Sevgi Plajı
Kuşadası'nın en çok tercih edilen plajlarından biridir.
Masmavi denizi ve uzun kumluk plajları ile Ege Bölgesi'nin en ferah sahillerine ev sahipliği yapan Kuşadası'nın her köşesinde bir cennet saklı. Kuşadası'nın mavi bayraklı plajları o kadar temiz ki caretta carettalar bile bu sahilleri tercih ediyor.
2) Güvercinada Plajı
Güvercinada plajı Kuşadası'nın popülaritesi yüksek olan plajlarından birisidir. Oldukça kalabalık bir plaj olan bu plajda güzel bir tatil deneyimi yaşamak içten bile değil. Kayalık bölgeden direkt olarak denize girebilirsiniz.
Ücretsiz bir plaj olan Venüs Plajı, Güzelçamlı mevkiinde bulunmaktadır. Venüs Plajı'nın plaj alanı ile denizi kum yapısına sahiptir. Öğlen saatlerinden sonra dalgalı bir denize sahip olan Venüs Plajı'nda ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz; soyunma kabinleri, duşlar ve tuvaletler bulunmaktadır.
İlgili 41 soru bulundu
Milli parka giriş ücretleri ile konuya başlayalım. 2021 fiyatlarına göre b u alana giriş kişi başı 7 TL, dilerseniz bisikletinizle de bu ücrete içeri giriş yapabiliyorsunuz. Motosiklet ile gidecek olanlar için giriş ücreti 14 TL, araba ile gidecekler için ise 21 TL.
Kıyı Kanunu madde 5/2'ye göre''Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır,'' demektedir. Yani insanlar dilediği gibi kendi şemsiyeleriyle birlikte diledikleri yerlerde güneşlenip, diledikleri gibi ücretsiz olarak denize girebilme hakları var. Bunun için ücret ödeme zorunlulukları yoktur.
550 metre uzunluğunda bulunan plajın 3000 metrekare olan arka tarafı ağaçlık piknik alanına sahiptir. Plaj içerisinde kafeterya, büfe duş ve WC'ler bulunur. Plaja ücretsiz olarak giriş sağlanır. Kuşadası Davutlar beldesinde yer alan Sevgi Plajı aynı zamanda bir piknik alanı olarak da bilinir.
Çok geniş ve uzun bir plaja sahip. Giriş ücretsiz yürüme mesafesinde yiyecek içecek alınabilecek bir yer yok. Deniz suyu çevre yerlere nazaran çok sıcak ilerledikçe neredeyse hiç derinleşmiyor denizin içi tamamen kum. Kötü yanı ise suyu bulanık ve yosun kokuyor.
Turistlerin turizm çekiciliği açısından rağbet ettikleri plajlar; Pigale Plajı (Kuşadası), Kadınlar Denizi Plajı (Kuşadası), Güvercinada Plajı (Kuşadası), Yavansu ve Aslanburnu Plajı (Kuşadası), Güzelçamlı Plajı (Kuşadası), Altınkum Plajı (Didim), Tavşanburnu Plajı (Didim), Gevrek ve Akbük (Didim) plajlarıdır.
Ne zaman gidilir? Kuşadası'nı ziyaret etmek için en uygun dönem mayıs-eylül arası dönemdir. Daha çok yaz turizmi için tercih edilen bölgede nem oranı düşüktür ve bu dönemde hava sıcaklıkları bölgenin imkanlarından faydalanmak için oldukça uygundur.
Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük 3. limanı olan Kuşadası uygun konum ve coğrafi koşulları ile uluslararası gemi turizminde önemli paya sahiptir. Mavi bayraklı plajları ve su altı zenginlikleri ile ünlenen Kuşadası tarih açısından birçok önemli eseri de içinde barındırdığından turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir.
Kuşadası'nın Nesi Meşhur? Kuşadası her şeyden önce turistik faaliyetleri ve turizmin beslendiği doğal güzellikleri ile meşhur. Bunların yanında bu bölge, çok ciddi bir kültürel mirasın yanında Avrupa'nın en büyük golf sahasına sahip olma gibi sıra dışı öğelere de sahip. Ayrıca portakal ve turunç bahçeleri de ünlü.
Ama bana soracak olursanız Kuşadası'nın en güzel yeri Güvercinada Kalesi. Kuşadası nereleri gezilir? Kuşadası'nda hem merkezde bulunan yerleri hem de çevresindeki güzellikleri gezebilirsiniz. Güvercinada Kalesi, El Heykeli, Kadınlar Plajı, Dilek Yarımadası mutlaka görmeniz gereken yerler.
Koruma alanı olan sahil bu yüzden bakirdir. Belediyeye ait tesisler ve kamp tesisleri dışında bir yapı bulunmayan sahilin plajlarında duş, tuvalet, şemsiye, şezlong, atıştırmalıklar ve alkollü alkolsüz içeceklere ulaşabilirsiniz.
İlçe merkezinden özel araç ya da toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlayabileceğiniz plajların başında Pamucak Plajı gelmektedir. Bu plaj, Selçuk Belediyesi'ne ait, halka açık ücretsiz bir plajdır.
Sessiz,huzurlu,güvenilir ve kısmen temiz.Deniz biraz dalgalı,plajı ince kum.Çadır ve karavancılar için tavsiye ederim.
Kuşadası ilçesi, Davutlar Beldesi Davutköy mevkiinde bulunan Davutlar Termal Kaplıcası Davutlar beldesine 3 km. uzaklıktadır. Suyu, romatizma, stres, damar sertliği, siyatik, vitilgo, egzema, saç dökülmesi, cinsel iktidarsızlık, kısırlık ve sağlıklı zayıflamaya karşı kullanılabilmektedır.
Kendine ait bir beach'i olması büyük avantaj. Ücretsiz faydalanabiliyorsunuz. Yemek ve atıştırmalıklar mevcut. Deniz harika, akvaryum gibi.
Tesis Belediyenin, Giriş 80 tl. Dışardan yiyecek içecek alınmıyor.
Kıyı Kanunu madde 5/2'ye göre' 'Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır,'' demektedir. Yani insanlar dilediği gibi kendi şemsiyeleriyle birlikte diledikleri yerlerde güneşlenip, diledikleri gibi ücretsiz olarak denize girebilme hakları var. Bunun için ücret ödeme zorunlulukları yoktur.
Bakanlık Manavgat Ilıca ile Kemer Tekirova ve Bodrum Yalıkavak Ücretsiz Halk Plajları'nda da proje çalışmalarına başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı bugüne kadar Antalya'da Belek, Kemer-Çamyuva ve Çifteçeşmeler (Erez Burnu) ile Kadriye ve Manavgat, Muratpaşa-Lara ve Bahçecik Ücretsiz Halk Plajları'nı hizmete sundu.
Genel kuralın eşit ve serbest yararlanma olması karşısında turistik faaliyetler ve ekonomik gerekçeler ile özel işletmeler kıyıları işgal etmekte; plaj girişlerini ücrete tabi tutmakta, şezlong, şemsiye, duş gibi çeşitli hizmetlerden istifade etmeyi mecbur kılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri