Markalaşma; bir kurumun kendine has oluşturduğu vizyon, isim, renk, şekil ve tasarımların bütününün, tek bir amaca hizmet etmesi ile birlikte müşteride oluşturduğu kimlik algısıdır. Ürün ve hizmetlerin sunumunda şirketleri her zaman öne çıkaracak ilk kavram markadır.
Marka stratejisi, işletmenin sadece logosunu, adını ve reklam materyali öğelerini değil aynı zamanda amacını bildirmesine yönelik uzun vadeli bir plandır. Bu marka stratejisi, işletmenin öne çıkmasına ve tüketicilerle bağlantı kurarak marka bilinirliği ile sadakati artırmasına yardımcı olması nedeniyle önemlidir.
Kurum markası bir diğer deyişle kurumsal marka, kurumun adı, logosu, sloganı, kimliği gibi birçok değerini ifade eder. Kurum markaları, ürün markaları üzerinde bir şemsiye görevi görür. Ürün markaları bu şemsiye altında yer alan ayrı ayrı markalardır ve hepsi tek başına kendini yönetebilmektedir.
Kurumsal kimlik, pazarlamada (marketing), bir kurumun görünen yüzüne verilen isimdir. Kurumun kendini ifade etme şeklidir. Bu ifade belli sınırları çizilmiş ve genellikle değişmez bir ifadedir.
Markalaşma, firmanızla olan tüm etkileşimlerinin ve algıların toplamı olarak tanımlanabilir. Bununla birlikte, pratikte bir markanın gücünü, firmanın itibarı çarpı hedef müşteri grubu içindeki görünürlüğü olarak düşünebilirsiniz. Markalaşmada dikkate alınması gereken boyut, hedef müşteri grubuyla olan ilgisidir.
İlgili 40 soru bulundu
Markalaşma, bir ya da birden çok ürünün veya hizmetin, görsel ya da yazınsal ögeleriyle birlikte bir bütünlük arz edecek şekilde; nasıl algılanacağına ve etkileşim yaratacağına ilişkin sürecin stratejik olarak yönetilmesi ve sürdürülmesidir.
Kurumsal kimlik; markanın duruşunu göstermesi bakımından önemlidir. Herhangi bir marka; kurumsal kimlik sürecini tamamlayarak kurumun geniş kitleler tarafından tanınmasını ve kolayca hatırlanmasını sağlar. Kurumsal iletişim, kurumsal davranış ve görsel detayların bir araya gelmesi kurumsal kimliği oluşturur.
Kurumsal kimlik tasarımı, firmanızı her ortamda temsil eden ve müşterilerinizin firmanızı yada markanızı akılda kalıcı şekilde tanımasını sağlamak için yapılan çalışmaların bütününe verilen isimdir. Profesyonel kurumsal kimlik tasarımına sahip bir firma, müşterilerine güven sağlayıcı bir izlenim oluşturmaktadır.
Kurumsal marka imajı nedir? Kurumsal marka imajı, şirketlere dışarıdan bakıldığında nasıl algılandığını ifade eden önemli bir unsurdur. Kurum itibar yönetimi, şirketin varlığını sürdürebilmesi ve büyümesi arasındaki tüm dengeleri etkileyebilecek doğrudan ve dolaylı birçok etkiyi içerisinde barındırır.
Marka; mal veya hizmetleri birbirinden ayırt etmeye yarayan ibarelere denilmektedir. Markanın fonksiyonları ise; kaynak gösterme, ayırt edicilik, reklam ve kaliteyi garanti etme fonksiyonudur.
Ülkemizde marka tescili konusunda yetkili kurum Türk Patent ve Marka Kurumu'dur. Marka tescil başvurusu elden, posta yoluyla veya internet üzerinden yapılabilir.
Kurumsal strateji, bir organizasyonun uzun dönem hedeflerini belirleyen, kaynakları etkin bir şekilde kullanarak bu hedeflere ulaşmayı amaçlayan bir plandır. Kurumsal strateji, organizasyonun iş modelini, iş yapma tarzını ve rekabet avantajını belirleyen kilit unsurlar arasında yer alır.
“Markalaşma, bir ürünü veya farklılaştırılmış bir fikri pazarlama iletişimi enstrümanları (Reklam, Pr, Doğrudan Pazarlama, Fuar vs.) ile potansiyel müşterinin zihnine yerleştirme sürecidir.”
Kurumsal logo tasarımı, markanızın hem reel hayatta hem de dijital ortamda temsili için markanızın kurumsal yapısına uygun olarak yapılan çalışmalardır. Bir markanın kurumsallığını ortaya koyan en önemli noktalar arasında logo da bulunuyor.
Bir kurumun, ürünlerinin ve hizmetlerinin kurum kimliği hedeflerine uygun olarak tasarlanması ve dizayn edilmesine denir.
Görsel kimlik kavramı, bir kuruluşun görünümünün kurum kimliği hedeflerine uygun olarak birbirleriyle uyumlu olan tüm görünebilen unsurlarının hedeflenmiş bir biçimde oluşturulmasını kapsar. Görsel kimlik kurumu/markayı sembolik olarak temsil etmede görünürlük ve hatırlanabilirlik sağlamaktadır”.
Marka yönetimi süreci; marka planlaması, marka örgütlemesi, marka liderliğinin ve marka koordinasyonun sağlanması ve marka denetiminin gerçekleştirilmesi aşamalarından oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri