Ojeyi kurumaya bırakmadan hemen üzerine aseton dökmeniz ve birkaç dakika bekledikten sonra kâğıt havlu kullanarak ovalayın, ardından plastik bir silgi kullanarak leke izlerini silin.
Şişeyi yaklaşık 3 dakika suda bekletin ve daha sonra biraz sallayın. Bu yöntem ile eğer ojeniz kapağı zor açılıyorsa kapağın gevşemesine de yardımcı olacaktır. Son çare olarak saf asetonu kullanabilirsiniz.
Aseton tam da bu özelliği sayesinde katılaşmış ojeleri de eski haline getirebilir. Katılaşmış oje kutusunun içine yeterli miktarda aseton ekleyerek ojenin katı halden sıvı hale geçişini başlatabilirsiniz.
Fırçayı asetonla durula.
Fırçayı asetonun içine koy ve içinde gezdir. Fırçada kalan oje parçaları dağılacak ve gevşemeye başlayacaktır. Fırça temizlenene kadar gezdirmeye devam et.
Folyo yöntemi: Tırnaklarınızı aseton ile ıslatın ve birer parça asetone batırılmış pamuklu topu her tırnağınıza koyun. Her bir tırnağınızı birer parça alüminyum folyo ile sarın ve 10-15 dakika bekleyin. Sonra folyoları çıkarın ve tırnaklarınızı oje çıkarıcı ile ovalayın.
İlgili 43 soru bulundu
En azından sirke kokusunu sevmeyenler için alternatif ve güzel kokulu bir yöntem. Diğer bir yöntem ise sıvı sabun kullanmak. Ilık su dolu bir kap içine sıvı sabun ekleyin ve tırnaklarınızı bu suyun içinde 5 dakika tutun. Ardından yumuşayan tırnaklarınızı limonla ovalayarak ojeleri çıkarın.
İlk olarak kolonyadan bir miktar tırnaklarını kaplayacak miktarda uygun bir tabağa konur. Tırnakların tümü kolonya içinde 3-4 dk bekletildikten sonra yine limonlu pamuk yardımı ile oje çıkartılır. Kolonya içerisinde bekletilerek yumuşayan ojelerin tırnaklar yardımıyla kaldırarak işlemi hızlandırmak da mümkündür.
Eğer ojeyi tırnağınıza uygularken kalın bir tabaka halinde sürülüyorsa, zorlukla kuruyor ya da hiç kurumuyorsa ojenizin kuruduğunu anlayabilirsiniz. Ek olarak ojeyi şişesinden çıkardığınız anda sakız gibi uzuyorsa yani akışkan yapısını kaybettiyse bozulduğundan emin olabilirsiniz.
Quick Dry Nail Enamel serisi, sahip olduğu özel formül sayesinde tek kat uygulamalarda tam 60 saniyede kuruma sağlar. 29 renk seçeneği bulunan oje, sararmaya ve uçtan soyulmalara karşı da oldukça dayanıklıdır. Daha uzun süre kalıcılık ve ekstra renk yoğunluğu için 2 ince kat halinde uygulayabilirsin.
Diş macununun içinde bulunan etil asetat, ojelerin kolayca çıkmasını sağlar. Bunun için diş macununu pamuğa sürüp tırnaklarınızı ovalamanız yeterlidir. Sprey formdaki deodorantlar da, ojelerin çıkarılması konusunda etkilidir. Tırnaklarınızın üzerine bir miktar deodorant sıkın ve pamukla ovalayarak ojeyi çıkartın.
Diğer ojelerden farklı br formüle sahip olan kalıcı oje, uygulama sırasında farklı işlemlerden geçer ve bu yüzden aseton ile çıkarılamaz. Bu nedenle ilk olarak tırnaklarınızdaki ojeyi hafifçe ve nazikçe törpüleyin.
İNCE KAT SÜRÜN
Ojenin koyu görünmesi için üst üste uygulamak, ojenin kurumasını yavaşlamasına sebep olur. Bu nedenle ojelerinizi sürerken ince iki kat olarak uygulamak, kuruma süresinin de kısalmasını sağlıyor.
Klasik ojelerin tam olarak kurumasının 20 dakika ila 60 dakika arasında sürdüğünü biliyor musun? Tabii ojenin kuruması, ojenin kaç kat sürüldüğüne ve ne kadar kalın uygulandığına göre değişiyor. İki kat ve daha yoğun ojelerin tam olarak kuruması 1 saati bulabiliyor.
oje su değdiği zaman bozulmayacağı için cam ve metal üzerinde kullanılabilir.. bardak boyayabilirsin, porselen bişeyler boyanabilir, heykel boyanabilir ya da buzdolabını boyayabilirsin..
Aseton hiçbir şekilde kalıcı ojenize zarar vermiyor çünkü. Tırnağınız uzadıkça ise yaptırdığınız kişiye gidiyorsunuz ekleme yaparak ömrünü uzatıyor.
Henüz kullanılmamış bir ojenin ömrü 1 yıldır. Kullanmaya başladıktan sonra da bu süre değişmez. Ancak ojenin daha dayanıklı olmasını istiyorsanız, buzdolabının alt raflarında saklamaya özen göstermelisiniz. Bunun yanında kullandıktan sonra kapağın yapışmasına engel olmak için asetonla şişenin çevresini temizleyin.
Tırnak kaç gün ojesiz kalmalı? Tırnaklarınıza oje sürdüğünüzde ne kadar güzel göründüğünü düşününce ojesiz bırakmak zor. Ancak tırnakların hava alabilmesi için zaman zaman ojesiz kalması gerekir. 2-3 günde bir tırnaklarınızı ojesiz bırakmalısınız.
Manikür uygulaması konusunda kullanılan ürün top coat olarak ifade edilmektedir. Özellikle törpüleme, astar ve oje bakımı konusunda oldukça etkilidir. Ojenin daha uzun süre dayanmasını sağlaması ile beraber, aynı zamanda dayanıklılık yaratır. Güçlendirir ve kırılmaları önleyici bir etki oluşturur.
Ojelerinizi çıkartmak için asetonsuz bir çözüm arıyorsanız, diş macunu da değerlendirilebilir. Tırnak yüzeyine sıkılan bir parça diş macununu makyaj pamuğuyla ovalayarak ojeyi çıkarmanız mümkün.
Sirke veya kabartma tozu gibi yöntemlerinde leke çıkarmada etkili olduğu bilinir. Oje lekesinin üzerine sirke döküp 10 dakika kadar beklettikten sonra kurulayın ya da ovalayarak çıkarın. Kabartma tozu yöntemin de yine aynı şekilde leke üzerine dökün ve 10 dakika beklettikten sonra temizleyin.
Temiz bir pamuğa aseton dökün ve lekenin ortasına doğru nazikçe silin. Leke çıkana kadar bu işleme devam edin. Leke çıktıktan sonra ılık suyla halıyı temizleyin ve üzerine havlu koyarak kurumasını sağlayın.
Örneğin tırnağın çekilirse çok fena acı duyarsın ama bunun sebebi, tırnağının altındaki deridir. Yoksa tırnağın kendisi ölü deridir ve tırnağın içinden damar vs geçmez. Haliyle ölü ya da diri, bir insan tırnağındaki oje asetonla çıkar. Aynen budur.
Beyaz sirke ve limon
Ev temizliğinde de sık sık kullanılan beyaz sirke ve limon ikilisi oje çıkarmak için de işe yarıyor. Evde aseton nasıl yapılır? Bir yemek kaşığı beyaz sirke ve bir limon suyunu karıştır. Bu karışıma pamuğu batır ve ojeni silmeye başla.
Hemen ojeli tırnaklarınızın üzerine bir kat daha oje sürün ve ıslak mendil yardımıyla tamamen silin. Tırnaklarınızın tertemiz olduğunu fark edeceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri