Bu kuşlar özgürlüklerine düşkün hayvanlardır. Bu sebeple avuç içinde tutulmaktan hoşlanmazlar. Böyle bir durumda ısırma davranışları gösterebilirler. Kuşunuz oyun oynamak istemediği zamanlarda onları oyuna zorlarsanız böyle bir durumda ısırma davranışı sergileyebilmektedir.
Muhabbet Kuşları kıskançlık, kızışma, korku gibi nedenlerden dolayı ısırma davranışı gösterebilir. Önemli olan ona elinizi ısırmasının işe yaramadığını göstermenizdir. Bir süre sonra ısırmanın işe yaramadığını anlayan Muhabbet Kuşu ısırmaktan vazgeçecektir.
Kuşlar kıskançlık durumunda da ısırabilir. Sizinle yakın bağ kuran kuşunuz, size yakın başka bir kuşu kıskanıp onu ısırabilir. Kimi durumda oyun oynamak için de kuşlar ısırabilir. Oyun esnasında kuşun ısırması, agresif bir hareket değildir.
Dişi muhabbet kuşu, kızışma sürecinde gözlerini kısar, göz bebeği küçülür ve başını hafif yere eğerek tünekte durabilir. Bunun yanı sıra tüylerini kabartabilir. Tüm bu durumlar, dişi muhabbet kuşunuzun kızışma sürecinde olduğunu gösterebilir. Böylece dişi muhabbet kuşunuzun çiftleşme durumunu takip edebilirsiniz.
Eğer kuşlarımızın stresli olduklarını fark edemezsek, yani uzun süre strese maruz kalırlarsa bağışıklık sistemi zayıflar ve bu da onları hastalıklara karşı güçsüz hale getirir.Dolayısıyla bu onlar için ölümcül olabilir. Kuşlarımızın stresli olduğu zamanlarda onlara probiyotik ve vitamin takviyesi yapmalıyız.
İlgili 28 soru bulundu
Birçok kuş can sıkıntısından ya da mutsuzluktan yüksek ses çıkarır. Bu bağırma tarzı seslerin nedeni kuşun ilgisiz kalmasıdır. Bir süre sonra sürekli olarak yüksek ses çıkarıyor olmaları onların depresyonda olduğunun göstergelerinden bir tanesidir.
Muhabbet Kuşlarında Ölüm Belirtileri Nelerdir? Yem tüketimini aza indirmesi ya da hiç yememesi. Kafesinin içinde hareket etmemesi, eski neşesinde ve canlılığında olmaması. Hızlı bir şekilde kilo kaybı yaşaması.
Dişi muhabbet kuşu erkek muhabbet kuşuna kur yaparak çiftleşme isteğini belirtir. Erkek muhabbet kuşu ise çiftleşmek istediği dönemlerde dişi muhabbet kuruna kur yaparak sürekli yanına konar, uçuşlarını sürekli olarak dişi muhabbet kuşunun yanında biter.
Bir çok muhabbet kuşu, omuzlarınızda vakit geçirmeyi çok sever. Bu özelliklerine rağmen genellikle kucaklanacak, okşanacak hayvanlardan değildirler. Ama ara da bir başlarının kaşınmasından da hoşlanırlar. Muhabbet kuşları, kendilerine her gün dokunulmasını isterler.
Erişkinliğe ulaşma dönemi dişi ve erkek kuşlarda farklılık gösterebilir. Dişi muhabbet kuşları ortalama 6 aylıkken, erkekler ise ortalama 6 aylıkken erişkin olur.
Stres, can sıkıntısı, hatta hastalık bile muhabbet kuşunuzun sizi veya kendisini ısırma eğilimi nedenlerinden olabilir. Bu yüzden öncelikle kuşunuza odaklanmalı ve bu davranışı neyin tetiklediğini tespit etmelisiniz.
Birçok kuş sahibi kuşlarının mutlu, üzüntülü, heyecanlı olmak gibi duygusal ifadelerini tespit etmiştir.
Muhabbet kuşu size küstüğünü bir şekilde hissettirir. Kuşun ötmemesi, yem yememesi ve elinize gelmemesi, küsme belirtisi olabilir. Muhabbet kuşları belli durumlar söz konusu olduğunda sahibine küsebilir. Kuşun yalnız bırakılması ve kuşla ilgilenilmemesi, kuşun en büyük küsme nedenidir.
Muhabbet kuşları da tıpkı kedi ve köpekler gibi sahiplerini rahatlıkla tanıyabilir.
Muhabbet kuşları belli durumlar söz konusu olduğunda sahibine küsebilir. Kuşun yalnız bırakılması ve kuşla ilgilenilmemesi, kuşun en büyük küsme nedenidir. Muhabbet kuşu küstüğünde sahibine tepki vermez, önceden geliyorsa küs olduğu zamanlarda sahibinin eline, omzuna gelmez.
Kuşların öpülmeyi sevip sevmediklerine dair genel bir yargıda bulunmak doğru değildir. Bazı kuşlar öpülmekten hoşlanabilirken bazıları buna pek de sıcak bakmayabilir. Eğer siz de "Muhabbet kuşum öpülmekten hoşlanıyor mu?" diye merak ediyorsanız onun fiziksel tepkilerine dikkat etmelisiniz.
Rahatsızlık hali yaşamaları durumunda muhabbet kuşları sahiplerinden uzaklaşır ve güven duygusunu yitirir. Bu yüzden onları rahatsız edecek herhangi bir davranış sergilememek, güven duygusunun aşılanmasına neden olacaktır. Özellikle üfleme hareketi, muhabbet kuşlarının oldukça rahatsız olduğu bir durumdur.
Ancak kuşlar memeliler gibi çiftleşme durumunu gerçekleştirmezler. Bunun yerine kloaklarını birbirine sıkıca bastırmak suretiyle sperm akışını gerçekleştirirler. Kloaklar hem erkek hem de dişi de bulunan bir nevi deliklerdir. Erkek kuşlar kendi kloaklarını dişi kuşların kloaklarına kanatları vasıtasıyla yapıştırır.
Muhabbet kuşlarının çiftleşmesi için öncelikle belli bir erginliğe ulaşması gerekmektedir. Bu dönem genel olarak muhabbet kuşlarının doğumundan itibaren 6 ila 8 aydan sonra öne çıkar. Mevsimsel olarak ise yıl içerisinde ne zaman çiftleşmesi pek belli olmaz.
Karşı cinsler birbirlerine kur yaptığında bi taraf dişi olduğu için erkek kuşun ötüşünden kur hareketlerinden etkilenip artık onunla birlikte olmayı isterler.
Muhabbet kuşları vücut sıcaklıklarını korumak ve düzenlemek için tüylerini kabartırlar. Bu hareket özellikle soğukta kaldıklarında sık gözlemlenebilen bir durumdur. Tüylerini kabartarak tüylerin altına hava hapseder ve ısıtırlar. Bu sayede vücutları sıcak kalır.
Öncelikle tekrar söylemek isterim muhabbet kuşunuz karanlıktan korkmaz. Sadece doğası gereği karanlıkta korunma iç güdüsü artar.Bu da ortamda stres yaratan durum var ise rahatsız edecek ve karanlıkta tellerde uyuma veya çırpınma olayları yaşayacaksınız.
Çok yavaş ve nazik hareketlerle yaklaşmalı ve çekilmelisiniz. Yavaş hareket etmeniz size alışması için önemlidir. Eğer korkarsa kafesine geri bırakmalısınız. Kafesin içinde çırpınıp uçmaya çalışırsa bu korktuğu anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri