Kot pantolonunuzu kurutma makinesinde kurutacaksanız kotların kurutulmasına uygun düşük ayardaki programı tercih etmeniz gerekir. Ayrıca tam olarak kurutmadan çıkarıp hafif çekerek esnetirseniz pantolonunuzun çekmesini engelleyebilirsiniz.
Kurutma makinesinde kurutulması uygun olmayan çamaşırlar
Narin nakış işli kumaşlar, yünlü, ipekli çamaşırlar, hassas ve değerli kumaşlardan üretilmiş çamaşırlar, naylon çamaşırlar ve tül perdeler kurutma makinesinde kurutulmaya uygun değildir.
Kot pantolonlar makinede bekletilmemeli, yıkama gittiği gibi hemen asılmalıdır. Kotların rengini koruması için gölgede ve ters olarak kurutmak tavsiye edilir. Eğer çamaşırları makinede kurutacaksanız en düşük ısıyı seçmelisiniz.
Eğer kot pantolonunuzu kurutma makinesinde kurutacaksanız, makinenin kotlar için uygun olan düşük ayardaki programını seçmelisiniz. Ayrıca, pantolon tam olarak kurumadan çıkarıp hafifçe esnetmelisiniz, böylece pantolonun çekmesini önleyebilirsiniz.
Pantolon yıkanınca çeker mi, makinede yıkadığın zaman, her kumaş aynı tepkiyi vermeyebilir. Fakat likralı pantolonlar zamanla giyildikçe, çok daha fazla genişlemeler olduğunu fark edebilirsin. Aynı şekilde likralı pantolonlarda, kot pantolonlar gibi yüksek sıcaklıkta yıkanırsa elbette çeker.
İlgili 28 soru bulundu
Çekme işlemlerinde, 90 derece yıkamak pantolonunu yıpratır. 60 derecede yıkamak pantolonunun çekmesi için uygun derecedir. - Sana tavsiyem, herhangi bol gelen ama kullanmadığın bir pantolonu riske atma dene. Baktın sonuç gerçekten istediğin gibi diğerlerini de aynı yöntemi uygularsın.
Ham iplik, kot kumaşı olmak üzere dokunurken dayanıklılığını arttırmak için tabii boylarındaki liflere bükümler, yani bir çeşit düğümler ilave edilir. Kumaş ıslanınca yün lifleri şişerler. Liflerin bu genişlemesi ipliklerdeki bükümler arasındaki açıya da tesir eder ve iplerin boylarının kısalmasına neden olur.
Kot: Kot kumaşından pantolon, etek, gömlek veya montları bu programda kurutabilirsiniz. Günlük: Hem pamuklu hem sentetik içerikli günlük çamaşırlarınızı bu programda kurutabilirsiniz.
Sentetik Ütü Kuruluğu: Ütülenecek sentetik çamaşırlarınızı ütü kolaylığı sağlayacak şekilde hafif nemli olarak bu programda kurutabilirsiniz. (Gömlek, t-shirt, masa örtüsü vb.) Kot: Kot kumaşından pantolon, etek, gömlek veya montları bu programda kurutabilirsiniz.
Kurutma makineleri bornoz, havlu ve nevresim gibi büyük parçalar için ideal olabiliyor. Yalnız şunu belirtmek gerekir ki pamukluların çekme riski var. Bu yüzden program ayarlamasını yaparken, makineye attığımız çamaşırların içeriğini göz önünde bulundurulmalı.
Koton kumaşın en olumsuz özelliği yıkanınca çekme yapabilir olmasıdır. Koton kumaşlar sıcak suya dayanıklı olarak yıkanabilir özellikte kumaşlar olmasına karşın az da olsa yıkandıklarında çekme yapabilmektedirler.
Su kaynadıktan sonra ısıyı düşürüp 20-30 dakika kadar kaynatmaya devam et sonrasında kurumaya bırak. Kısa sürede daralıp çekmiş olacaktır. Daha fazla çekmesini istiyorsan eğer çamaşırı yıkadıktan sonra güzelce ütülemek pantolonların çekmesine neden olacaktır.
Kurutma makinelerindeki hava kanalları, kurutma makinesinin içindeki havanın doğrudan dışarıya çıkmasına neden oluyor. Bu da çamaşır kurutma makinelerinin doğaya önemli miktarda mikroplastik yaymasına yol açıyor.
Yıkama sonrasında jean'inizi kesinlikle kurutma makinesine koymayın. Kurutma makinesi hem jean'lerin renginin açılmasına hem de yoğun ısı dolayısıyla neredeyse bir beden küçülmesine neden oluyor.
Yüksek Sıcaklık: Kurutma makinesi, kıyafetleri yüksek sıcaklıklarda kurutur. Bu yüksek sıcaklık, kumaşların liflerini gevşetir ve sıkıştırır. Bu da kıyafetlerin boyutlarının küçülmesine ve sertleşmesine neden olabilir.
Kurutma makineleri sutyenlerin şeklini ve yapısını bozacağı için bu uygulamadan kaçınmanız gerekiyor. Kurutmak için öncelikle bir havluyla sutyenin ıslaklığını almanız, ardından hava alan bir yere asmanız gerekiyor. Bazı sutyenler makineden çıktığında şekli bozulmuş olabiliyor.
Kot pantolonlar 30 derecede hassas, sentetik ve narin programları ile yıkanmalıdır. Toz deterjana nazaran sıvı deterjanlar renk koruma açısından daha iyi olduğu için, kot pantolonlar yıkanırken sıvı deterjan kullanmak daha iyidir. Makinede kot pantolonlar yıkanırken devir ayarı 800'de olmalıdır.
KURUTUCUNUZUN İÇERİSİNE BUZ KÜPLERİ EKLEYİN
Kurutucu içerisinde eriyen buzların buharı kıyafetlerinizin kırışmamasına yardımcı olur. Siz de kurutucudan çıkan kıyafetlerinizi ütüleme işlemine gerek kalmadan rahatlıkla giyebilirsiniz.
Sadece enerji tasarrufu olarak bakmayın, ısı pompalı cihazlar yaklaşık 60 derece ısı ile kurutma yaparken B sınıfı rezistanslı cihazlar 70-75 derece gibi bir sıcaklık ile kurutma yapar.
Kurutma makinesi kullananlar çıkan tozun çamaşırların dokusunu bozduğu, kumaşını yıprattığı için oluştuğunu düşünse de, birçok üretici firma ve kurutma makinesi teknik servis personeline göre bu son derece yanlış bir bilgi.
Çamaşır kurutma makinesi işaretinde tek nokta varsa düşük ısıda kurutmanız gerekir. Benzer bir şekilde bu sembolün üzerinde iki nokta yer alıyorsa makineyi orta ısıda çalıştırmalısınız. Yüksek ısıda kurutabileceğiniz giysilerin etiketinde ise üç nokta vardır.
Yeni teknolojiye sahip çamaşır kurutma makineleri çamaşırlarınızı en hassas şekilde ve gerektiği kadar kuruttuğu için onların yıpranmasını engeller. Kırışmadan kurutulmuş olan giysiler daha kolay ütülenir. Ayrıca kot, tişört, iç çamaşırı ve havlu gibi ürünler ise ütü gerektirmez.
Hiç giyilmemiş ya da nadir olarak giyilen kot pantolonlar gözümüze sanki çekmiş gibi gelebilir fakat bu kotun yapısı gereği bir şey. Kot pantolonu çok sık giydiğin takdirde gün geçtikçe esner ve bollaşır. Yıkanan kot pantolon da öyle , sıkı gelen pantolonlarını giyerek zaman içinde esnetmem oldukça mümkün.
Dar pantolonu genişletmek için kullanabileceğiniz en basit yöntem: Bir sprey kutusuna doldurduğunuz ılık suyu kotunuza püskürttükten sonra kotu yere serin. Kotun bacaklarına basarak iki elinizle ıslak kotu çekiştirerek genişletin. Gerekirse biraz daha su sıkın.
Denim Kumaş Yıkanınca Çeker mi? Denim kumaş üretiminde kullanılan iplik ve uygulanan işlemler nedeniyle bazen hiç çekmeyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri