Şirketlerin, paydaşlarına yönelik düzenlediği organizasyonlara kurumsal etkinlik denir. Düzenlenen etkinliklerin başlıca hedefi şirket imajını paydaşların gözünde pekiştirmek veya yenilemektir. Paydaşların şirkete olan bağlılıklarının ve aidiyetlik hissinin artmasında da kurumsal etkinlikler önemli bir rol oynar.
Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir. Öğretmen veya çocuklar tarafından yapılandırılmış/ yarı yapılandırılmış/ yapılandırılmamış etkinlikler sınıf içinde yapılabileceği gibi açık havada da yapılabilir.
Etkinlik (veya olay) aşağıdaki anlamlara gelebilir: Tören, özel bir olayda gerçekleştirilen ritüel önemi olan etkinlik. Toplantı, bazı ortak çıkarlarla ilgilenen bireylerin bir araya gelmesi. Etkinlik yönetimi, olayların organizasyonu.
İlgili 37 soru bulundu
Etkinlik, işletmenin mevcut kaynak potansiyeli ile bu potansiyelin kullanılan bölümü arasındaki ilişkiyi inceler ancak verimlilik, kullanılan kaynaklarla elde edilen çıktı arasındaki ilişkiyi yani kaynakların üretim gücünü değerlendirir.
ETKİNLİK (ETKENLİK, EFFECTIVENESS)
İŞÇİLİK, HAMMADDE, MALZEME VE DİĞER GİRDİLERİN İŞLETME İÇİNDE SAPTANAN AMAÇLAR DOĞRULTUSUNDA NE DENLİ ETKİN YADA YETERLİ KULLANILDIĞINI GÖSTEREN BİR DEĞERLENDİRME KRİTERİDİR.
Kurumsal motivasyonun amacı; çalışanların istek ve amaçlarına uygun fiziki, sosyal, psikolo- jik, hukuki ortamı sağlamak ve insanların ihtiyaçlarını isteğe dönüştürmektir. Çünkü ihtiyaçları tatmin edilen bireyler huzurlu ve mutlu olurlar.
Kurumlarda en büyük problemlerden biri olan insanları motive etmek, yüksek performansa odaklama ve ödüllendirmedir. Motivasyonu artan çalışanın kuruma artı değerde başarı kazandırırken, başarısız kurumlarda çalışanlara yönelik hiçbir faaliyet yapılmadığı ortaya çıkmıştır.
Etkinliğin tanıtımı ve pazarlanması için kullanılacak yöntemlerin planlanması aşamasıdır. Etkinliğin bilinirliğini artırır ve hedef kitleye ulaşmayı sağlar. Etkinlik süresince olası krizlerin yönetilmesi ve çözülmesi aşamasıdır. Kriz durumlarında hızlı ve doğru hareket etmeyi sağlar.
Ayrıca halk oyunu, tiyatro, ziyaret, gösteri, şenlik, şiir dinletisi, turnuva, konferans, panel, sempozyum, imza günü, fuar, sergi, kermes, gezi, proje hazırlama gibi sosyal etkinlikler okullarda yürütülen etkinlikleri kapsar.
Etkinlik ve organizasyon sorumlusu, etkinliklerin planlanması, koordinasyonu ve yönetimiyle ilgilenir. Konukların ihtiyaçlarını karşılamak, bütçe yönetimi, sponsorluk anlaşmaları ve tanıtım faaliyetleri gibi görevleri yerine getirir. eleman.net'te her gün güncel Etkinlik ve Organizasyon Sorumlusu ilanları yayınlanıyor.
Bir ülke ya da şehirde nadiren veya sadece bir kez gerçekleşen temalı etkinliklerin tanımlanmasında kullanılır. Katılımcılar veya ziyaretçiler için özel etkinlikler, günlük deneyimlerin ötesinde veya normal tercihlerin dışında sosyal, kültürel ve boş zaman deneyimleri için sunulmuş bir fırsattır.
Hallmark (özellikli) , bir kasaba, şehir ya da bölgenin ruhu ve değerlerini taşıyan, düzenlendiği yer ile aynı adla anılan, yaygın bir kabul ve farkındalık kazanan etkinliklerdir. Hallmark (özellikli) etkinliklerde yöre ve etkinlik ayrılmaz bir algı oluşturmaktadır.
Temel Motivasyon Kaynakları
McClelland, insanların davranışlarını etkileyen üç temel motivasyon kaynağından bahsetmektedir. Bunlar başarı ihtiyacı, bağlanma ihtiyacı (ait olma) ve güç ihtiyacıdır (Burnham, 1997: 3).
Motivasyon kaynakları, bazen amaçlı ve bazen teşvik edici olmak üzere farklı motivasyon türleri şeklinde birbirinden ayrılır. Bu motivasyon türleri dışsal, içsel, olumlu, olumsuz, sosyal, temel, günlük, ego ve görev odaklıdır.
Çalışan motivasyonu, bir işletmedeki çalışanların işe dair hissettiği enerji, yaratıcılık ve bağlılık düzeyini ifade eder. Motivasyon, hem işletmenin hem de çalışan başarısının anahtarıdır. Çalışanları, daha iyi performans göstermeye, verimli olmaya ve işletmeye katkı sağlamaya teşvik eder.
Motivasyonun temelinde ihtiyaç vardır, ihtiyaç insanı harekete geçiren gücü oluşturur. Örneğin; bir öğrencinin istediği bir okula gitmesi onun ihtiyacıdır ve bu ihtiyaç öğrenciyi belli bir amaç edinmeye, ardından gerekli davranışları yapmaya itecektir. Motive olmuş birey bir amaç sahibidir.
Etkinlik düzeyi, öğrencinin etkinliği hangi seviyede gerçekleştirdiğini belirtir. e-Okul Sosyal Etkinlik Modülünde etkinlik düzeyleri; katılım, ürün ortaya koyma, performans gösterme ve derece alma olarak belirlenmiştir.
Etkinlik ve organizasyon sorumlusu, planlamadan uygulamaya kadar tüm organizasyon süreçlerinin müşterinin talep ettiği standartlarda gerçekleşmesini sağlar. Mağaza, fuar, konser alanı, spor salonları veya diğer kamusal mekanlarda etkinlik düzenleyerek marka bilinirliği ve satışları artırmayı hedefler.
Etkinlik Yöneticisi, bir organizasyonun planlama aşamasından, eklinlik günü ve sonrası değerlendirmenin yapılmasına kadar tüm süreci yönetmekle sorumludur. Konferans, düğün, doğum günü, yıl dönümü, hayır etkinliği, sürpriz parti, satış toplantısı gibi etkinliklerin organizasyonunu koordine eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri