Kuruyemişler de eğer birkaç ay içinde tüketilmeyecekse buzdolabında saklanmalı. Zira kuruyemişler oda sıcaklığında dört ay kadar bir süre, bir yıl kadar buzdolabında, hatta bir yıldan biraz daha uzun süre derin dondurucuda taze olarak saklanabilir. Bunun sebebi de çok çok az sıvı içermeleri.
Bu yüzden ışık almayan serin bir yerde saklamanız kuruyemişlerin daha taze kalmasını sağlar. ⇒ Ayrıca evde bulunmayacağını dönemde evde bulunan kuruyemişlerin bozulmaması için buzdolabı poşetine koyup ağız kısmını hava almayacak şekilde kapatıp derin dondurucu da muhafaza edebilirsiniz.
·Kuruyemişleri bir cam kavanoz içerisine alın içinde hava kalmayacak şekilde doldurun. Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde kapatın ve buzdolabına kaldırın. Kavanoz içerisinde hava almadan soğuk ortamda uzun süreli saklanabilir.
Bu nedenle kuruyemişleri mutlaka hava almayacak cam saklama kaplarında muhafaza etmeniz yeterli olacaktır. Bunun dışında ise paketi açılmamış kuruyemişler hava almayan kilitli buzdolabı poşetlerinde uzun bir süre saklanabilir.
Çerezlerin tazeliklerini uzunca bir süre koruması için mutlaka hava almayan kaplar ya da poşetler içerisinde ve özellikle buzdolabında saklanması gerekir. Çerezlerde meydana gelen bayatlamayı tatlarında acılaşma ve küflenme şekline görebiliriz.
İlgili 22 soru bulundu
Derin dondurucuda kuru yemiş nasıl saklanır? İşte detaylar: Fındık, fıstık gibi kuru yemişleri ağzı iyice kapatılarak kapalı plastik torbalara koyup derin dodurucuda saklaya bilirsiniz.
Kuruyemişler de baharat ve bakliyatlar gibi tazeliğini koruması için hava almayan cam saklama kaplarında saklanması gerekmektedir. Paketi açılmış kuruyemiş ürünleri, buzdolabında hava almayan kilitli buzdolabı poşetlerinde uzun süre saklanabilir.
Kapalı bir saklama kabında muhafaza edildiğinde kabuğu kokabilir bu yüzden kısa bir sürede yaş antep fıstığı tüketilmelidir. Güneşe sererek kurutabilir ya da daha uzun süre tüketmek istiyorsanız buzdolabında ya da buzlukta saklayabilirsiniz.
Kuru üzüm dondurucuda saklanacaksa, ağzı güzelce paketlenmeli, üzümler tek seferde kullanılacak porsiyonlara ayrılmalıdır. Porsiyonlar arasına mutlaka kese kağıdı konulmalıdır. Bu sayede birbirine yapışmaları önlenebilir. Kuru üzümler, oda sıcaklığında 6 aya kadar saklanabilir.
Ürünleri doğru saklama koşulları altında ortalama olarak 6 ay içinde tüketmenizi öneririz.
Kuruyemişlerin ısıya ve ışığa maruz bırakılmaması, kuru ve serin bir ortamda saklanması gerekir. Doğru yöntemlerle paketlenmiş olan fındık çeşitleri bir yıl boyunca tazeliklerini ve vitaminlerini korurlar.
Öncelikle güvenin neden oluştuğunu öğrenmeli, güvelenen tüm tahıllarınızı ve kuru bakliyatlarınızı ne yazık ki çöpe atmalısınız.
Yaş cevizi kısa sürede tüketecekseniz, poşetlere doldurarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Eğer daha uzun süre saklamak istiyorsanız, cevizleri tek seferde yiyeceğiniz porsiyonlara ayırın ve buzdolabı poşetlerine doldurun. Üzerine tarih etiketi yapıştırdıktan sonra buzlukta muhafaza edebilirsiniz.
Kuruyemiş doğru saklandığı sürece uzun aylar boyunca taze kalabilen besinlerdir. Kapalı poşetlerde alınan kuruyemişlerin hava ile bağlantısı kesildiği için güvenerek satın alınabilir. Açtığınız zaman hava ile etkileşime girmeye başlar ve ne kadar çok etkileşimde bulunursa o kadar hızlı bozulma görülür.
Bunu yapmak için, önce çatışmaları daha küçük gruplara bölmek, ardından plastik torbalara koymak ve dondurucuya koymak daha iyidir. Kuru üzümleri dondurucuda yaklaşık 15 ila 20 dakika bekletin. Bu kuru üzümleri daha sıkı hale getirecektir.
Organik kuru meyvelerin saklanması konusunda belki de en önemli nokta sıcaklıktır. Organik kuru meyveler sıcak ve nemli ortamlarda kolaylıkla bozulabilen gıdalardır. Bu sebeple serin ve nem oranı düşük ortamlarda saklanması gerekmektedir. Sıcaklık 15-20 dereceyi geçmemeli, nem oranı yüzde 70-75'in altında tutulmalıdır.
Kuru Kayısı için ideal saklama koşulları tüm kuru meyvelerde olduğu gibi kuru, karanlık ve serin ortamlardır. Bu nedenle kuru kayısıyı saklamak için buzdolabını tercih etmek doğru olacaktır. Ağzı kapalı ve hava almayan bir kaba bırakılan kuru kayısılar buzdolabında güvenle muhafaza edilebilir.
Kuruyemişleri cam kavanozlara veya buzdolabı poşetine doldurarak ağızlarını kapatın. Serin, kuru ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Kavanoz kapağının içerisine peçete koymak, kuruyemişlerin nemden uzak olmasını sağlar.
Kuruyan Antep Fıstığı yaklaşık olarak bir yıl kuru yerde muhafaza edilmesi şartıyla bekletilebilir. Kısacası Antep fıstığı saklarken hava koşullarına dikkat edilmesi gerekir. 0 ile 10 derece arasında olan bir yerde Antep fıstıkları güvenle saklanabilir. Ancak mutlaka bu ortamın nemsiz olması gerekir.
Toz fıstık ezmesi de kiler gibi serin, kuru ve karanlık bir yerde saklanmalıdır.
Hazır iç olarak satılanların vakumlu paketlerde olmasına dikkat edilmelidir. Açıldıktan sonra da kısa sürede tüketilmeli ve hava almayacak şekilde buzdolabında saklanmalıdır.
Bayatlamış kuruyemişlerin tazeliğine kavuşabilmesi için yapılabilecek en etkili yöntemlerden bir tanesi, yağsız teflon tavada kavurmaktır. Bu işlemi kısık ateşte uzun süre yapınız. Kısık ateş kuruyemişlerin yanmasını da önlemektedir.
Çiğ sarı leblebileri saklamanın en doğru yolu leblebileri kapalı bir kutu içerisinde kuru ve serin bir yerde saklamaktır. Serin bir yerde saklanan çiğ sarı leblebiler tazeliklerini uzun süre korumaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri