Meyve, tohumları taşıyan organdır. Çiçeğin dişi organıdır ve döllenme esnasında farklılaşır. Yumurtalığın gelişmesi sonucunda meydana gelen tohumları taşır. Besinler üzerine yapılan araştırmalar sonucunda ise, çekirdeği olan besinler “meyve” olarak sınıflandırılır.
çekirdekli ise meyve, kökse sebzedir. kuruyemiş de çekirdek ve meyvelerin kurutulmuş halinden oluşmaktadır. o halde karışıktır.!
Badem (Prunus dulcis), gülgiller (Rosaceae) familyasının Prunoideae alt familyasından meyvesi yenebilen küçük bir ağaç türüdür. Badem bu ağacın meyvesidir.
Ayrıca fındık amino asitlerce de zengin bir meyve türüdür.
Fındık, Betulacea familyasının Corylus cinsi içinde yer alan sert kabuklu bir meyve türüdür. Fındığın tohumu meyve olarak tüketilmektedir ve tohum oluşumu için döllenme olayının gerçekleşmesi zorunludur. Boş meyve, normal irilikte bir içe sahip olmayan kabuklu meyve olarak adlandırılmaktadır.
İlgili 42 soru bulundu
Avokado, fasulye, mısır taneleri, salatalık, tahıl, fındık, zeytin, biber, kabak, su kabağı, ayçiçeği tohumu ve domates teknik olarak meyvedir.
cevap : meyvedir efendim. edit: yemiş meyve anlamına da geliyormuş. bu halde kesin olarak yer fıstığı bir meyvedir.
Avokado klimakterik bir meyvedir (muz da bir diğeri) bunun anlamı, meyve ağaç üstünde olgunlaşmaya başlar ancak esas olgunlaşması (sararıp) yenilecek hale gelmesi ağaçtan koparıldıktan sonra olur. Avokado yeşil olarak toplanır ve dondurucuda 3.3 ile 5.6 derecede saklanır ve son güzergahına ulaştırılır.
Yediğiniz şey çekirdekliyse meyve, yaprak ya da kökse sebze olarak tanımlanıyor bir başka deyişle. Buna göre pek çoğumuzun sebze olarak isimlendirdiği kabak, domates, salatalık, hatta fasulye gibi yiyecekler meyvedir. Soğan, patates, ıspanak, marul gibi yiyecekler ise sebze sınıfına girer.
Zeytin bir meyve türüdür. Zeytin yenilir, çekirdeği atılır. Atılan çekirdek zeytinin meyve olduğunu gösteren bir detaydır. Bu çekirdekler aynı zamanda tohumluk olarak kullanılır.
Bal, arılar tarafından çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınarak yutulan nektarın arıların bal midesi denilen organlarında invertaz enzimi sayesinde kimyasal değişime uğramasıyla oluşan ve kovandaki petek hücrelerine yerleştirilen çok faydalı bir besindir.
Limon (Citrus × limon), yıl boyunca büyümeyi sürdüren, küçük bir ağaç türü ve bu ağacın meyvesidir.
Karnabahar (Brassica oleracea 'Botrytis'), turpgillerden (Brassicaceae), çiçekleri etli ve tanecikli bir görünüşte olan, yaprakları lahana yaprağına benzeyen, sebze olarak kullanılan bir bitki.
Antep fıstığı (Pistacia vera), sakız ağacıgiller (Anacardiaceae) familyasından yenebilen kabuklu bir meyve, bu meyvenin çekirdeği ve ağacıdır. Bazı yörelerde Şam fıstığı olarak da bilinir.
Kırmızı pancar, ıspanakgiller ailesinden olan, yumru kökü çok lezzetli ve sağlığa son derece faydalı, toprak altında yetişen bir kök sebzedir.
Muz (Musa), Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde doğal olarak yetişen bir ağaçsı bitkiye ve bu bitkinin yeşil kabuklu (bazı türlerinde kırmızı veya pembe kabuklu) uzun meyvelerine denir. Dünya üzerinde meyvesi belki de en fazla tüketilen bitkilerden biridir.
Ceviz bitkisi, meyve değil meyve çekirdeğidir. Yapısı itibariyle kabuklu olmasından ve cevizin de bu şekilde yetişmesinden dolayı meyve çekirdeği olarak bilinir. Cevizin meyve mi yoksa sebze mi olduğu merak edilirse, meyve olduğu bilinmelidir.
İncir, dut familyası'ndaki küçük ağaç türleri olan Ficus caricanın yenilebilir meyvesidir.
Hurma meyvesi de “cennet meyvesi” sayılmış. Hurma son yıllarda geleneksel olarak tüketilmeyen ülkelerde de tercih ediliyor. Boyutuna inat, doyurucu, besleyici ve bir o kadar da kullanışlı bir meyve.
Ananas (Ananas comosus), ananasgiller (Bromeliaceae) familyasından, sıcak ülkelerde yetişen bir bitki ve onun meyvesidir.
“Mısır, mısır bitkisinin çiçeğinden/tohum taslağından elde edilen bir tohumdur” diyor. “Dolayısıyla teknik açıdan bir meyvedir.” Daha doğrusu mısır, tohum zarfının tohum zarıyla sıkıca kaynaştığı (şeftalide olduğu gibi etli kısım) bir meyve tipi olan buğdaysı meyvedir.
Literatürde yağlı tohumlar ya da sert kabuklu yemişler olarak geçen fındık, fıstık, ceviz, badem halk arasında kuruyemişler olarak bilinir.
Çiçeğin meyveye dönüşmesi sonucu oluşan domates, patlıcan, salatalık ve biber gibi gıdalar aslında meyvedir.
Havuç herkesin severek tükettiği bir sebze türüdür. Havuç köklü bir besin olarak yetiştiğinden, sebze olarak kabul ediliyor. Meyve olarak karıştırılsa da, doğrusu sebzedir.
Dünyada domatesten sonra en çok üretilen meyvedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri