Elma sirkesinin faydaları tıpkı insanlarda olduğu gibi kuşlarda da saymakla bitmez. Elma sirkesini muhabbet kuşunuzun suyuna ortalama 10 gün ya da 2 haftada bir defa yaklaşık 2 damla kadar damlatmanız, muhabbet kuşunuzun bağırsaklarındaki parazitleri atmasına yardımcı olacaktır.
Muhabbet Kuşu Suyuna Doğal Takviyeler
Limon, C vitamini bakımından oldukça kuvvetlidir ve kış mevsimlerinde olası hastalıklara karşı evcil hayvanınızı korur. Yine muhabbet kuşunun suyu birkaç damla pekmez ya da bal ilave etmek de hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Ancak abartmamanız gerekir.
ELMA SİRKESİ Mİ, ÜZÜM SİRKESİ Mİ: Her iki sirke de farklı organik asit içeriğine sahiptir. Bu bakımdan Her kullanımda ikisinin dönüşümlü olarak verilmesi daha faydalı olacaktır. -1,5 lt suya – 1 çay kaşığı koyulabilir.
Vitamin takviyesi için sularına multi-vitamin damlatılması oldukça faydalı olur. Tuz içeren tüm yiyecekler,şeker,çikolata,sarımsak ve soğan,süt,alkol,yer fıstığı,limon,greyfurt gibi ürünler muhabbet kuşları için oldukça toksik olup kesinlikle muhabbet kuşunuza vermemeniz gerekir.
Muhabbet kuşu neden kaşınıyor sorusu merak ediliyor. Muhabbet kuşunun yaşamış olduğu kaşıntı problemi eğer dış parazitten dolayı yaşanıyorsa bu durumu önlemek ancak takviye ilaç yardımı ile mümkündür. Veteriner gözetiminin ardından yazılan damla şeklindeki ilaç düzenli olarak muhabbet kuşunun tüylerine uygulanabilir.
İlgili 37 soru bulundu
Elma sirkesini muhabbet kuşunuzun suyuna ortalama 10 gün ya da 2 haftada bir defa yaklaşık 2 damla kadar damlatmanız, muhabbet kuşunuzun bağırsaklarındaki parazitleri atmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca kabız olan muhabbet kuşları için de aynı yöntem uygulanmaktadır; ancak belirttiğimiz aralıklarla olmak kaydıyla.
Muhabbet kuşunuz sürekli olarak kaşınıyorsa, gövdesini kuş kafesi içinde bir yerlere sürtüyorsa, daimi olarak tüyleri kabarıyorsa ve sık şekilde silkeleniyorsa parazitten şüphelenmek gerekir. Parazitler genellikle nemli ve pis alanları severler. Bu yüzden kafeslerinin sık olarak temizlenmesi gerekir.
Muhabbet kuşları tohum ve çeşitli kuruyemişleri çok severler. Bunlar darı, kabuklu yulaf, üzüm çekirdeği, çavdar, soya fasulyesi, susam, buğday, ceviz, fındık, fıstık, kestane, keten tohumu, ay çekirdeği ve at kestanesi olabilir. Tohumlar, kuşların ana besin maddesi değildir.
Ancak her meyvede olduğu gibi muzun da muhabbet kuşlarına ufak miktarlarda verilmesi gerekir. Muz içerisinde bulunan potasyum, B6 vitamini, bakır, magnezyum, manganez ve C vitamini, kuşlar için faydalıdır.
Kuşların suyunu en az 2-3 günde bir değiştirmelisiniz.
Eğer güvercinlerde tuz eksikliği var- sa, özellikle tel örgüde beslenen kuşlar, bir par- ça tuz elde edebilmek amacıyla daha fazla su içmeye başlar ve buna bağlı olarak su bazlı sür- güne yakalanırlar. Bunun sonucunda da faz- la su kaybına bağlı olarak zayıflık başlar ya da vücut erimesi oluşur.
Bu zamanda içme suyunda öğütülmüş taze sarımsak kullanılması, karaciğer ve öteki organların laktik asit ve öteki bileşikleri metabolize etmesine ve kuşların düzgüsel yarış koşullarına geri getirilmesine destek olabilmesi için ilave yarar sağlayabilir.
Antimikrobiyal ve antioksidan özelliklere sahip elma sirkesinin içerisinde A, B1, B2 B6, C ve E vitaminleri bulunur. Magnezyum, kalsiyum, potasyum ve fosfor da sirkenin içerisinde yer alan başlıca minerallerdendir. Zengin içeriğinin aksine kalorisi oldukça düşüktür. 1 çorba kaşığı elma sirkesi sadece 3 kaloridir.
Muhabbet kuşlarında vitamin ve mineral eksikliği de tüylerin dökülmesine sebep olabilir. Bu durum doğrudan beslenmeyle alakalıdır diyebiliriz. Bu sebeple kaliteli kuş yemi kullanmanızı tavsiye ederiz. Dış parazitler ve mantar hastalığı da tüylere zarar verir ve onların dökülmesine neden olabilir.
Kuş bitleri, insan derisinde yaşayabilen bit türleri değildir. İnsan vücut ısısıyla, kuşların sahip olduğu vücut ısısı aynı değildir. Kuş kanatlarında yaşayan kuş bitleri, insanların derisinde yaşayamıyor. Sıcaklık farkı olması nedeniyle de, insana geçen bir bit türü değildir.
Yararlanacağınız birkaç damla pekmez ya da bal ise, sularına karıştığı anda kuşlarınızın kışın üşümemesine ve dirençlerinin artmasına yardımcı olur.
Kuşların tüylerinde dökülme yüksek oranlarda ise mutlaka veterinere götürülmelidir. Normal dökülmede bile beslenmelerine ve vitaminlerine kadar dikkat edilmelidir. Anormal dökülmelerde ise profesyonel destek şarttır. Bu destekte vitamin ve mineral katkılı bir beslenme düzeni ile kuş tedaviye alınır.
Kuş vitamini muhabbet kuşu, sultan papağanı, finch ya da papağanlar kısacası hangi tür olursa olsun kuşlarımızın sularına mililitresine göre birkaç damla ekleyerek verdiğimiz besin takviyeleri ve destekleyici vitaminlerdir. Kuş vitamini her gün kullanılmamalıdır.
Muhabbet kuşlarının severek tükettikleri meyvelerden birisi de muz olarak bilinmektedir. Yani evet muhabbet kuşları muz yiyebilir. Muzun kabuğunu soyduktan sonra muhabbet kuşunuza yedirebilirsiniz.
Her zaman verilmediklerinde ödül olarak da değerlendirildiklerinden eğitim sırasında büyük bir avantaj sundukları söylenebilir. Muhabbet kuşu ödül yemi, papağan krakeri ve kanarya krakeri gibi seçenekler bu nedenle kanatlı dostları olanlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
Bir çok muhabbet kuşu, omuzlarınızda vakit geçirmeyi çok sever. Bu özelliklerine rağmen genellikle kucaklanacak, okşanacak hayvanlardan değildirler. Ama ara da bir başlarının kaşınmasından da hoşlanırlar. Muhabbet kuşları, kendilerine her gün dokunulmasını isterler.
Sürekli Kaşınma: Kuşların özellikle kanatlarının aralarına, sırt ve boyun bölgesine giren pire ve bitler aşırı derecede kaşınmaya neden olurlar. Bu gibi durumlarda kuşunuz ekstra kaşınma ihtiyacı hissedecektir. Kanatlarını kaldırdığınızda da orada yerleşmiş olan parazitleri rahatlıkla görebilirsiniz.
Normal temizleme amaçlı olarak yaşanılan kaşıntı alışkanlıkları Tüylerini düzenlemek istemeleri kaşınmalarına neden olabilir. Tüylerinin daha parlak olmasını istediklerinde de kaşınabilirler. Mantar ve benzeri hastalıklar nedeniyle kaşınabilirler.
İç Parazit Nasıl Tespit Edilir
İç parazitler nadir olarak dışkıda kendilerini belli ederler. Gözle görülebilir kurtçuk gibi yaşayan ufak canlılar şeklinde dışkıda belli olan bu parazit türlerinin yaygınlık oranı gözle görülmeyen parazitlere göre daha azdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri