolu Hisarı, Kanlıca, Çubuklu, Paşabahçe, Beykoz ve Anadolu Kavağı duraklarına uğruyor. Sabah ve akşam trafiğin yoğun olduğu saatlerde hizmet veren bu hattın her durağında görülebilecek tarihi yalılar ve turistik mekânlar bulunuyor.
1998 Yılında hizmete başlayan İDO Beşiktaş İskelesi, 2005 yılındaki yenileme çalışmasına kadar prefabrik bir yapıda hizmet vermiştir. Daha sonra iskele ahşap bir yapıya dönüştürülmüştür. İDO Beşiktaş İskelesi üzerinden hafta içi her gün Bostancı - Beşiktaş seferi yapılmaktadır.
İlgili 31 soru bulundu
Günümüzde bu iskeleye Boğaz vapurları ile Üsküdar-Beşiktaş arasında çalışan vapurlar yanaşıyor. İskele boyu 30, eni 43.5, maksimum su derinliği 8 metredir.
Yolculuk süresi toplam 20 dakika olan vapur seferleri, günlük 24 kez yapılıyor.
Üsküdar - Beşiktaş vapur hattının ilk durağı Üsküdar olup son durağı Beşiktaş durağıdır. Üsküdar - Beşiktaş (Üsküdar→Beşiktaş), her gün çalışıyor. Ek bilgi: Üsküdar - Beşiktaş hattında 2 i̇stansyonlar bulunuyor ve bu güzergah için toplam seyahat süresi yaklaşık 10 dakika.
1840'lı yıllara kadar götürülebilen geçmişinden bugüne şehrin simgelerinden olan hat, bugün İstanbul Boğazı, Adalar ve Haliç'te toplu taşıma hizmeti sunuyor. 1851 yılında kurulan Şirket-i Hayriye'nin mirasını devralarak yoluna devam eden Şehir Hatları, bugün 50 iskele, 28 vapurla günde yaklaşık 600 sefer ...
İDO Yenikapı Dış Hat Seferleri:
Bostancı – Yenikapı – Bandırma. Kadıköy – Yenikapı – Armutlu Tatil Köyü – Armutlu – Kumla – Bursa. Bostancı – Yenikapı – Marmara – Avşa. Bostancı – Yenikapı – Çınarcık – Esenköy.
Beşiktaş'a gitmenin bir diğer yolu da Marmaray'dır. Anadolu yakasından Beşiktaş'a geçecek olan yolcuların Kadıköy, Üsküdar, Yenikapı, Kazlıçeşme durakları bulunan Marmaray hatlarına binerek oradan otobüs ya da dolmuşlarla Beşiktaş'a geçebilirler.
Kuruçeşme, İstanbul Boğazı'nın kıyısında, Beşiktaş ilçesine bağlı bir semttir. Kuruçeşme Arena, buradadır.
2021 yılında tekrar etkinlik alanı olarak hizmet vermeye başladı. Ortaköy-Arnavutköy arasındaki sahil yolu üzerinde bulunan Kuruçeşme Arena'da, etkinliğin içeriğine göre, 2 bin 500 ile 7 bin kişilik oturma yeri organize edilebilmektedir.
Boğazda emlak piyasasının en özel mülklerinden olan Kuruçeşme Arena Arsası Vedat Aşçı'nın Yönetim Kurulu Baikanlığı'nı yaptığı Astaş Holding'e satıldı.
Fakat merak edilen en önemli konu tabii ki Eskihisar feribot ücreti 2023 listesi. İDO deniz seferlerine yaya binişler 6,00 TL – 10,00 TL arasıdır. Binek otomobil ile 130 TL'ye biniş sağlanırken motosikletle 55 TL'ye feribota giriş sağlıyorsunuz. Eskihisar feribotlarına her türlü kara taşıtı ile giriş yapabilirsiniz.
Ardından “QR ile ödeme” seçeneğini kullanarak toplu taşımaları kullanabilirsiniz. İstanbul'un artık her ulaşım hizmetinde QR kod ile ödeme yapılabiliyor. Bunlara, metro, metrobüs, vapur, Marmaray ve otobüslerde dahil.
İstanbul'da toplu ulaşımda kredi kartı ve banka kartlarıyla temassız ödeme yöntemi 26 Ekim 2022'den itibaren uygulanmaya başlandı. Ödemeyi kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartla yapmak isteyenler; otobüs, vapur, metro ve tramvayda 15 lira yerine 30 lira, metrobüste ise 22,25 lira yerine 60 lira ödüyor.
Kabataş İskelesi, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan bir iskeledir. İskele, Kabataş'ta Beyoğlu'nun doğusunda yer almaktadır. Şehir Hatları tarafından işletilen iskeleden Adalar, Kadıköy, Küçüksu, Anadolukavağı, Beykoz ve Bostancı'ya giden seferler bulunmaktadır.
Eminönü'nden başlayarak Anadolu Kavağı'nda sona eren güzergâhta Boğaz Hattı Vapuru, Kabataş, Beşiktaş, Ortaköy, Üsküdar, Kuzguncuk, Beylerbeyi, Çengelköy, Arnavutköy, Bebek, Kandilli, Küçüksu, Anadolu Hisarı, Kanlıca, Emirgan, İstinye, Çubuklu, Paşabahçe, Beykoz, Büyükdere, Sarıyer, Rumeli Kavağı, Anadolu Kavağı olmak ...
Çengelköy- İstinye vapurları, Çengelköy iskeleden kalkıp, Arnavutköy-Bebek-Kandilli-Anadolu Hisarı- Kanlıca-Emirgan'a uğrayıp daha sonra İstinye iskelesine gidiyor.
1 Ocak 2023 tarihinde ilk defa hizmete açılacak Ortaköy – Beşiktaş – Eminönü hattının sefer süresi 25 dakika olacak. Hafta içi ve Cumartesi günleri günlük 14 sefer, Pazar günleri ise 13 sefer yapılacak hatta yolcu motoru ile hizmet verilecek.
Şu anda Kadıköy İDO İskelesi'nden iç hatlarda Yenikapı, Bakırköy, Bostancı ile dış hatlarda Armutlu, Armutlu Tatil Köyü, Kumla ve Bursa seferleri düzenlenmektedir.
Üsküdar üzerinden gelmek isteyenler Beşiktaş vapuruna binip Beşiktaş durağında inmeli buradan Bahçeşehir Üniversitesi durağından 22, 22RE, 25E, 40T, 42T, DT1 hatlı otobüslerden herhangi birine binerek Ortaköy durağında inmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri