Tarihi zenginliği, yeşil ve mavinin iç içe geçtiği tabiatı ve turistik varlığıyla, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Kaç günde gezilir: Kuşadası gezisi için ortalama 2-3 gün yeterli olacaktır.
Ama bana soracak olursanız Kuşadası'nın en güzel yeri Güvercinada Kalesi. Kuşadası nereleri gezilir? Kuşadası'nda hem merkezde bulunan yerleri hem de çevresindeki güzellikleri gezebilirsiniz. Güvercinada Kalesi, El Heykeli, Kadınlar Plajı, Dilek Yarımadası mutlaka görmeniz gereken yerler.
İlgili 16 soru bulundu
Çarşamba günleri kurulan giysi pazarı ise bambaşka dünya.Kaliteli ve ucuz alışverişin uğrak yeri Çantası ,ayakkabısı giysilerin çeşitliliği ağzınızı açık bırakacak. Bu yorum, bir Tripadvisor üyesinin öznel görüşü olup Tripadvisor LLC şirketine ait değildir.
Denizi, güneşi, kumu, mavi bayraklı plajları, tarihi, kültürü, milli parkı, kruvaziyer limanı, marinası, Kongre Merkezi, termal tesisleri, yöresel yemekleri, alışveriş imkânları, eğlence hayatı ile Kuşadası, gerçek bir turizm cennetidir.
Ne zaman gidilir? Kuşadası'nı ziyaret etmek için en uygun dönem mayıs-eylül arası dönemdir. Daha çok yaz turizmi için tercih edilen bölgede nem oranı düşüktür ve bu dönemde hava sıcaklıkları bölgenin imkanlarından faydalanmak için oldukça uygundur.
Mavi bayraklı plajları, yemyeşil ormanları, temiz havası ve masmavi denizi ile Kuşadası hem yerli hem de yabancı turistlerin gözdesi konumunda.
Türkiye'nin önemli ve gelişmiş merkezlerinden biri olan Kuşadası; iki yat limanı, çok sayıda plajı, kamp alanları, tatil köyleri ve eğlence mekanları ile bilinir. Kadınlar Denizi Plajı, Sevgi Plajı, Milli Park Plajları, Yılanlı Burnu Plajı ve Güzelçamlı Plajı denize girmek için en ideal noktalarındandır.
Masmavi denizi ve uzun kumluk plajları ile Ege Bölgesi'nin en ferah sahillerine ev sahipliği yapan Kuşadası'nın her köşesinde bir cennet saklı. Kuşadası'nın mavi bayraklı plajları o kadar temiz ki caretta carettalar bile bu sahilleri tercih ediyor.
Kuşadası İzmir arası mesafe özel araçla E87 karayolu üzerinden 99,9 kilometredir. E87 ve Aydın Yolu/D550 üzerinden seyahat edecekler için her iki bölge arası mesafe 120 km'dir.
Venedikliler ve Osmanlılar tarafından şehir için önemli bir askeri üs görevini yapan Güvercinada, 1834 yılında büyük bir yenilenme görmüş ve ünlü kalesi yapılmıştır. "Kuşadası" adı bu kaleden gelmektedir.
Teknemiz Güvercinada Limanından kalkıyor. Rezervasyonunuzu yaptırdıktan sonra satış temsilcimiz size kalkış noktasının tam konumunu ve teknenin ismini de gönderecek.
Kusadasi - Bodrum otobüsle ne kadar sürer? Kusadasi - Bodrum otobüs yolculuğu ortalama 2s civarındadır.
Kamil Koç ile İzmir - Kuşadası yolculukları ekonomik ve konforludur. İki şehir arasındaki mesafe 94 km km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 1 saat 5 dakika saat kadar sürer.
İzmir iline uzaklığı 95 km, Selçuk ilçesine 21 km, Söke ilçesine 22 km, Bodrum ve Çeşme ilçelerine 157 km uzaklıktadır. Kuşadası'nın batısında deniz kuzeyinde, güneyinde ve doğusunda dağlar ve tepeler vardır.
24 derece olan sıcaklık ortalamasıyla temmuz ayı Kuşadası'nda yılın en sıcak ayıdır. Ocak ayı yılın en soğuk ayı olup bu dönemde Kuşadası'nda ortalama sıcaklık 8 derecedir. Kuşadası'nda denize girmek için en ideal dönem haziran ve eylül arası dönemdir.
Aydın'a bağlı bir bölge olan Kuşadası'nın en meşhur yemeği etli nohut yahnisidir. Lezzetli bir yemek olan etli nohut yahnisi Kuşadası'nın enerjisine ayak uydurabileceğiniz bir tattır. Bilindiği üzere İncir Aydın ve Kuşadası'nın simgelerinden bir tanesidir.
Güzelçamlı'yı çevreleyen Milli Park, flora ve faunasıyla Türkiye'nin en zengin doğallıklarından biridir ve ölçümlere göre çok temiz havası olduğu kanıtlanmış, astım hastalarının yaşam için tercih etmesi gereken bölgeler içerisinde dahi önerilmiştir.
Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı bir mahalle olan Güzelçamlı, doğası korunmuş sayılı yerlerden biri. Çok sayıda otel, küçük pansiyon, tatil evi, restoran, bar ve dükkana ev sahipliği yapan Güzelçamlı, temiz deniziyle gidenleri kendine hayran bırakıyor. Güzelçamlı'nın tarihi M.Ö. 700'lü yıllara kadar uzanıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri