1. Silah Ruhsatları verildiği tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir. 5 yıl sonunda yenilenmesi gerekmektedir. 2. Telefon vasıtası ile veya müracaat sahibi olmayan şahısların Müdürlüğümüzden dosya içeriği ile ilgili olarak bilgi istemesi durumunda, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereği bilgi verilmeyecektir.
Kuru sıkı tabancalar 6136 Sayılı Kanun kapsamına girmediğinden ruhsat almanız mümkün değildir.
Emniyetten aldığınız satın alma belgesi ile size en yakın av malzemeleri dükkanına giderek kurusıkı tabanca satın alabilirsiniz. Tabancanızı satın aldıktan sonra kurusıkı tabanca ruhsatı çıkarmak için işlemleri gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Kısaca evet kurusıkı tabanca ruhsat gerektirir.
Kurusıkı tabanca almak için ilk olarak adli sicil kaydı ve iki adet vesikalık fotoğraf ile birlikte ilçe emniyet müdürlüğüne gitmelisiniz. İlçe Emniyet Müdürlüğüne kurusıkı tabanca almak istediğinize dair dilekçe vermeniz gerekiyor.
Kurusıkı silahlar ruhsatla kullanılır ve satın alınır. Ancak ruhsatları, gerçek silahlarda olduğu gibi zorlu şekilde alınmaz. Kurusıkı silah alabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak ve sabıka kaydının temiz olması gerekmektedir. 18 yaşından küçüklerin kurusıkı tabanca kullanması kesinlikle yasaktır.
İlgili 43 soru bulundu
Kurusıkı tabancalar 01 ocak 2020 itibari ile satın alam belgesi olmadan satışı yapılmamaktadır. Önceden kurusıkı almak için sadece adli scil kaydı çıkarmanız yeterliydi. Fakat yeni yapaılan değişiklik ile artık satın alma belgesi zorunlulıuğu getirildi.
Kurusıkı Tabanca Taşımanın Cezası Nedir? 5729 sayılı kanunun 3 maddesine aykırı kuru sıkı tabancayı taşımak suç değil idari yaptırıma tabidir. Yani kanuna aykırı olarak kuru sıkı silahı taşıyan kişiye idari para cezası kesilir. Kanuna göre kesilecek idari para cezası 500 Tl dir.
Kuru Sıkı Silah Taşımanın Cezası Nedir? Yukarıda belirtili yasaklara aykırı davranışta bulunanlara beşyüz Yeni Türk Lirası idarî para cezası verilir. Ayrıca bu silahların mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir.
Bu yüzden kurusıkı silah üzerinizde belinizde taşımak yasaklanmıştır. 5729 sayılı kanunun 3.maddesinde taşınmasının yasal olduğu belirtilmiştir. Bir yerden bir yere nakil yani taşıma işlemleri ise kolay ulaşılamayacak şekilde boş olarak kutu içerisinde evrakları yanında olacak şekilde taşınır.
Kurusıkı tabancaları evde, ofiste ya da arabalarda bulundurmaya herhangi bir yaptırım uygulanmamaktadır ve bu bir suç olarak görülmediği için yasaklanmamıştır.
Diğer soruya gelecek olursak kuru sıkı tabanca her ne kadar ateşli silahlar kanununa(6136) tabi değilse de üzerinizde veya aracınızda kullanmaya hazır şekilde taşınması yasaktır.
Ancak almış olduğunuz kurusıkı tabanca ve faturası ile birlikte 1 ay içerisinde ikamet ettiğiniz İlçe Emniyet Müdürlüğü veya İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat ederek tarafınıza Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silah Bildirim Belgesi tanzim edilecektir.
Söz konusu bedel T.C.Ziraat Bankası Şubeleri ve aynı bankanın ATM bankacılığı ve İnternet Bankacılığı aracılığıyla yapılmaktadır.
Ruhsatsız silah taşımak ve bulundurmak bilindiği üzere suçtur. Kolluk güçlerince tespit edilen ruhsatsız silahlar bilindiği üzere müsadere edilerek adli emanete alınır. Bu silahı tekrar geri almanız mümkün olmayacaktır. Ancak ruhsatsız silah yakalatan kişiler sonrasında başka silah için ruhsat alabilmektedirler.
Cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 30 günden 100 güne kadar adli para cezası olarak belirlenmiştir. 5001 ve daha üstü merminin taşınması halinde 5 yıldan 8 yıla kadar hapis ve 500 günden 500 güne kadar adli para cezası verilir.
Ateşli silahlar kapsamında olan kurusıkı silahı gerçek silahtan ayıran temel özelliği namlusudur. Gerçek silahlar da namlu açık olsa da kurusıkı tabancalarda namlu kapalıdır. Kurusıkı silah ile gerçek silah arasındaki farklardan bir tanesi de mermiler konusunda ortaya çıkar.
Dayanıklılık açısından en az 3 katı olarak düşünülebilir. Bu nedenle gerçek silah fişeği kullanılmaz ve kullanıldığı durumda namlu ve silahın birçok bölümü parçalanır.
Kurusıkı Tabanca satışları 5729 sayılı kanun hükümlerine göre sabıka kaydı olmadan yapılmamaktadır.
Kurusıkı tabanca satın alırken, sabıka kaydı gerekmektedir. Tabanca satın alındıktan sonra fatura ve silah ile birlikte il-ilçe emniyet müdürlüğüne giderek, silah kayda alınmalıdır.
Ruhsatınızın bitim tarihinden itibaren (6) altı ay içinde yeniletmek üzere ruhsatı veren makama müracaat edilmesi gereklidir, aksi takdirde ruhsatınız iptal edilir.
sorusunu cevaplandırdı. Taşıma ruhsatlı da olsa silah taşınamayacak yerler şöyle: "Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde, öğrencilerin toplu olarak oturdukları yurtlarda.
"Psikolojik sorun olmamalı"
"Türkiye Psikiyatri Derneği'nin "Ateşli silah ruhsatı için başvuran kişiler için psikiyatrik muayene kılavuzu"nda yer alan bilgilere göre ateşli silah bulundurmak isteyenlerin akıl hastası veya psikolojik ve nörolojik rahatsızlıkları olmaması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri