Kileriniz veya dolap koşullarınız yüksek nem veya 21 derecenin üzerinde bir sıcaklık içeriyorsa, tüm çikolatanızı buzdolabına veya dondurucuya koyun. Buzdolabında üç ila altı ay dayanır, ancak altı aydan daha uzun süre saklanması gerekiyorsa dondurucu kullanılmalıdır.
Buzdolabı kuvertür çikolatanın muhafazası için uygun olmakla birlikte çikolatayı dondurucuya koymamalısınız.
Çikolatayı uygun bir kaba koyduktan sonra buzdolabında beklet. 24 saat sonra ise derin dondurucuya koy. Bu sayede çikolatayı aniden soğuk bir ortama taşımamış ve ona şok yaşatmamış olursun. Dondurucudan çıkarmak için ise önce çikolatayı buzdolabına koy.
Eritilen Çikolatanın Donmaması İçin Ne Yapılır? Çikolatayı erittikten sonra üzerine kapak kapatın ve ocağın üzerinde bekletmeye devam edin. Ocak kapalı olsa da, oda ısısıyla çikolata donmadan durabilir. Çikolatayı plastik bir spatula ile karıştırmak da donmasını önlemenin yollarından biridir.
Kuvertür çikolata tıpkı normal kalıp çikolatalar gibi benmari usulü ile eritilir.
İlgili 22 soru bulundu
Mutfağınızda az miktarda kalan kuvertür varsa sıcak çikolata yaparken değerlendirebilirsiniz. Kokusu ve tadı ile nefis bir içecek ortaya çıkar. Kuvertür çikolata yenir mi diye aklınızda soru işaretleri oluştuysa; cevabı evet. Bu haliyle de çikolatayı afiyetle yiyebilirsiniz.
Kuvertür çikolata genellikle temperlenerek ve çikolata kaplı tariflerde kullanılır. Daha yüksek oranda kakao yağı içerdiğinden, kek veya kek gibi eritilmiş çikolata gerektiren tariflerde farklı kullanılabilir. Özellikle pastacı şefler kek ve pasta tariflerinde ve temperleyerek kuvertür çikolatayı kullanırlar.
Benmari yönteminin yanı sıra kuvertür çikolata eritmek için daha farklı yöntemlerden de yararlanılabilir. Mikrodalga kullanarak eritmek bu yöntemlerden biridir. Mikrodalga içerisine konulmaya uygun bir kap içerisine çikolataları doldurmak ve 50 derece sıcaklıkta yavaş yavaş erimeye bırakmak da denenebilir.
Bu nedenle son derece yavaş şekilde eritilmelidir. Aksi takdirde lezzeti bozulur. ➢ Eriyen çikolatanın ısısı çikolata termometresiyle ölçülerek kontrol altında tutulmalıdır. ➢ Bitter çikolata 45 °C'yi, sütlü ve beyaz çikolata ise 40-45 °C'yi geçmeyecek şekilde eritilmelidir.
Ayrıca çikolata direk güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Bu koşullar sağlanmadığı takdirde çikolata bozulur. Bu koşullar dışında çikolata son kullanma tarihinin aşılmasında da çikolata bozulur. Çikolatayı en ideal saklama derecesi 16 °C'lik ortamda mümkündür.
Akut çikolata zehirlenmesinin klinik belirtileri köpeklerde kusma, ishal, aritmiler, idrar miktarında artma, huzursuzluk, heyecan, ataksi, kas titremeleri, kriz ve komadır. Ölüm sindirimden sonraki ilk 6 ile 24 saat arasında gerçekleşir.
Çikolataları Buzdolabında Saklama
Az önce de belirttiğimiz gibi çikolatalar 15-20 derece arasına sahip ortamlarda muhafaza edilmelidir, buzdolabı gibi soğuk ortamlarda saklamanız durumunda çikolatanızın tazeliği ve yapısı bozulacaktır.
Buzdolabında saklanmamalıdır. Çikolatanın içeriğindeki en önemli bileşen kakaodur. Kakaodan elde edilen kakao yağı hassas bir yapıya sahiptir. Yüksek ısı veya neme maruz kalması durumunda kakao yağının kristal yapısı bozulur ve kristaller yüzeye çıkar.
Kıvamı tam olarak oturması için oda ısısına gelen sosu üzerini streçle kapatıp buz dolabına alalım. İşte bu kadar kolay çikolata sosu istediğiniz her yerde kullanabilirsiniz. Dolapta üç gün dondurucuda istediğiniz kadar muhafaza edebilirsiniz.
Süt ya da tereyağı ekleyerek çikolata eritme
Bitter ve kuvertür çikolatalar için tereyağı, yine bitter ve damla çikolatalar için süt tercih edebilirsiniz.
kuvertür çikolatadan daha yumuşak olmasına rağmen halk dilinde inadına kuvertür olarak anılan çikolata çeşididir. kuvertür ile benzer görünüşe sahip olmasından ötürü karıştırılır. oysa bildiğiniz kokoline türkiye'de verilen isimdir.
Kullanacağınız çikolataları kırıp büyük bir cezve veya tavaya alın üzerine ısıttığınız sıcak sudan biraz ekleyin üzerini geçmesin. Sonra cezvenizi ocağa alın ve karıştırarak eritin çikolatalarınızı. Kıvamını ne kadar sıvı istiyorsanız ona göre azar azar sıcak su ilave edin.
Barry Callebaut grubu tarafından 1996 yılında kurulan Callebaut, kuvertür çikolata üreten bir markadır. Merkezi Belçika olan marka kalite, deneyim, gelenek ve lezzeti birleştirerek ürünler ortaya çıkarır. Farklı ve özgün çikolata çeşitleriyle dikkatleri üzerine çeker.
Çikolatanın temperlenmesindeki amaç, içindeki kakao yağını ön kristalleştirmektir. Bu işlem çikolatanızın işlenmeye hazır hale getirilmesi için önemlidir. Temperleme sırasında çikolatanın içindeki kakao yağı, kararlı kristal bir form alır. Bu, satensi parlaklıkta ve sert çıtırlıkta mükemmel bir son ürünü garanti eder.
genellikle yağın erimesi ile çikolata yüzeyi beyazlar ama halen tüketilebilir.
Eritmek İçin Tercih Edilen Çikolatam
Lindt çikolatasının tadı kolayca piyasadaki en iyilerden biridir ve onu Godiva yakından takip eder. Ghirardelli eritme gofretleri kolayca erir ve uzun süre erimiş halde kalır. Uzun bir süre! Ayrıca, eritilmiş pazardaysanız Beyaz çikolata, Ghirardelli'nin kusursuz.
Üzerine kabuk bağlamasın. Tamamen soğuduktan sonra ağzını kapatın ve oda ısısında bekletin ve kullanın (resim 2) Hemen kullanmayacaksanız. 2 hafta bu şekilde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Callebaut, Barry Callebaut grubuna ait bir Belçika çikolata markasıdır. Callebaut bir kuvertür çikolata üreticisidir. Kuvertür çikolata, gurme ve aşçılık profesyonelleri tarafından kullanılan yüksek kakao yağı içeriğine sahip çikolatadır.
Brownie yapımında kullanacağınız kuvertür çikolatanın kakao oranı en az %70 olmalı... %70 kakao oranına sahip çikolatanızı ve tereyağınızı benmari usulü eriterek brownienizi yapmaya başlayabilirsiniz.
Öncelikle bir miktar sütü tencere içinde ısıtmanız gerekir. Isınmış durumdaki süte kuvertür çikolata eklenerek belirli ısıda bir süre karıştırılır. Elde edilen erimiş karışım yaklaşık yarım saat boyunca soğuması için buzdolabında tutulur. Böylelikle pastaların üstüne sürmek için ideal türde ganaj yapılmış olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri