Kurumsal reklam, ürün veya hizmetleri üreten işletmelere yönelik tanıtım içeriklerinin hazırlandığı ve kuruma yönelik olumlu bir imaj yaratmanın hedeflendiği reklam türüdür. Dolayısıyla amaç kurumun imaj ve kurumsal kimliğini güçlendirmektir.
Kurumsal imaj reklamı, genel kamunun zihninde belirli bir kurumsal kişilik imajı ile hissedarlar, çalışanlar, tüketiciler, tedarikçiler ve potansiyel yatırımcılar gibi belirli hedef kitleler arasında maksimum olumlu imaj oluşturmayı hedefler.
Basılı Reklam: En eski ve en köklü reklamcılık türüdür. Gazete, dergi, broşür, kitap gibi somut nesnelerin içinde yer alır.
İlgili 28 soru bulundu
Kurumla ilgili bir haberin kitle iletişim araçlarında yer satın alınarak yayımlanmasıdır. Ürün tanıtımı kesinlikle içermez sadece kurum tanıtımı yapılır. Kurumsal reklam mal veya hizmet alımına teşvik etmez kurumun politikasını, gücünü, imajını, çalışanlarıyla ve çevresiyle olan ilişkisini gösterir.
Kurumsal imaj, bir kurumun ulaşmak istediği hedef kitlenin zihninde ortaya çıkan resimdir. Diğer bir deyişle kurumsal imaj, hedef kitlenin zihninde, kurum kimliğine yüklenen sıfatlar hakkında varılmış yargılar bütünü olarak ifade edilebilecektir.
Bu çalışmalar arasında, şirketin ürün ve hizmet kalitesi, müşteri hizmetleri, reklam ve pazarlama faaliyetleri, çalışan memnuniyeti, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri gibi unsurlar bulunabilir ve bu unsurların yönetimi, şirketin olumlu bir imaj oluşturmasına ve sürdürmesine yardımcı olabilir.
Basılı Reklam: En eski ve en köklü tür olan basılı reklamlar gazete, dergi, broşür, kitap gibi somut nesnelerin içinde yer alır. Yayın Reklamı: Geleneksel olarak radyo ve tv'lerde gördüğümüz reklamlar yayın reklamı sınıfına girer.
Reklamın yapıldığı coğrafi alan temelinde reklamlar, yerel reklam, bölgesel reklam, ulusal reklam, uluslararası reklam ve global reklam olarak beşe ayrılır.
h) Ticari reklam ve ilân: Mal, hizmet veya marka tanıtmak, hedef kitleyi oluşturanları bilgilendirmek ve ikna etmek, satışını veya kiralanmasını sağlamak ya da arttırmak amacıyla reklam veren tarafından herhangi bir mecrada yayımlanan pazarlama iletişimi niteliğindeki duyuruyu, ifade eder.
Kurumsal reklamı diğer reklamlardan ayıran en temel özellik reklamın, ürün ya da hizmetlerden çok kurum adına odaklanmasıdır. Bu bağlamda, kurumsal imaj, reklamcılığının temel amacı, kurumun, tüketiciler, yatırımcılar, fon yöneticileri ve diğer ilgili çevreler arasında tanınırlığını artırır.
Reklam, bir ürün ya da hizmetin medya imkânlarını kullanarak geniş kitlelere tanıtılmasıdır. Bu tanıtım, insanları belli bir yere yönlendirmek, dikkatlerini bir ürüne ya da hizmete çekmek, bu ürün ve hizmetler hakkında bilgi vermek amacını güder.
Kurumsal reklam; “bir kuruluşun ürünlerinin/hizmetlerinin reklamı yerine, o kuruluşla ilgili olumlu bir imaj yaratmak için yapılan reklamlardır. Kurumsal reklamlarda kuruluş ürünlerinden/hizmetlerinden söz edilmez” ( Ülger, 2003, s:102 ).
Kurumsal itibarı sağlamak için birçok faktör bir araya gelmelidir. Bunlar; hizmet ve ürün kalitesi, müşteri memnuniyeti, kurumun yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri, çalışan memnuniyeti ve sadakati gibi birçok faktör olarak sıralanabilir.
Kurumsal görünüm, bir kurumun görsel olarak kendini ifade etmesi biçiminde açıklanır. Kurumlar, bu görsel ifadeler ve görüntüler sayesinde rakiplerinden ayrılarak hedef gruplarına kendilerini daha hatırlatır kılmaya çalışırlar (Okay 2000).
İyi bir kurumsal imaj, kuruma sahip olunan markanın mali değeri nedeniyle mali açıdan, kurumun pazar payını arttırdığı için pazar açısından ve kuruma yetenekli çalışanların gözünde çalışılmak istenen kurum niteliğini kazandırdığından insan kaynakları açısından artı değerler katar.
3. Hatırlatıcı Reklam: Mal veya hizmet bilinmekle beraber, satışlarda azalmaların başladığı zaman yapılan reklam.
Uluslararası Reklam Uygulama Esasları'ndaki etik ilkeler; reklamda ahlaka uy- gunluk, doğruluk, dürüstlük, toplumsal sorumluluk, çocukların ve gençlerin korun- ması, kişilik haklarına saygı, sağlık ve çevreye duyarlılık, tüketicinin korunması gibi önemli konuları kapsamaktadır.
Marka bilinirliği reklamlarında amaç, markanıza ilgi duyabilecek, potansiyeli yüksek olan kişilere çok fazla sayıda reklam göstermektir. Marka bilinirliği reklamlarında sistem, hedef kitleniz arasından sizin hizmet verdiğiniz alana, ürünlerinize ilgi duyma ihtimali yüksek olan kişilere reklamlarınızı eriştirir.
Reklam stratejisi nedir? Reklam stratejisi ifadesi, bir markanın hedef kitlesine erişmek için uzun vadede uygulayacağı planı ifade eder. Pazarlama stratejisi, sunulan ürünler ve fiyatlandırmanın yanı sıra marka stratejisini ve ürünlerin tanıtımını da içerir.
Doğrudan pazarlama, markaların kısa mesajlar, e-posta, web siteleri, çevrimiçi reklamlar ve el ilanları dahil olmak üzere çeşitli ortamlar aracılığıyla doğrudan müşterileriyle iletişim kurduğu bir reklam biçimidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri