Kemikleri süzerek düdüklü ya da geniş bir tencerenize alarak kaynatmaya başlayın. Geniş olmasına özellikle dikkat edin hafif köpürmeler olacaktır. Köpürdükçe kevgir yardımı ile temizleyin. Su kaynamaya başlayınca en kısık ateşe alıp en az 8 saat olmak üzere kaynatmalısınız.
Kuzu, danadan daha az toksik olması nedeniyle tercih nedeni. Danada daha çok ilik ve kolajen var.
Kemikleri yıkayıp düdüklü tencereye yerleştirin, üzerini geçecek kadar su koyup kaynatın, üzerinde biriken köpüğü alın ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 2, 5 saat pişirin.
İlgili 21 soru bulundu
Kemikler kanını iyice saldıktan sonra geniş bir tencereye koyun. En kısık ateşte 3-4 saat kaynatın.
Pişirme sürenizde 60-70 dakika kadar olacaktır. Düdüklü tencerede kemikli et yemeğini servis tabaklarına alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çorba, pilav, sos yanı sıra tüm yemeklerde kullanabileceğiniz, kolajen kaynağı olduğu için tek başına içerek tüketebileceğiniz faydaları saymakla bitmeyen ilikli kuzu kemik suyu artık elinizin altında.
Şifa kaynağı kuzu ilikli kemikleri ister yemeği pişirirken içine atın beraber pişirin, ister suyunu çıkarın saklayın. İlaçtan, antibiyotikten uzak durmak isteyenler için birebir. Özellikle çocuklarınızın yemeklerinde mutlaka kullanın.
Kemik suyu için kemik seçilirken nelere dikkat edilmeli? Bol eklemli ve ilikli koyun veya dana kemiği kullanabilirsiniz. Böylece kemik suyunuzda daha çok ilik yer alacaktır.
Düdüklüde İlikli Kemik Suyu Tarifinin Pişirme Önerisi
Kemik suyunu hazırlarken içerisine soğan, sarımsak, zerdeçal, karabiber, tuz ve defne yaprağı gibi malzemeler ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz. Böylece hem lezzet açısından daha kolay tüketebilir hem de besleyici değerini artırmış olursunuz.
Kemik suyunun uzun süre ve düşük ısılarda pişirilmesi gerekmektedir. Kemik suyu yaklaşık 15 saat kadar kaynatılır. Bu kadar uzun süre pişirilmesi sonucunda kemikteki vitamin ve minarelerin tümü suya geçer ve kolajen, prolin, glutamin gibi vücut için oldukça değerli amino asitler ortaya çıkmış olur.
Su kaynamaya başlamadan önce tencereye mutlaka yarım fincan sirke koyun. Tabii ki sirkenizi de evde yapabilirsiniz. Kaynamaya başlayan tencereyi ocaktan alarak kefiyle birlikte suyunu tamamen dökün.
İlikli kemik suyu hazırlarken en yaygın karşılaşılan sorun suyun jelleşmemesidir. Bu sorun genellikle çok fazla su kullanmaktan ya da yüksek ısıda kısa süreli kaynatarak suyu hazırlamaktan kaynaklanmaktadır. Suyun jelleşmesi için ona biraz zaman vermek ve kemik miktarına uygun su kullanmak gerekir.
Kemikli etimizi tenceremize koyalım üzerine 3 bardak suyumuzu koyup ateşe koyalım . Kaynamaya çıkınca kısık ateşte veya düdüklü tencerede pişirelim. Pişen etlerin suyu kalmışsa süzelim ,sana margarinimizi ete ilave edip tavada arkalı önlü kızartalım. İster pilav ile ister sade servis edebilirsiniz.
Salça, tuz ve karabiber ile eti ovalım, zeytinyağını ekleyelim. Soğan, patates, biber ve domatesi iri iri doğrayıp sarımsaklarla birlikte üzerine ekleyelim. Sebzelerin üzerine biraz tuz ve yarım çay bardağı kadar su ilave edelim. 250 derece sıcaklıkta önceden ısıtılmış fırında 1, 5 saat pişirelim.
Et ve kemik suyu
Et suyu veya kemik suyunun lezzet arttırıcı rolü dışında pek fazla faydası bulunmamaktadır. Ancak kemik tek başına kalsiyum, magnezyum, fosfor kaynağıdır, et ise protein, demir, enerji, B grubu vitamin kaynağıdır. Ancak etteki ve kemikteki bu önemli besin ögeleri haşlanmaları ile suyu geçmez.
Kolajen bakımından son derece zengin olan ilikli kemik, gençleşmek isteyenlerin bir numaralı ilacıdır. Aynı zamanda sağlık deposu olan kemik iliğinin faydaları bununla sınırlı değildir. Kemik iliğini kaynatıp suyunu içerek ya da iliği yiyerek sağlığınıza sağlık katabilirsiniz.
KEMİK İLİĞİ BİRÇOK VİTAMİNİ BARINDIRIYOR! B12 Vitamini, E Vitamini, demir, kalsiyum ve A Vitamini gibi minarelleri barındıran kemik iliği, hastalık risklerini azaltarak bağışıklık sistemini güçlendirmede öncü rol oynuyor.
Balık kolajeni, en çok kullanılan kolajen olması dolayısıyla listenin en üst sırasında yer almaktadır. Adından da anlaşılacağı gibi balık kolajeni, deniz canlılarından elde edilmektedir.
Kolajen üretimini en fazla destekleyen besin, kemikli etlerdir. Kemiklerin içerisinde bulunan ilik kolajen üretimine fayda sağlayan aminoasitleri içerir. Bu nedenle ilikli kemik suyunu yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Yüksek miktarlarda kemik suyu tüketimi kalp damar rahatsızlıklarını tetiklemekte ve kolesterol hastalıklarına yol açmaktadır. Çünkü kemik suyu bol miktarda kolesterol içeren bir besindir. Bu yüzden kolesterolü yüksek olan kişilerin tüketmesi tavsiye edilmemektedir.
Elinizdeki et kemikli yapıya sahipse, bu kemikler etin pişme süresini uzatacaktır. Bunun için sizlere düdüklü tencere kullanmanızı önereceğiz. Düdüklü tencerenin içine girecek şekilde etleri yerleştirin ve etlerin üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
Vaktiniz azsa ve etleri daha hızlı şekilde çözmeniz gerekiyorsa, donuk etlerinizi soğuk su dolu bir kaseye koyun. Yarım saatte bir suyu süzün, tekrar su doldurun ve etler çözülünceye kadar her yarım saatte bir bunu tekrarlayın. Etlerinizi bu yöntemle çözerseniz hemen pişirmeye başlamanız gerekmektedir.
Kemikli etleri yarım saat suda bekletin kanı çıksın. Sonra iyice yıkayıp süzün. Düdüklü tencereye alın üzerini 3-4 parmak geçecek kadar soğuk su ilave edip defne yaprağı ekleyin . Kapağını kapatıp düdüğü çaldıktan sonra altını kısıp kısık ateşte 1 saat pişirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri