Eğer kıl dönmesi sorunundan kalıcı olarak kurtulmak isterseniz bunun tek yolu lazer epilasyondur. Lazer epilasyon uygulamaları sırasında lazer ışınları kıla rengini veren melanin pigmenti tarafından emilir ve kıl kökünde kalıcı hasara neden olur. Böylece işlem yapılan bölgelerde bir daha kıl uzamaz.
Kuyruk Sokumu Kıl Temizliği Nasıl Yapılmalı? Kıl dönmesine yatkınlığı olan veya bu nedenle tedavi edilmiş olan hastalarımıza lazer epilasyon yöntemiyle kıl temizliği önermekteyiz. Bunun dışında zeytin yağlı sabunlarla kuyruk sokumu bölgesinin günlük duşlarda temizlenmesi yeterlidir.
Kıl dönmesi için birçok farklı tedavi mevcuttur: Cımbızla alınabilir (ancak bu acı verici olabilir) veya döndürülebilir bir tıbbi cihazla yerinden çıkarılabilir. Kronik olarak kıl dönmesi yaşayan bazı kişiler, kıl büyümesini tamamen önlemek için lazer tedavisi veya elektroliz kullanmaktadırlar.
Kıl dönmesin bazen sivilceyi andırabilir. Hastaların bazıları bazen apseyi kendileri patlatabilir. Ancak kıl dönmesi apsesinin patlatılması sorunu çözmemektedir. Kıl dönmesi kistlerinin, irinin yanı sıra saç ve diğer döküntülerle dolu olduğunu ve sıkarak her şeyin çıkarılamayacağı bilinmelidir.
Kıl dönmesini önlemek için nelere dikkat edilmeli? - YouTube. Kıl dönmesini önlemek için, kıllı bölgelerin temiz ve kılsız tutulmasıdır. Her gün duş alınmalı, bölgenin nemli ve ıslak kalması engellenmeli. Ayrıca iç çamaşırların temiz olması ve kıyafetlerin bol olması da dikkat edilmesi gereken konular arasında.
İlgili 16 soru bulundu
Kalçadaki tüylerden Buz Lazer ile kalıcı bir şekilde kurtulabilirsiniz. Buz Lazer ortalama 8 seans önerilir. Her seans sonrasında tüylerde azalma, incelme ve seyrelme fark edilir. İlerleyen seanslarla birlikte kıl kökleri bir daha kıl üretemeyecek şekilde tahrip edilir.
en rahatı lazer epilasyondur. hem kıllar daha geç çıkar hem de bölge pürüzsüz olur. ağda sonrası o bölge ve çevresini sivilce basabilir. yakma yöntemi çok eski lakin uzun vadede olumlu etkisi tartışılmaz. tek sorun ağda gibi onun da bölgeyi karartabilmesi.
Kıl dönmesi apse boşaltma, çoğunlukla poliklinik şartlarında lokal anestezi altında apse üzerinden yapılan küçük bir kesi ile apse boşaltılır ve apse boşluğu (loj) yıkanarak temizlenir.
Kıl Dönmesi Tedavi Yöntemleri
Kıl dönmesi rahatsızlığı tespit edilen kişilerin alabileceği en etkili tedavi cerrahidir. İlaçla tedavi mümkün değildir. Ancak öncesinde bölgede oluşan enfeksiyonun yok edilmesi için antibiyotik tedavisine başlanır. Çünkü enfeksiyon varken herhangi bir müdahale söz konusu olmaz.
Kıl dönmesi bitkisel yollarla tedavi edilebilir: Kıl dönmesi sorunu cerrahi tedavi ve lazer yöntemi ile tedavi edilebilir. Bitkisel tedavilere sonuç veren bir hastalık değildir.
Kıl dönmesi sorunundan uzak durmak istiyorsanız mutlaka kişisel hijyene önem vermelisiniz. Özellikle bu rahatsızlığın ortaya çıkacağı bölgelerdeki kıllar lazer epilasyon ya da tüy dökücü krem gibi etkenlerle ortadan kaldırılmalıdır.
Ek olarak; kasıklar, göbek bölgesi ve koltuk altı bölgesinde de oluşabilmektedir. Kıl dönmesi ciddi bir problemdir, bazı merhemlerle apseyi boşaltmak mümkündür fakat ilgili cerraha gidip bu apseyi göstermek be tedavi ettirmek en sağlıklı yöntemdir.
Kıl dönmesi tedavisi için kara merhemler çok kullanılmaktadır. Bu kremler ihtiyol pomad dediğimiz antibakteriyel dezenfektan bir kremdir. Bu kremler alışkanlık ve kültürden geldiği için her kabaran yere sürülmektedir. Bir zararı yoktur ancak sanıldığı kadar avantajı da yoktur.
Akıntıya kötü bir koku da eşlik eder. Bazen kanlı akıntı da görülebilir. Kıl dönmesinde görülen diğer belirtiler ise makatta kaşıntı, kızarıklık, şişlik ve ağrıdır. Zaman içinde ağrı o kadar şiddetli bir hâl alır ki, hasta artık günlük aktivitelerini yerine getiremeyecek hale gelir.
Kıl dönmesinin iyileşmesi çoğunlukla kendiliğinden olur. Herhangi bir cerrahi müdahale veya ilaç kullanılmasına gerek duyulmaz. Ancak bazı durumlarda doktorlar ölü deri hücrelerinin atılmasına yardımcı olması açısından birtakım ilaçlar önerebilirler.
Fenol Tedavisi: Ameliyatsız kıl dönmesi tedavilerinde en başarılı ve en çok başvurulan yöntemlerden biri fenol tedavisidir. Fenol tedavide; iltihaplı akıntı olan delikler genişletilir, içindeki kıl yumakları ve iltihap tamamen temizlenir. Son olarak oluşan boşluğa kristalize fenol verilerek tedavi tamamlanır.
Kıl dönmesi başlangıcı olan bir kişide hastalığın yayıldığı bölge zamanla hassaslaşır ve bu bölgede akıntı meydana gelebilir. Akıntının ortaya çıktığı safhada kişi otururken hala herhangi bir rahatsızlık hissetmiyor olabilir. Ancak genellikle kişinin iç çamaşırında akıntıdan kaynaklı bir nemlilik olur.
Eğer mevcut kıl dönmenizi bilmenize rağmen bununla ilgili herhangi bir tedaviyi olmuyorsanız bu bölgedeki yuva ve dokuda büyür. Böylelikle yapılacak her tedavideki cerrahi işlemlerde büyüyecektir. Bunların dışında literatürde yer alan tedavi edilmediği taktirde cilt kanserine yol açyığı bulguları da mevcuttur.
Kıl dönmesine genel cerrahi uzmanları ile Proktoloji uzmanları müdahale ederler. Müdahale dışında herhangi bir tedavi alternatifi bulunmamaktadır.
Kıl dönmesi ne kadar zamanda iyileşir? Kıl dönmesinin tedavisi cerrahi ve lazer yöntemi ile sağlanmaktadır. Lazer yöntemi cerrahi tedaviye nazaran hastalara avantaj olmakta ve iyileşme süreçlerini de en aza indirmektedir. Sonuç olarak kıl dönmesi iyileşme süreci 7-12 gün arasıdır.
Minimal invazif yöntemlerde (fenol, lazer vb.) ameliyat sonrası ağrı olmamaktadır. Bu durum tamamen seçilecek ameliyat yöntemiyle ilişkilidir. Eğer eksizyonel bir yöntem ile ameliyat durumu söz konusu ise sonrasında ağrılı bir pansuman dönemi olabilmektedir.
Kıl Dönmesinin Belirtileri Nelerdir? Kuyruk sokumunda veya anüsün arka yukarı tarafında az hassas küçük şişlikler kaşıntı, akıntılı veya akıntısız, kıllı, kılsız, milimetrik delikler ve bazen de abse oluşmasıdır.
Popo üstündeki kıllar lazer ışınlarıyla kalıcı olarak yok edilmektedir. Lazer ışınları sadece istenilen bölgenin kıl köklerine doğrudan temas eder. Bu sebeple cilde herhangi bir yan etkisi bulunmaz. Son teknoloji lazer cihazları sayesinde uygulama sırasında kişi ağrı ya da acı hissetmez.
Jilet veya traş makinesi kullanıldığında, hoyrat davranıldığında, makat etrafındaki deride yaralanma oluşarak kolaylıkla kıl dönmesi ve anal kriptit gibi sorunlara yol açabilir ve makat apsesi veya makat fistülü ile sonlanabilir.
alın elinize sabunu köpürtün bi güzel makatla çevresini sabunla ovun sonra jileti alın önce üst tarafı gel gitle tertemiz yapın ardından başını yukarı kaldırıp aşağıdan yapın. sonra yıkayın kıllar dökülsün sonra gene elinizi sabunla köpürtetip ovun sonra da geri kalan kılları temizleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri