Taşın sahip olduğu camın çizilmesinin denenmesi ile taşın gerçekliği anlaşılabilir. Satın aldığınız taş, gerçek kuvars taşı ise, cam çizilecektir. Pembe kuvars taşı mum ya da çakmak yardımı ile de test edilebilir. Taşı ateşe tutmak, en kolay test yöntemlerinden birisidir.
Kuvars her ne kadar doğada bolca bulunup, vitrin ve tablaları süslese de bunun sahtesi yapılabiliyor. Kuvars taşları genellikle işlenip, öyle satıldığından cam yüzeye sürterek deneyebilirsiniz. Gerçek kuvars iyi işlenmişse camı çizecektir. Ayrıca ısıya hafifçe tutup, boya olup olmadığını da anlayabilirsiniz.
Doğal taşlar yapısı gereği pürüzsüz değildir, yüzeylerinde baloncuk ve çatlaklar vardır. Sahte taşlar ise bu tür detaylar barındırmaz ve az kusurlu olmasıyla dikkat çeker. Taşınıza büyüteç yardımıyla göz gezdirerek üzerinde bulunan kusurları inceleyebilir, böylelikle gerçekliği ile ilgili fikir sahibi olabilirsiniz.
Kuvars, oldukça saf silisyum dioksit (SiO2) kristallerine verilen addır. Silisyum ve oksijen atomlarından oluşan sert, kristalli bir mineraldir. Birçoğu yarı değerli taşlar olan birçok farklı kuvars çeşidi vardır.
Kalite kristal kuvars taşıdır. Ağırlığına göre satılmaktadır, kilogram fiyatı kampanyalar dışında 250tl'dir.
İlgili 40 soru bulundu
Kuvars renkleri rose, pembe, mavi, turuncu, kahverengi, siyah, yeşil ve sarı gibi renkler olabilir. Farklı türler zaman zaman renklerine göre zaman zaman ise içeriğinde bulunanlara göre adlandırılır. Necef ya da dağ kristali, ismini çıkarıldığı şehirden alır.
Kuvars ve Turkuaz da İkizler burcu taşları arasındadır. Mükemmeliyetçi bir kişilik yapısı bulunan İkizler burcuna uygun diğer taşlar şu şekildedir: “Ametrin, Akik, Aventurin, Anyolit, Diaspor, Ay Taşı, Zümrüt, Güneştaşı, Diopsit, Kaplan Gözü, Pembe kuvars, Kyanit, Rutil Kuvars, Yeşim, Sitrin.”
Gerçek his taşının en büyük özelliği elinize aldığınızda vücut ısınıza hızlı reaksiyon vermesidir. Renk geçişleri 2 saniye içerisinde başlamakla birlikte, ortalama 2 dakika içerisinde his durumunuza göre renk almış olur. Bu nedenle his taşı satın alırken elinize alıp test etmenizde fayda vardır.
Kuvars taşları sert yapıları sebebiyle suda temizlenebilen doğal taşlar arasında yer almaktadır. Bir süre kullandığınız pembe kuvars taşınızı, enerjisini boşaltabilmesi için akan suyun altına tutabilirsiniz.
Her ikisi de ısıya oldukça dayanıklıdır, ancak granit çok daha yüksek sıcaklıklara dayanabilir. Kuvars yaklaşık 300 Fahrenheit dereceye kadar sıcaklıklara dayanabilirken, granit inanılmaz 1.200 Fahrenheit dereceye kadar dayanabilir.
Muhammed (S.A.V.) akik taşını kullanırdı. Hadisler ve sünnet yoluyla gelen bilgilerden Hz. Muhammed'in akik taşını kullandığı anlaşılır. Ashabına akik yüzük takması gerektiğini söyleyen çeşitli hadisler rivayet edilir.
Tüm Şehirlerdeki Doğal Taşlara Ulaşmak Mümkün
Google Play ve Apple store'da ” Turkish Stones Catalog” adıyla bulunan bu uygulamayı ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz.
Doğal Taş Tene Değince Isınır Mı? Doğal taşlar ilk dokunuşta soğuk hissettirse de tene değdikçe ısınmaya başlar. Bunun sebebi ise taşın onu üzerinde taşıyan kişinin enerjisi ile uyumlanmasıdır.
Ametist de kuvars grubuna ait bir doğal taş olup ısı ile renk değiştirebilmektedir.
Kuvarsın formülü SiO2 olup, saf halde % 46.5 Si ve % 53.3 O2 içerir. Mohs skalasında sertliği 7, özgül ağırlığı 2.65 gr / cm3, ergime sıcaklığı 1785 °C olan ve yer kabuğunda oldukça sık görülen minerallerden biridir.
Bir taş sakinleştirici, diğer taş ise enerji verici. Bu noktada bu iki doğal taş birlikte kullanılmamalıdır. Örnek vermek gerekirse sakral çakra taşları ile boğaz çakra taşları gibi. Bu kombinasyonlar birleştiğinde doğal taşların amacı bozulur ve tam verin alınmaz.
Kuvars gurubunda yer alması sebebiyle suyla temas etmesinde herhangi bir sakınca yoktur.
Doğal taşlar akan suyun altında çalıştırılarak temizlenebilir. Temizlenmek için tuzlu suya veya deniz suyuna da daldırılabilirler. Eğer onları suda tutarsanız, temizlik daha da etkili olur. Tek yapmanız gereken onları 12 ila 24 saat bekletmektir.
Doğal taş ile duşa girilmesi, yapılarını bozmaz ve etkisini kaybettirmez. Duşa girilen doğal taşın suyla teması ne kadar artarsa enerjisi de o kadar artacaktır.
His taşları genel olarak işlevselliğini kaybetmez. Fakat bakımı aksatıldığında renk değişimlerini zamanla kaybedecek ya da daha soluk renkler gösterecektir.
Doğal taşların renk değiştirme sebebi, bulunduğu ortamın ısısının değişmesidir. İşlenmemiş ve doğal olan taşlar tene temas ettiklerinde renk değiştirme reaksiyonu gösterebilmektedir. Hatta bazı taşların renk tonlarında açılma dahi olabilmektedir.
Suya temas ettiği anda bozulmaktadır.
Doğal kristallerin en bilinen ortak özelliklerinden biri, negatif enerjileri uzaklaştırması ve bu sayede stresi azaltmasıdır. Bu sebeple yatarken doğal taş takı takmak, kristallerinizi yastığınızın altına veya komodinin üzerine koymak, daha huzurlu ve rahat bir uyku çekmenize yardımcı olabilir.
Özellikle bireylerde olan iletişim bozukluğu, geçmiş kaygısı, negatif enerjinin birikmesi, gerginlik ve stres, panik atak gibi durumlarda kuvars taşı kullanılmalıdır. Aynı zamanda radyasyona karşı koruyucu özelliğe sahip olan kuvars taşı kemoterapi aşamasında olan kişilere iyi gelmektedir.
Kuvars taşının anlamı güç ve özgürlüktür. Yüz yıllar boyunca dünyanın birçok yerinde 'Kuvvet Taşı' adıyla anılmış ve insanlara hem fiziki hem de manevi olarak güç verdiğine inanılmıştır. Kristal bir yapıya sahip olduğu için 'kuvars' adını almıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri